Socials

Paklijst voor een winterse trip naar IJsland

Roadtrip IJsland

Paklijst voor een winterse trip naar IJsland

IJsland, een land waar je vier seizoenen in een dag kunt treffen. Zelfs in de zomermaanden heb je kans op witte neerslag. Het is een lastig land qua inpakken, wat neem je mee naar een bestemming waar je allerlei soorten weertypes kunt treffen? Een handige paklijst voor een winterse trip naar IJsland.

Paklijst winterse trip IJsland

Kleding

Allereerst qua kleding is het handig om te werken met laagjes. Wordt het warmer, dan kun je makkelijk wat uittrekken. Items van merinowol zijn uitermate geschikt om mee te nemen, ze houden je warm op koude momenten en geven verkoeling wanneer het te warm is. Daarnaast kun je ze vaak meerdere dagen dragen voordat het begint te ruiken. 

Draag als onderlaag een shirt met lange mouwen, eventueel een thermoshirt wanneer de temperaturen rond het vriespunt liggen. Daaroverheen is een laag van fleece een goede optie, denk aan een fleece vest of trui. Qua broek is een waterdichte wandelbroek de handigste optie wanneer er slechter weer voorspelt is. Mocht het beter weer zijn, dan is een wandelbroek een goede optie. Het fijnste is als je nog ruimte hebt voor een thermo legging onder je broek. 

Jas

Een waterdichte jas is de beste optie voor een winterse trip naar IJsland, het liefst ook een van dons. Je bent zo het beste beschermd tegen de koude en regenachtige wind die je vaak op IJsland vindt. Ga je in de zomermaanden? Dan kun je kiezen voor een warme donsjas met een regenjas erbij, deze kun je erover heen doen wanneer het regent.

Roadtrip IJsland

Schoenen 

Zelf vond ik schoenen enorm lastig om te kiezen. Uiteindelijk koos ik ervoor om hoge waterdichte wandelschoenen mee te nemen eind november. Deze zorgden ook in de sneeuw en tijdens regenachtige dagen voor droge voeten. Mocht je echt in een periode gaan waarin veel sneeuw voorspelt is, dan zijn snowboots ook een optie. Misschien juist ook handig, want zo kun je wisselen wanneer de ene toch nat geworden zijn. 

Badkleding 

Een verrassend item denk je vast, maar badkleding van bijvoorbeeld OTTO is onmisbaar tijdens een reis naar IJsland. Er zijn vele thermobaden in de openlucht naast de bekende Blue Lagoon. Welke je gaat proberen, hangt van je budget en wensen af. De Blue Lagoon is een echte attractie van IJsland, dat zie je helaas ook terug in het prijskaartje. 

Eten en drinken 

IJsland is een prachtig land, maar helaas is uit eten erg duur. Voor een maaltijd en een drankje moet je niet raar opkijken als je rond de 60-80 euro kwijt bent. Het is daarom voordeliger om zelf wat eten mee te nemen. Wij kozen voor hotels inclusief ontbijt, ook handig wanneer supermarkten en restaurants op afstand liggen, voor de lunch bezochten we een supermarkt indien mogelijk. 

Roadtrip IJsland

Lees meer over IJsland

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on