Overnachten // Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Met een boekje op schoot zit ik in de tuin genietend van het zonnetje. Om mij heen zitten meerdere mensen in de relaxte stoelen. Sommigen hebben een drankje erbij, anderen doen een spelletje. Iedereen zit heerlijk buiten, maar niemand heeft last van elkaar. Zo hoort een relaxt weekend Schiermonnikoog te zijn. In Herberg Rijsbergen op Schiermonnikoog kun je prima vertoeven en overnachten.

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Sinds ik al op Schiermonnikoog kom, lopen we regelmatig langs Rijsbergen. Verscholen achter de bossen valt de herberg niet direct op.  Vorig jaar konden we het niet laten en hebben we even binnen gekeken. Overweldigend door de fijne sfeer en de locatie besloten we dat we toch echt een keer in Rijsbergen moesten overnachten. Tijd om niet altijd naar dezelfde plek te gaan, maar meerdere locaties ervaren. Na een goede opbrengst op Koningsdag, konden we een weekend Schiermonnikoog boeken en deze keer overnachten bij Rijsbergen.

Rijsbergen

De herberg is een van de oudste gebouwen op het eiland en neemt een belangrijke plek in in de geschiedenis van Schiermonnikoog. In 1757 kreeg het pand de naam Rijsbergen. Tussen 1893 en 1945 was zowel het eiland, als het huis Rijsbergen in het bezit van de Duitse adellijke familie Von Bernstorff. Na de oorlog kwam het eiland in handen van de Nederlandse staat en werd Rijsbergen gebruikt als een school en jeugdherberg. Dit kwam helaas niet ten goede van het onderhoud van het huis. Van het oorspronkelijk gebouwen zijn de ligging en de kap van het hoofdhuis nog over. Sinds 1992 is Rijsbergen een herberg en is het in fases weer opgeknapt.

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog Overnachten: Herberg Rijsbergen SchiermonnikoogOvernachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Voorzieningen

In de herberg vind je een groot aantal tweepersoonskamers, twee drie- en twee vierpersoonskamers. Inmiddels is er een zijvleugel aangebouwd waar het grootste deel van de tweepersoonskamers zich bevinden. Ook wij kregen hier een kamer. Ondanks dat we de kamer nog niet in konden, kregen we al wel vast de sleutel. Ondertussen maakten we een wandeling over het eiland en rond half 2 gingen we terug om de spullen in de kamer te leggen. Het zijn geen grote kamers, maar voor twee personen is het prima. Je hebt binnen en rondom het huis ruimte genoeg om te zitten of een spelletje te doen. Wanneer de receptie open is kun je terecht in de huisbar, maar mocht deze gesloten zijn dan kun je in de keuken koffie, thee of ander drinken halen. Even een streepje zetten bij je kamernummer en klaar.

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Dineren is niet mogelijk bij Rijsbergen, maar daarvoor heb je genoeg andere opties op het eiland. Wel is er een uitgebreid ontbijt iedere ochtend. In verschillende ruimtes of buiten op het terras kun je genieten van een heerlijk ontbijtje.

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Ik heb een heerlijk weekend gehad op Schiermonnikoog. Persoonlijk vond ik Rijsbergen een fijne plek om te overnachten en de locatie is ook prima. Net even buiten het dorp, maar op loopafstand van de zee. Hier ga ik zeker nog een keer vaker naar toe.

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Meer lezen over Schiermonnikoog?

EDIT: Rijsbergen gaat sluiten begin 2019.

Overnachten: Herberg Rijsbergen Schiermonnikoog

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *