Persoonlijk // Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Personal: Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Na deze week ben ik twintiger af. Een lijstje opstellen met dingen die ik voor mijn 30e wil doen, gaat helaas niet meer lukken. Afgelopen jaren heb ik ook niet zo’n lijstje gemaakt, maar had natuurlijk wel bepaalde doelen die ik graag wilde halen en ik had een bucketlist. Samen maakt dat een reverse bucketlist, een lijstje met dingen die ik afgelopen jaren kan afvinken, waar ik trots op kan zijn en goede herinneringen aan heb.

USA

Een van de dingen die al jaren op mijn bucketlist stond. Sinds ik ooit verslaafd was aan Dawson’s Creek, wilde ik naar Amerika. Het maakte niet eens uit waar in Amerika precies. Uiteindelijk werd New York mijn eerste bestemming in Amerika. En dat smaakte naar meer. Sinds 2013 ben ik drie keer in Amerika geweest en dit jaar wordt mijn vierde bezoek. Soms heb je van die plekken die een bepaalde aantrekkingskracht hebben. Het voelt als thuiskomen op de een of andere manier. Van het geld dat ik uitgeef aan New York, kan ik natuurlijk ook nieuwe bestemmingen bezoeken, maar op de een of andere manier ga ik toch liever voor een bezoek aan New York. In de stad is nog zoveel te ontdekken, dat er ook nu weer genoeg op mijn wish list staat.

Personal: Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Wat heb ik kunnen afvinken in Amerika:

 • Lopen over de Brooklyn Bridge
 • Times Square
 • Central Park
 • Top Rock
 • Empire State Building
 • Ellen’s Stardust
 • Grand Canyon
 • Fietsen over de Golden Gate
 • Alcatraz
 • Hollywood Sign
 • Hollywood walk of Fame
 • Death Valley
 • Hardloopwedstrijd in het buitenland
 • Basketbalwedstrijd
 • Yosemite

Personal: Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Soloreizen

Eentje die pas laat op mijn bucketlist kwam. Vroeger dacht ik er echt niet aan om alleen te reizen. Na je studie in je eentje backpacken? Dat was niet voor mij weggelegd. Pas sinds ik vorig jaar een aantal doelen voor mijzelf opstelde, staat hij op mijn lijstje. In mijn omgeving gaat iedereen steeds meer settelen en ik ben single. Tijd dus om mij niet te weerhouden om niet op reis te gaan omdat ik geen partner heb. Berlijn was mijn eerste bestemming en inmiddels ben ik afgelopen jaar in Stockholm geweest. Ik kan tijdens deze reizen gaan en staan waar ik wil en leer daarnaast ook veel over mijzelf.

IJsland

Nog zo’n land dat op vele bucketlists terug komt. Vorig jaar in november bracht ik een week door in het mysterieuze IJsland. Een week waarin we werden ondergedompeld in de wonderschone natuur van het land en waar we weinig dorpen of steden hebben gezien. Wat hebben we veel mooie dingen gezien die week. We gingen werkelijk van het ene in het andere mooie moment. Mocht ik toch moeten kiezen, dan was Jokulsarlon mijn favoriet. Ik had hier wel uren kunnen staren naar alle ijsschotsen in het meer. Ook het weer veranderde binnen de tijd dat wij er waren, dus het landschap zag er steeds weer anders uit. Het Noorderlicht heb ik alleen gefotografeerd en staat dus nog steeds op mijn Bucketlist.

 • Air Plane Wreck
 • Jokulsarlon
 • Geysir
 • Reykjavik – Hallgrimskirkja
 • Gulfoss
 • Blue Lagoon
 • Seljalandfoss & Skogafoss
 • Black Beach Vik
 • Svartifoss
 • Fjadrargljufur

Personal: Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Stockholm

Stockholm stond al op mijn bucketlist sinds ik ooit in Zweden ben geweest. Een stad met, voor mij, een bepaalde aantrekkingskracht. De hipheid van de Zweden maakte mij nieuwsgierig. Voor de stad zelf had ik niet per se een lijst gemaakt met wat ik wilde zien, hooguit een paar hotspots en vooral struinen door Gamla Stan. Ik vermaakte mij prima drie dagen in de Zweedse hoofdstad.

Travel Inspiratie: Budget solotrip Stockholm

Preekstoel Noorwegen

Een van de weinige to-do’s op dit lijstje, maar zeker een die in dit rijtje hoort. Tijdens onze roadtrip door Scandinavië in 2015 stond dit toch wel echt boven aan op must see lijst.  Op de laatste dag van onze reis beklommen we de Preekstoel. Voor mij een klim met bepaalde herinneringen. Benieuwd welke?

Personal: Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Benieuwd wat er nog op mijn bucketlist staat qua reizen?

Natuurlijk heb ik niet alleen mooie reizen gemaakt, maar kan ik ook met trots terugkijken op bepaalde gebeurtenissen in mijn leven.

Studie

Zoals de meesten misschien weten heb ik Theater, Film en Televisiewetenschappen gedaan op de universiteit in Utrecht. Een studie waarvoor ik 3 a 4 dagen vanuit Groningen naar Utrecht reisde. Veertig uur studeren en nog eens zestien uur reizen in de week, gaat je niet in de koude kleren zitten. Toch heb ik, op een herkansing na, alles in een keer gehaald. Ik heb er keihard voor moeten werken en veel voor moeten laten, maar toch is het mij gelukt. Iets om trots op te zijn.

Blog

Voor mijn studie heb ik veel geschreven, maar nog nooit voor een publiek. Ik waagde de stap in 2015 met het schrijven van recensies. Hieruit volgde al snel het schrijven van gastblogs voor USA365 en daarna durfde ik de stap ook aan om een blog te beginnen. Ik liep al een tijdje met het idee om iets voor mijzelf te gaan doen, maar tot iets concreets kwam ik niet. Pas vorig jaar werd het idee een beetje concreet en kwam daar Your Travel Guide. Ik merk de laatste tijd pas dat ik er steeds meer achter kom wat ik nou precies leuk vind om te doen. Gelukkig is het nog niet te laat 😉

Personal: Reverse Bucketlist voor mijn 30e

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

 1. Leuk om te lezen, je hebt geweldige dingen kunnen afstrepen voor je 30e. 30, zucht. Ik word het dit jaar ook 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *