Personal: Bucketlist Europa

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Zoals de meeste mensen heb ook ik een lijstje met bestemmingen waar ik nog graag heen zou willen. Geïnspireerd door reisverslagen van anderen of prachtige foto’s van bestemmingen heb ik een travel bucketlist opgesteld. In Europa probeer ik de laatste jaren de hoofdsteden te bezoeken van ieder land. Natuurlijk heb ik nog een lange lijst te gaan, maar inmiddels wordt de lijst van bezochte hoofdsteden steeds groter. Nu moet ik eerlijk zijn dat niet alle hoofdsteden er op staan waar ik nog niet geweest ben, maar deze hebben met name mijn interesse gewekt

Brussel

Ik heb in België best wel wat steden gezien en de meesten zullen ook wel beamen dat Brussel meestal overgeslagen wordt wanneer er een bezoekje gebracht wordt aan een van de Belgische steden, maar shame on me dat ik nog nooit in Brussel ben geweest. Ik ben er met de trein door heen gekomen op reis naar Parijs, maar ik heb de stad nog nooit bezocht. Toch wil ik een keer Manneke Pis zien, het L’Atomium, struinen door de Brusselse straatjes en Belgische chocolade eten. Hoewel door recente aanslagen Brussel op dit moment niet de meest veilige stad is, wil ik toch een keer een dagje de toerist uithangen in Brussel. Het kan toch niet zo zijn dat ik nog nooit in de hoofdstad van onze zuiderburen geweest ben.

Barcelona 
Personal: Bucketlist Europa

 Ik ben ook nog nooit in Barcelona geweest, een must visit denk ik in Europa. Door de combinatie van cultuur, stad en strand een ideale stedentrip. Een bezoekje aan Park Güell, Sagrada Familia en struinen over de Ramblas, dingen die ik nog graag een keer wil beleven. Ook schijnt er een fantastische fonteinshow te zijn bij Magische fonteinen van Montjuïc. En waar kun je nou beter tapas eten dan in Spanje of lekker eten in de markthal Boqueriamarkt.

Stockholm

Personal: Bucketlist Europa

Stockholm had ik graag toegevoegd aan de roadtrip afgelopen jaar in Scandinavië. Helaas lag dit net iets te ver uit de richting, maar zo heb ik een goede reden om nog een keer naar Zweden te gaan. De heerlijke relaxte sfeer in Zweden en natuurlijk de hippe Zweden. Stockholm is een trendy stad waar je heerlijk kunt shoppen.

(Update: Februari 2017 ben ik in Stockholm geweest)

Tsjernobyl Oekraïne

Na het lezen van de bucketlist van Travelbysan heb ik deze toegevoegd op mijn lijst. Ook ik heb een fascinatie met verlaten plaatsen waar je prachtige foto’s kunt maken. Het is toch heel fascinerend om deze plek te zien die iedereen destijds zomaar verlaten heeft. Net zoals het hotel Prora dat Hitler destijds heeft gebouwd in Rugen, het gehele hotel is verlaten en nu een museum.

Landen en gebieden

IJsland

Travel Inspiratie: Voor en nadelen van IJsland in de winter
Doordat een aantal bloggers vorig jaar richting IJsland zijn geweest en mijn timeline vol stond met prachtige foto’s, ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar IJsland. De woeste en diverse landschappen lijken mij prachtig om door heen te rijden. De natuur heeft zoveel moois bijvoorbeeld de nog werkende geisers. Of genieten van een warm water bron in de Blue Lagoon. Maar ook Reykjavik lijkt mij heerlijk om rond te lopen en de relaxte sfeer op te nemen. En met een beetje geluk kun je in IJsland het Noorderlicht spotten.

(Update: in November 2016 ben ik in IJsland geweest)

Engeland

Komende zomer zouden we eigenlijk richting Engeland gaan, het vaste land bezoeken en de eilanden Guernsey en Jersey. Om praktische redenen hebben we uiteindelijk besloten om naar Kroatië en Slovenië te gaan. Ik ben al een keer in Londen geweest, maar zou dolgraag nog een keer de sfeer willen opsnuiven in deze stad. Brighton, Cornwell en Stonehenge zijn trekpleisters waar ik graag nog een naar toe zou willen. Ook de eilanden voor de kust van Engeland: Guernsey en Jersey zijn prachtige eilanden waar een heerlijk klimaat hangt.

Natuurlijk zijn er nog wel meer mooie en minder ontdekte plekken die ik nog moet ontdekken in Europa. Welke moet ik nog toevoegen op mijn Bucketlist voor Europa?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *