Getest // Overnachten bij Vitamaris Schiermonnikoog

Getest // Overnachten bij Vitamaris Schiermonnikoog

Al jaren kom ik op Schiermonnikoog. Verschillende accommodaties heb ik ondertussen voorbij zien komen. Van huisjes in het dorp, bij het strand, op bungalowpark de Monnik of Hotel Graaf Bernstorff, allemaal heb ik ze voorbij zien komen. Een van de accommodaties waar ik nog nieuwsgierig naar ben is onder andere Vitamaris. Wat een geluk dat ik hier kon overnachten tijdens de November Wandelmaand. En ook nog eens in de periode waarin ik ervoor zou kiezen om in Vitamaris te overnachten. In de zomer zou ik ervoor kiezen om in een huisje te overnachten zonder alle extra faciliteiten, het is toch vaak mooi weer. Maar in de herfst of winter lijkt Vitamaris mij heerlijk. Even lekker zwemmen of in de sauna en de knusse huiselijkheid van Vitamaris.

Accommodaties Vitamaris

Bij Vitamaris heb je verschillende appartementen die je kunt huren. Van een 2 persoonsappartement tot een 6-8 persoonsappartement. Allemaal ruim opgezet met mogelijkheden om te tafelen of lekker op de bank te hangen. Ons appartement had zelfs twee balkons. Niet per se nodig in november, maar in de zomer is het heerlijk om lekker buiten te zitten.

Overnachten: Vitamaris Schiermonnikoog

Overnachten: Vitamaris

Overnachten: Vitamaris

Faciliteiten Vitamaris 

Naast alle gemakken op het park, ligt Vitamaris centraal op het eiland. Net buiten het dorp op weg naar het strand vind je aan je linker hand Vitamaris. Met de fiets of wandelend kun je vanuit hier het hele eiland verkennen. Fietsen kun je huren via Vitamaris. Wat ook fijn is, is de bus die je vanaf de boot afzet bij de accommodatie, geen gezeul met koffers of iets dergelijks, je stapt direct bij Vitamaris uit.

Overnachten: Vitamaris

Overnachten: Vitamaris

Overnachten: Vitamaris

Op de maandagochtend werd ik wakker van de regendruppels op het dak. Nog na mijmerend over het heerlijke weekend besloot ik toch nog even het weekend compleet te maken met een klein rondje rennen over het strand. En wat is er nou nog fijner om daarna nog even een paar baantjes te zwemmen. Hoe fijn is het om, zeker met wat minder weer, in een accommodatie te overnachten die van alle gemakken is voorzien?

Wil je ook een keer overnachten bij Vitamaris? Of ben je benieuwd naar andere Landal Parken in Nederland?

A: Badweg 53

Disclaimer: De overnachting kwam tot stand in samenwerking met de November Wandelmaand, ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening. 

Meer lezen over Schiermonnikoog?
Restaurants op Schiermonnikoog
Wat te doen op Schiermonnikoog
Een dagje Schier
Balgexpres
Excursie Engelsmanplaat
Wandelroutes op Schiermonnikoog
Schiermonnikoog in de winter
November Wandelmaand

Overnachten op Schiermonnikoog
It Aude Kolonyhus
Hotel van der Werff
Vitamaris

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on