Persoonlijk // 9x Fuck it & Bucketlist

Personal: 9x Fuck it & Bucketlist

Zoals zovelen, heb ik ook een bucketlist. Ik heb er zelfs aparte borden voor op Pinterest per continent. Wegdromen bij mooie foto’s van bestemmingen over de hele wereld, inspiratie en creatieve ideeën opdoen; lang leve social media.  Tegelijkertijd word je bucketlist en daarmee je eigen verwachtingen, alleen maar groter. Zo ook de verwachtingen die ik af en toe van mijzelf heb. Vandaar een Fuck it list met 9 dingen waar ik ‘schijt’ aan zou moeten hebben en mijn bucketlist met 9 bestemmingen waar ik komende jaren op wil focussen.

9x Fuck it list

Voor het nieuwe jaar maakte ik voornemens waar ik mijzelf aan probeer te houden. Natuurlijk voelen deze voornemens niet als ‘moeten’, ik vind het leuk. Toch stel ik mijzelf af en toe hoge eisen. Vandaar een lijstje met dingen die ik meer los moet laten.

 • Nieuwe landen ‘moeten’ aanvinken en daarom gewoon voor de 3e keer naar de stad gaan die je hart gestolen heeft (New York). Eén nieuw land is genoeg voor mij en dat hoeft niet ver van huis te zijn. Dichtbij huis is genoeg te bekennen.
 • Alle hotspots moeten zien op een bestemming. Hopelijk lukt het mij om meer slow travel toe te passen komend jaar.
 • Moeten bloggen, het moet leuk blijven en geen moetje.
 • Niet op reis gaan omdat ik single ben. Nu nog een aantal bestemmingen buiten mijn comfortzone zoeken waar ik naar toe ‘durf’.
 • Binnen mijn comfortzone blijven. “When was the last time you did something for the first time?” Een quote die ik vaker moet toepassen. In 2016 lukte mij dat al aardig, nu doorzetten in 2017.
 • FOMO – totaal geen last van als ik zaterdag in mijn eentje op de bank zit een filmpje te kijken.
 • Druk maken om dingen waar ik geen invloed op heb.
 • Mensen die het raar vinden dat ik alleen naar de film ga, alsof je tijdens de film kan kletsen?!
 • Mijn hele week volplannen. Niet doen.

Personal: 9x Fuck it & Bucketlist

9x Bucketlist

Zoals zovelen heb ik een #neverendingbucketlist. Ieder moment komen daar weer bestemmingen bij en worden daardoor bestemmingen naar de achtergrond gedrukt. Op dit moment wil ik mij graag focussen op de volgende bestemmingen:

 • Marrakech – Marrakech lijkt mij een prachtige stad. Ik zie steeds meer kleurrijke foto’s voorbij komen van deze Marokkaanse stad. Dwalen door de kleine straatjes van Marrakech lijkt mij dan ook magisch.
 • Budapest – Een stad die je redelijk budget kan ontdekken, maar waar je vele mooie dingen kan aanschouwen. De badhuizen lijken mij heerlijk, maar ook gewoon nieuwe plekken ontdekken in deze stad.
 • Bali – Zon en zee, twee redenen om een keer die kant op te gaan. Daarnaast lijkt mij het een plek waar je tot rust kunt komen en toch veel mooie plekken kunt ontdekken. Ik zou hier bijvoorbeeld graag een keer willen surfen.
 • Wenen – Na Ljubljana ben ik benieuwd naar Wenen. Vele invloeden uit Wenen vind je terug in Ljubljana en ik vond het heerlijk in die stad. Nu tijd om het ‘echte’ Wenen te ontdekken.
 • Roadtrip Canada & Boston – Deze komt misschien voorbij in 2018. Hopelijk eerst een paar dagen Boston verkennen vanwege de marathon en daarna rondreizen in West- Canada. Een ultieme combinatie. Mocht iemand tips hebben voor het boeken van deze vliegtickets, dan houd ik mij aanbevolen.
 • Peru – Nog zo’n natuurpracht waarvan ik zoveel mooie foto’s voorbij zie komen. De Rainbow Mountain, Cusco, Lima, allemaal dingen die graag in het echt zou willen zien.
 • Jordanië – Een veelvoorkomende plek bij bloggers en reismagazines afgelopen tijd. En ze maakten mij inderdaad enthousiast om een keer die kant op te gaan.
 • Normandie Frankrijk – Hier ben ik in mijn tienerjaren al eens geweest, maar ik zou dolgraag de oorlogsmonumenten en herinneringen nogmaals willen zien.
 • Elzas Frankrijk – Colmar en Strasbourg lijken mij hele mooie plekken om te ontdekken. De kleurrijke huizen zien er prachtig uit op foto’s.

 

Pin het artikel!Personal: 9x Fuck it & Bucketlist

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

 1. Leuk zo’n schijt-aan-alles lijstje, en dat gaat helemaal goedkomen zo te lezen 😉 Ik moet stiekem wel zeggen dat ik wat dat betreft best een held op sokken ben en naar mate ik ouder wordt, ik ook meer dingen durf te doen. Dus fuck it and go for it 😀

 2. Leuk hoor, zo’n fuck it lijst. In je eerste punten kan ik mij helemaal vinden. Canada, zowel oost als west kan ik je echt aanraden. Colmar was ik verleden maand, blijft een prachtige stad!

  1. Leuk een gezamenlijke overeenkomst op onze bucketlist 🙂
   Marrakech en dat blauwe stadje lijken mij fantastisch! Wat foto’s al niet met je doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *