Persoonlijk // 9x Fuck-it & Bucketlist #2

Handige gids met tips voor je vakantie naar Guernsey

Deel twee van mijn fuck it en bucketlist, de eerste publiceerde ik alweer twee jaar geleden en het is tijd voor een update. Een bucketlist die groter wordt, maar waar ik inmiddels ook dingen van kan afstrepen. Inspiratie genoeg om deze aan te vullen, maar ook ik zelf verander de laatste twee jaar. Ik bezoek bestemmingen die bij mij passen, ga bijvoorbeeld hierdoor (nog) niet naar Azië. En bezoek bestemmingen waarvan ik denk dat een meerwaarde is voor YTG. Daarnaast ook een update voor dingen waar ik schijt aan moet hebben; een fuck it list. 

9x Fuck it list

Afgelopen jaren maakte ik een blog met voornemen voor het nieuwe jaar. In 2019 heb ik dat bewust niet gepubliceerd, maar voor mijzelf opgeschreven. Doelen die ik toch voor mij zie staan en waar ik aan wil werken. Toch zijn er ook dingen waar ik meer ik mij bij neer leg en waar ik meer schijt aan moet hebben in plaats van te leven volgens (hoge) eisen die ik mijzelf soms stel. Een aantal zijn onveranderd sinds de vorige keer, een aantal nieuwe en sommigen aangepast.

  • Nieuwe landen ‘moeten’ aanvinken. Natuurlijk houd ik voor mijzelf een lijstje bij met het aantal bezochte land, maar ik hoef niet alle landen af te vinken. Ik ga regelmatig terug naar plekken waar ik al geweest ben (New York & Schiermonnikoog) en zou van dat geld echt wel meer kunnen bezoeken, maar ik leer hierdoor plekken ook goed kennen. 
  • Alle hotspots en bezienswaardigheden moeten zien op een bestemming. Nog steeds een punt waar ik mijzelf soms aan moet herinneren, zeker met een blog in je achterhoofd. 
  • Alleen focus op het publiceren van nieuwe content bij YTG. Naast bloggen komt er zoveel meer bij kijken, dus ik kies er ook voor om mij te richten op andere dingen. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren teruggegaan van 3 artikelen, naar 2 artikelen en inmiddels 1 artikel per week. Bewuste keuze om zo meer te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en daarnaast focus op bijbehorende zaken.
  • Dingen doen waar ik niet achter sta. Of dit nou werk gerelateerd is of persoonlijk, je gevoel zegt genoeg. 
  • Binnen mijn comfortzone blijven. “When was the last time you did something for the first time?” Soms blijken dingen toch echt leuk of mooi te zijn en dan is het zonde dat je de stap niet durft te zetten omdat je binnen je comfortzone blijft. Zo ging ik in Canada wandelen in berengebied, iets waar ik mij niet op mijn gemak voelde, maar toch deed. 
  • Druk maken om dingen waar ik geen invloed op heb.
  • Mijn hele week volplannen. Nog steeds iets wat ik niet moet doen.
  • Accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals je zouden moeten gaan.
  • Accepteren dat het soms niet lukt om al je doelen te halen. 

Hier lees je het eerste deel van mijn Fuckt it en Bucketlist blog

9x Bucketlist – juli 2019

Zoals zovelen heb ik een #neverendingbucketlist. Een lijst waar nooit een einde aan komt. Inmiddels is deze redelijk veranderd en kan ik dingen toevoegen, maar ook afstrepen. 

De leukste wijken van Hamburg
Hamburg

Afstrepen van mijn oude bucketlist

Afgelopen jaren heb ik Guernsey, Hamburg, Wenen, Canada af kunnen strepen en in september komt daar Normandie nog bij. Ik probeer meer te reizen naar plekken die ik al een tijdje wil bezoeken. Dit besef kwam tijdens mijn reis in Canada, zo’n geweldige reis die ik al een tijdje wilde maken. Bij thuiskomst boekte ik vrij snel een ticket naar Guernsey en liet mij deze keer niet belemmeren door allerlei randzaken.

Jasper National Park Travel Guide // bezienswaardigheden en tips

Nieuwe bucketlist 

Budapest

Een stad die je redelijk budget kan ontdekken en waar je vele mooie dingen kan aanschouwen. De badhuizen lijken mij heerlijk, maar ook gewoon nieuwe plekken ontdekken in deze stad. De geschiedenis van de stad ervaren, leuke hotspots ontdekken en gewoon ronddwalen door de straten van Budapest.

Persoonlijk // 9x Fuck-it & Bucketlist #2

Peru – Bolivia – Patagonië

Landen en natuurgebieden waar ik erg nieuwsgierig naar ben geworden en die ik hopelijk in 2021 ga bezoeken. De Rainbow Mountain, Cusco, La Paz, allemaal dingen die graag in het echt zou willen zien. Maar ook de natuurpracht in Patagonië en Bolivia staan hoog op de wensenlijst. Op dit moment weet ik nog niet of een combi tussen deze drie haalbaar is, maar ik heb nog even te gaan. 

Elzas Frankrijk 

Redelijk dicht bij huis en nog nooit geweest. De kleurrijke huizen van onder andere Colmar en Strasbourg staan bij mij hoog in het rijtje. Vanuit een punt allerlei schattige plekken ontdekken en de Franse cultuur opsnuiven, iets dat ik al lang niet meer heb gedaan.

Yellowstone Amerika

Een van de mooiste natuurparken ter wereld denk ik. Ik hoop volgend jaar een rondreis te maken in het gehele westen van Amerika en dan ook Yellowstone mee te nemen. Ik heb globaal een plan in mijn hoofd en moet nog kijken of ik deze kan uitvoeren volgend jaar. En als je die kant op gaat, dan kan een bezoek aan Yellowstone natuurlijk niet ontbreken.

Husky slee rijden & Noorderlicht spotten

Een ervaring die ik graag een keer mee wil maken. Afgelopen jaar kon ik golf surfen en wadlopen van mijn lijstje afstrepen en ook deze twee zou ik dolgraag een keer willen ervaren. Het noorderlicht zag ik al eens door mijn camera, maar ik hoop het toch echt een keer in reallife te ervaren. 

Hawaii

Een van de minder toegankelijke bestemmingen in Amerika: Hawaii. Een vakantie naar Hawaii is een van de dingen die ik graag een keer zou doen. Relaxen op prachtige stranden, eilandhoppen of vulkanen beklimmen, de eilanden hebben veel te bieden. 

Persoonlijk // 9x Fuck-it & Bucketlist #2

Brussel en andere Belgische steden

Officieel heb ik de Belgische hoofdstad nog nooit bezocht en wie weet kan ik deze dit jaar al van mijn lijstje afstrepen. Ik ga een paar dagen Normandië en hoop daar achteraan nog een Belgische stad te bezoeken. Welke het precies gaat worden ben ik nog niet over uit.

Faeröer eilanden

Mysterieuze eilanden waar je weinig andere mensen tegenkomt. Ooit gespot bij Floortje Dessing en sindsdien is het altijd in mijn hoofd blijven hangen. Rondreizen op de Faeröer eilanden lijkt mij prachtig en intens om mee te maken. Een soort reis die ik destijds ook maakte in IJsland.

Azoren & Madeira

Stiekem sluit ik het rijtje met twee plekken die ik graag wil bezoeken. Redelijk onbekende plekken voor mij, maar wel bestemmingen die steeds mijn aandacht blijven trekken. Rondreizen met fijne temperaturen is natuurlijk niet verkeerd.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *