Persoonlijk // Wie zit er achter YTG?

Reizen blog weetjes

In 2016 ben ik gestart met bloggen op YTG. Om mij beter te leren kennen, een aantal reisfeitjes van mijn reizen die ik maakt of van de dromen die ik nog heb. Benieuwd wie er achter Your Travel Guide zit? En hoe mijn reizen er vroeger uitzagen? Wat ik wel of niet durf? Lees dan snel wie er achter YTG zit.

Personal: Wie zit er achter YTG?
Aan het strand

Persoonlijke weetjes

 • Toen ik klein was gingen wij altijd kamperen in Nederland. Terwijl ik de laatste jaren niet meer gekampeerd heb.
 • Op mijn 12e ging ik pas voor het eerst op vakantie in het buitenland. Ik was al wel in Duitsland en België geweest toen wij in de buurt op vakantie waren, maar de eerste keer dat we echt op vakantie naar het buitenland gingen was op mijn 12e We gingen met het gezin naar Denemarken.
 • Ik probeer de laatste jaren de hoofdsteden van Europa te bezoeken. Ik heb er nog heel wat te gaan, zo staat Brussel ook nog op het lijstje.. Nog genoeg opties voor stedentrips de komende jaren.
 • Ik vloog pas op late leeftijd (20) voor het eerst. De reis ging naar het Griekse Kos.

Personal: Wie zit er achter YTG?

 • Een van mijn dromen is voor langere tijd in New York verblijven. Ik ben er nu drie (update 2018) keer geweest en de stad blijft mij fascineren. De momenten waarop ik ‘gewone’ dingen deed in New York gaven mij nog het meest een kick, zoals hardlopen in Central Park of gewoon slenteren over straat.
 • Ik ben iemand die altijd voorbereid op reis gaat. Ik plan heel veel dingen om zo zoveel mogelijk uit een reis te halen. Misschien een keer goed om mij eens te laten verrassen.
 • Ik ben wel een ‘luxe’ reiziger. Ik heb nog nooit gereisd met een backpack of geslapen in een dorm.
 • Daarnaast ben ik ook niet zo’n held. Door de films Wild en Into the Wild lijkt het mij fantastisch om een trail te lopen, maar helaas ben ik nogal bang voor beren.. (hoewel ik deze nog nooit in het echt heb gezien)

Personal: Wie zit er achter YTG?

Bizar

 • Een van mijn meest bizarre reiservaringen vond ik de dag dat wij door Death Valley reden en ’s avonds op de Strip in Las Vegas stonden. We hadden die dag 200 kilometer gereden en zijn maar 5 auto’s tegen gekomen, hadden geen bereik en op een gegeven moment ging de verharde weg over in grind. In het eerste plaatsje waar we kwamen was nog geen stroom door een storm eerder die week. ’s Avonds stonden wij op de Strip tussen alle lichtjes en duizenden mensen. Heel bizar.
 • Ik ben 1 keer op all-inclusive vakantie geweest, maar vind het toch leuker om gevarieerder te eten en zelf dingen te ontdekken. Een weekje was prima, maar iedere dag hetzelfde eten stond mij aan het einde van de week wel tegen.
 • Ik heb jaren lang niet alleen durven reizen. In 2016 ging ik pas voor eerst alleen een paar dagen naar Berlijn
 • Zoals ik al zei ben ik geen held, mij maak je dan ook niet gelukkig met bungee jumpen of parachute springen.
 • Mijn idool is Floortje Dessing. Als iemand fantastische reisprogramma’s kan maken dan is zij dat. Hopelijk komt er ooit nog een dvd met al haar reizen.

Reismotto

 • Ik probeer ieder jaar naar een bestemming te gaan waar ik nog nooit geweest ben “Once a year go someplace you’ve never been before.” (Dalai Lama)
 • Daarentegen ben ik wel ieder jaar minimaal 2 keer op Schiermonnikoog te vinden, iets met je thuisvoelen.

1-jarig bestaan YTG + winactie

 • Ik heb tijdens mijn studie veel ‘gereisd’. Beide keren woonde ik in een andere plek en heb heen en weer gereisd tussen Zuidlaren – Leeuwarden en Groningen – Utrecht. Ik heb mijn OV dus goed gebruikt 🙂
 • Ik heb een spiegelreflex camera en maak veel foto’s op vakantie. Helaas ben ik soms te lui of heb ik te weinig tijd om er na afloop wat mee te doen.
 • Het heeft lang geduurd, maar sinds vorig jaar ben ik op alle Waddeneilanden geweest. Vlieland was het laatste eiland en daar ga ik zeker nog vaker naar toe.
 • De laatste jaren neem ik steeds vaker mijn hardloopschoenen mee als ik op reis ga. Een stad al rennend ontdekken is prachtig en je voelt je even een inwoner.Reisweetjes YTG

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

3 comments

 1. Leuk Marjolein!

  New York is voor mij al jaren een droom en volgende week kan ik ‘m eindelijk waar gaan maken! Voor een vakantie dan Ik heb de afgelopen jaren op Gran Canaria, Spanje gewoond en ben sinds een jaar terug in Nederland, dus nu weer tijd om te reizen Ik blijf je blog zeker volgen!

  Groetjes Melissa

  1. Dank je Melissa. Leuk om te horen. Wat heerlijk dat je volgende week naar New York gaat! Stiekem ben ik wel jaloers 🙂
   Geniet ervan en mocht je nog tips nodig hebben, laat maar weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *