Persoonlijke terugblik op mijn reisjaar 2018

Sinds afgelopen dinsdag zit mijn reisjaar erop. Mijn laatste trip van 2018 stond in het teken van de Kerstsfeer proeven in Londen. Blijft toch altijd mooi om te zien hoe een grote stad versierd wordt met kerstlichtjes. 2018 stond voor mij in het teken van nieuwe plekken ontdekken, maar zeker ook steden en landen bezoeken waar ik al eerder ben geweest. Londen en Kopenhagen waren namelijk steden die ik al eerder verkende en ook dit jaar vielen ze absoluut niet tegen. Ook in Nederland bezocht ik mijn favorieten. Ik was vaker dan ooit te vinden op Schiermonnikoog en herontdekte Texel. Van mijn bucketlist kon ik één reis afstrepen en dat was Canada. Overigens terecht dat deze erop stond, wat een prachtig en fijn land. Kortom, ik ben zeer tevreden wanneer ik terugkijk op mijn reizen in 2018.

Portland & Cannon Beach

Mijn reisjaar begon goed. Eind 2017 won ik een trip naar Portland en Cannon Beach. Het leuke was dat ik ook nog iemand mee mocht nemen. Samen met mijn zusje bracht ik 5 dagen door in Oregon. Een staat in Amerika waar ik nog wel meer van wil zien. We zagen Portland in de winter en eigenlijk weet ik nog steeds niet zo goed wat ik van de stad moet vinden. Cannon Beach daarentegen was perfect. Ondanks dat het januari was (en we één dag hadden met best wel harde wind) vond ik het fantastisch om even de stad uit te zijn en de natuur in te gaan. De wandeling die we daar maakten blijft een van de mooiste die ik gemaakt heb. De ruige kust van Oregon kan ik dan ook zeker aanraden.

Photodiary // 20x Oregon in beeld

Schiermonnikoog

Afgelopen jaren was ik vaker dan ooit te vinden op Schiermonnikoog. Ik geloof dat ik in totaal zes keer de boot nam richting mijn favoriete eiland. In maart was het tijd voor de Monnikenloop en sliepen we in Hotel van der Werff. De overige keren hielp ik It Aude Kolonyhus en verbleven we daar. Een fijne uitvalsbasis om te verblijven.

Schiermonnikoog vs Borkum

Laag Holland

In april ging ik voor het eerst op persreis naar Laag Holland. Een regio boven Amsterdam dat voor mij nog onbekend was. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik nog nooit in plekken als Volendam en Monnickendam was geweest. Ik heb een heerlijk zomers weekend gehad in een regio waar genoeg valt te doen. En in april kan ik je zeker aanraden om de tulpenvelden te bekijken!

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Borkum

De maand mei stond voor mij in het teken van de Waddeneilanden. Op een mooie zomerse dag bracht ik een bezoek aan het Duitse Borkum. De treinlijn vanaf Groningen was net geopend en een leuk prijsje voor een trein inclusief boot was de reden om nog een keer naar Borkum te gaan. Borkum is een fijn eiland om te bezoeken. De stranden zijn erg mooi, inclusief zeehondjes en leuke strandkooien, en er valt genoeg te beleven op het eiland.

Schiermonnikoog vs Borkum

Texel

Inmiddels heb ik alle Waddeneilanden bezocht, maar Texel was voor mij al enige tijd geleden. Veel herinneringen heb ik dan ook niet meer. We verbleven deze keer in de Cocksdorp en ik moet toch bekennen dat Texel voor mij minder als eiland aanvoelt. Het was een dikke twintig minuten rijden vanaf de boot naar ons huisje. Toch blijft ook Texel een fijn eiland met mooie natuurgebieden en schattige dorpjes.

4x Wandelen in verschillende natuurgebieden op Texel

Rotterdam

De stad die ik steeds meer waardeer in Nederland. In mei verbleef ik twee nachten in Rotterdam vanwege Traverse en gelukkig had ik nog even de tijd om door de stad te lopen en leuke hotspots te proberen. In november bracht ik nog een dagje door in Rotterdam en zag weer nieuwe plekjes.

Hotspots // Hotspots in Rotterdam om te dineren

Ibiza, Mallorca en Barcelona

Drie compleet nieuwe bestemmingen voor mij. Jep, ik was nog nooit in Barcelona geweest tot juni 2018. In vier dagen bracht ik een bliksembezoek aan deze drie plekken. Ik sliep in het prachtige OD hotel en kreeg een goede eerste indruk van de plekken. Vooral het oude deel van Ibiza vond ik erg leuk om door heen te wandelen. En ik kan eindelijk zeggen dat ik de Sagrada Familia heb gezien! Overigens vond ik de huizen van Gaudi echte kunstwerken om te bezoeken.

Dwalen door de kleine straatjes van Ibiza Stad

Denemarken

Bijna rechtstreeks vanuit Spanje vertrok ik naar Denemarken. De kleren nog nat in de tas en al onderweg naar Denemarken. Het land waar ik al eerder geweest was, maar die ik deze keer steeds meer begon te waarderen. De steden zijn echt favoriet om te bezoeken en vooral de kleinere steden wilde ik nog wel langer bezoeken. Odense, Aarhus en Roskilde waren de favorieten tijdens deze reis. In 2,5 week maakten we een mooie gevarieerde rondreis door het zuiden van Denemarken. Nu nog een keer het noorden van het land verkennen 😉

In de voetstappen van Hans Christian Andersen in Odense

West – Canada

Een van de droomreizen die ik al een tijdje wilde maken is toch wel de rondreis in Canada. Letterlijk een die ik van mijn bucketlist kon afstrepen. In mijn eentje reisde ik 2,5 week rond met het openbaar vervoer en genoot eigenlijk van iedere minuut. Tijdens het reizen wilde ik alleen maar naar buiten kijken, zo mooi is de omgeving om door heen te rijden. De natuur was voor mij echt het hoogtepunt en ik ging redelijk uit mijn comfort zone door alleen te wandelen in berengebied. Vancouver als afsluiter kan ik zeker aanraden wanneer je net uit de natuurgebieden komt. In de stad is genoeg te doen, maar je kunt ook zo weer de natuur in rondom de stad.

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Londen

In het begin van het jaar heb ik rondgekeken voor een stedentrip naar Londen, maar omdat het dan een redelijk drukke periode zou worden besloten we in december te gaan en dan de stad te bekijken in de kerstsfeer. Ik ben net terug uit Londen en de stad in kerstsfeer zien is iets magisch. Vooral Carnaby Street met de lyrics van Bohemian Rapsody vond ik echt indrukwekkend om te zien. De citytrip werd een mix tussen highlights, nieuwe parels en kerstsfeer. Een fijne afsluiter van 2018.

londen

Persoonlijke terugblik

Welke landen heb ik bezocht? En welke waren nieuw?

Amerika, Spanje, Denemarken, Canada, Engeland en Nederland. Alleen Canada was voor mij een nieuwe land en daarmee komt de teller op 29. Schiet niet echt op, maar goed dat heeft vooral te maken met dat ik graag nogmaals plekken bezoek waar ik al geweest ben.

Mooiste stad

Na ons bezoek aan Odense in Denemarken zei ik dat ik hier wel zou kunnen wonen. De stad ademt een fijne en relaxte sfeer uit. De gekleurde huizen zijn enorm schattig en de highlights erg leuk. Ondanks dat ik er al een keer geweest was, vond ik deze stad echt oprecht leuk om te bezoeken.

In de voetstappen van Hans Christian Andersen in Odense

Leukste hotspot

Lastig om hier een keus in te maken. Er waren zoveel leuke plekken die ik ontdekte dit jaar. Misschien vond ik de Aarhus Street Food Markt in Aarhus wel de leukste plek om te eten. In de markthal waren erg leuke en verrassende kraampjes en de sfeer was erg gezellig. Er was een combinatie van mensen aanwezig, waardoor ik het gevoel had dat het een populaire plek was voor iedereen. Andere leuke hotspots: Breddos in Londen, Super Mercado in Rotterdam, PS! Koffie, kunst & chocola en Food Matterz in Groningen.

Mooiste accommodatie

In Canada koos ik bewust voor een iets luxere accommodatie dan ik in Stockholm en Gdansk deed. Rondreizen kost redelijk wat energie en ik wilde dan ook zeker zijn van een goede nachtrust. Een van de fijnste accommodaties vond ik toch wel Best Western in Jasper National Park. De faciliteiten waren echt super, de kamer was groot, het ontbijt en diner (overigens niet inbegrepen) waren erg goed. Daarnaast was het Surfsand hotel in Cannon Beach ook een fijne. Een beetje vergelijkbaar met Best Western in Jasper. Goede faciliteiten, een open haard op de kamer en het uitzicht was eentje die ik niet snel zou vergeten. Om nog een fijne accommodatie in Denemarken te noemen; het Feriehus Syd in Kerteminde. Het huisje was niet supergroot, maar het uitzicht fantastisch en de eigenaren zeer behulpzaam.

Tips voor Cannon Beach Oregon USA

Slechtste accommodatie

In Denemarken troffen we een huisje waar we niet helemaal tevreden mee waren. Het was niet schoon en de communicatie verliep niet vlekkeloos. Dat we in totaal 100 kilometer moesten rijden om een sleutel op te halen deed niet veel goeds aan het verhaal.

Kenmerkend voor 2018:

In 2018 bezocht ik een aantal steden (en landen) nogmaals. Natuurlijk vind ik het leuk om nieuwe plekken te ontdekken, maar kenmerkend voor 2018 is toch wel het aantal steden dat ik nogmaals bezocht. Zo ging ik nogmaals naar Odense en Kopenhagen tijdens de reis in Denemarken. In Nederland bezocht ik Rotterdam, Amsterdam, Schiermonnikoog en Texel niet voor de eerste keer. En als afsluiter vloog ik naar Londen, de stad waar ik zeven jaar geleden al eens was.

Daarnaast bezocht ik een heleboel eilanden dit jaar. Het Duitse Borkum, Texel, Schiermonnikoog, Bowen Island, Spirit Island, allemaal eilanden waar ik met de boot naar toe ging.

Plekken waar mijn hart sneller van ging kloppen

Spirit Island is toch wel een van de mooiste plekken die ik bezocht heb. Van te voren twijfelde ik of ik de boottocht wilde doen, maar ik ben zo blij dat ik meegegaan ben. Ik moet toegeven dat het weer ongetwijfeld meegewerkt heeft aan deze ervaring, want besneeuwde bergtoppen en het heldere weer werkten zeker mee. Ik was graag nog iets langer dan de geplande 15 minuten op het eiland geweest, puur om de omgeving in mij op te nemen. Misschien genoot ik nog wel meer van de boottocht van 35 minuten terug over Maligne Lake. Ik ben buiten gaan staan ondanks de kou en heb alleen maar schilderijen voorbij zien komen. Het landschap is zo overweldigend mooi.

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Statistieken

Welke landen heb ik bezocht: Engeland, Spanje, Amerika, Canada, Denemarken en Duitsland
Aantal steden bezocht: Rotterdam, Londen, Kopenhagen, South end on the Sea, Roskilde, Odense, Aarhus, Ribe, Volendam, Purmerend, Monnickendam, Portland, Cannon Beach, Barcelona, Ibiza, Mallorca, Vancouver, Edmonton, Banff, Jasper.
Hoeveel accommodaties: 26
Hoeveel films: 105
Hoeveel vluchten: 8 vluchten
Hoeveel nachten buiten de deur: 66
Hoeveel boeken: 55
Hoeveel nieuwe landen: 1 -Canada
Landen bucketlist hoofdsteden Europa: geen
Plekken bucketlist afstrepen: 1 -Canada

18 mooie momenten in 2018

♥ Hike Ecola State Park in Cannon Beach
♥ Tunnel Mountain Banff
♥ Spirit Island boottocht
♥ Lopend over de Tower Bridge
♥ Sneeuw in Banff
♥ Strandwandelingen op Schiermonnikoog
♥ Zoveel inspiratie opdoen bij Traverse
♥ Proosten op de nieuwe reisgids van Hallo! New York waar ik aan meegewerkt heb
♥ Leuke lunch en diner dates en nieuwe hotspots ontdekken
♥ Rondrijden in een eend in Laag Holland
♥ Night run in Utrecht
♥ Vanuit de hotelkamer in Cannon Beach het uitzicht op Haystack Rock met op de achtergrond open haard.
♥ Mijzelf leren kennen tijdens het reizen
♥ Quality time met paps en mams tijdens het reizen
♥ Amsterdam, Rotterdam en Haarlem ontdekken
♥ Dagje Zwolle en eindigen bij een food festival
♥ Nieuwe opdrachten en klussen
♥ Ingeschreven bij KVK om in 2019 deels als Freelancer aan het werk te gaan.

Instagram top nine YTG & Marjolein Linstra

 

 

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Mooi reisjaar heb je achter de rug! Ik ga volgend jaar naar Portland, dus ga je blogs daarover nog even uitgebreid lezen 🙂 Fijne kerst en alvast een gelukkig 2019!

    1. Dank je! Gave plannen heb je. Ik ben zo benieuwd naar je reis in 2019. Jij ook fijne feestdagen!

  2. Wat een geweldig mooi jaar! Prachtig om te lezen wat voor geweldigs je allemaal gezien en gedaan hebt. Super! Ik ben echt dol op die besneeuwde foto’s van Canada. Wauw! Enne, gaaf dat je nu bijna freelancer bent! You go girl! PS: snel weer afspreken?

    1. Leuk om te horen! Mijn reisjaar was inderdaad erg gaaf. En afspreken lijkt mij prima 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *