Overnachten op Schiermonnikoog; Tips voor hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Het eiland waar ik al van kinds af aan kom. Gingen we vroeger vooral dagjes naar Schiermonnikoog, tegenwoordig gaan we liever een weekend. Even het gevoel weg te zijn geweest van je dagelijkse bezigheden. En geef toe, tijdens een weekend op Schiermonnikoog zie je gewoon net even wat meer dan tijdens een dagje. Je hebt tijd om te relaxen of om activiteiten te ondernemen. Waar je dan het beste kunt overnachten op Schiermonnikoog? Ik geef je tips over groepsaccommodaties, hotels, appartementen en huisjes op Schiermonnikoog waar ik allemaal zelf heb overnacht.

Groepsaccommodatie en appartementen It Aude Kolonyhus

Gelegen op de Badweg tussen het strand en het dorp vind je deze unieke accommodatie: It Aude Kolonyhus. In dit gebouw verbleven vroeger de bleekneusjes die naar het eiland kwamen om aan te sterken in de zomer. Tegenwoordig heeft It Aude Kolonyhus negen verschillende accommodaties waar overnacht kan worden. Van studio’s voor twee personen, tot appartementen van vier personen en groepsaccommodaties van zeven tot veertien personen. Bij It Aude Kolonyhus vind je nog de oude authentieke sfeer terug en dat maakt het fijn om te overnachten, tel daarbij de goede locatie nog op en je hebt een prima weekend op het eiland.
It Aude Kolonyhus
A: Badweg

Monthly Favorites // Augustus 2018

Groepsaccommodatie en appartementen Boszicht

Het is al weer even geleden dat ik in Boszicht overnachtte. Destijds ging ik met studiegenoten een weekend naar Schiermonnikoog en verbleven we bij Boszicht. Ons appartement bevond zich op de begane grond en had een klein terras net voor de deur. Een prima plek om ‘s ochtends wakker te worden en te genieten van de eerste zonnestralen. Het appartement was ruim genoeg en van alle gemakken voorzien. En binnen vijf minuten ben je op het strand, ideaal!
Boszicht
A: Badweg

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Appartementen bij Vitamaris

Bij Vitamaris heb je verschillende appartementen die je kunt huren. Van een twee persoonsappartement tot een zes-acht persoonsappartement. Allemaal ruim opgezet met mogelijkheden om te tafelen of lekker op de bank te hangen. Ons appartement had zelfs twee balkons. Daarnaast heb je bij Vitamaris voldoende faciliteiten. Zo is er een zwembad en zijn er wellnes faciliteiten aanwezig. Ideaal voor als het wat minder mooi weer is. Vitamaris is centraal gelegen tussen het dorp en het strand.
Vitamaris
A: Badweg

Overnachten: Vitamaris Schiermonnikoog

Vakantiehuisje Symfonie

Op Schiermonnikoog heb je een groot aanbod vakantiehuisjes. Verspreid over het eiland vind je huisjes in alle prijscategorieën. Afgelopen Monnikenloop (2019) verbleef ik weer in een vakantiehuisje. Je bent dan toch net wat goedkoper uit dan een weekend in een hotel. En ik moet zeggen, je hebt ook meer vrijheid in een huisje. We hadden prachtig weer en het vakantiehuisje was super. Afgelegen op de Zwarte Duinenweg, hadden we alle privacy bij het huisje. Het zespersoons huisje is van alle gemakken voorzien en heeft mogelijkheden om buiten te zitten. Even de duin over en je bent ook zo bij het Westerstrand. Kortom een fijne locatie voor een relaxt weekend weg.
Symfonie
A: Zwarte Duinenweg – Duinen

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Vakantiehuisje Klaver Vier

Een van de eerste keren dat we een weekend op Schiermonnikoog verbleven, sliepen we bij Klaver Vier op de Middenstreek. Het totale huis bestaat uit verschillende accommodaties die afzonderlijk te huur zijn. In totaal bevat Klaver Vier vier verschillende accommodaties voor vier of vijf personen. Je hebt aan de voorkant een kleine tuin, achter het huis is een betere mogelijkheid om buiten te zitten. Je zit heel centraal op de Middenstreek, midden in het dorp. Het strand is op ongeveer 1400 meter.
Klaver Vier
A: Middenstreek – Dorp

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Vakantiehuisje Hannekommen

Op Schiermonnikoog vind je vakantiepark de Monnik aan de rand van het dorp. Hier liggen redelijk wat vakantiehuisjes. Een daarvan is het huisje Hannekommen. Tijdens Pinksteren verbleven wij een aantal jaren op Schiermonnikoog en sliepen destijds in Hannekommen. Het vijfpersoonshuisje bevindt zich vooraan in het park en is van alle gemakken voorzien. Er zit een beschutte tuin bij en je bent redelijk snel in het dorp. Het strand is wat verder weg vanaf Hannekommen.
Hannekommen
A: Rijspolder – De Monnik

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Hotel Graaf Bernstorff

De eerste keer dat we bleven overnachten bij de Monnikenloop was er last minute nog een kamer vrij bij Hotel Graaf Bernstorff. Het hotel ligt centraal in het dorp, dus ideaal voor de start en finish van de Monnikenloop. Graaf Bernstorff heeft niet alleen hotelkamers, maar ook appartementen waardoor je de mogelijkheid om zelf te koken. Daarnaast heb je mogelijkheden om beneden te ontbijten, lunchen of dineren.
Hotel Graaf Bernstorff
A: Reeweg

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties

Hotel van der Werff

Voor mij wel een van de iconen van het eiland. Hotel van der Werff is een met het Schiermonnikoog. Het hotel staat al sinds 1726 op de hoek van de Reeweg en Middenstreek. Hoewel er in al die jaren natuurlijk van eigenaar is gewisseld, is er in het hotel weinig veranderd. Nostalgie dus. Het hotel ademt geschiedenis uit. Naast overnachten kun je hier goedkoop een kopje koffie drinken, namelijk voor maar 80 cent. Waar in Nederland vind je dat nog?
Hotel van der Werff
A: Reeweg

Overnachten op Schiermonnikoog; hotels, vakantiehuisjes en groepsaccommodaties
Meer lezen over Schiermonnikoog?
Restaurants op Schiermonnikoog
Wandelroutes op Schiermonnikoog
Wat te doen op Schiermonnikoog
Een dagje Schier
Balgexpres
Excursie Engelsmanplaat
Schiermonnikoog in de winter

Meer lezen over de andere waddeneilanden:
Texel
Borkum
Romo

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Ik ben behalve op Texel (2 jaar geleden) nog nooit op de Wadden geweest. Ga deze opslaan voor een keertje Schiermonnikoog!

    1. Leuk om te horen! Ik kan je Schiermonnikoog zeker een keer aanraden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *