Socials

Blog

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Visual Diary // 20x roadtrip in West- Canada in beeld

Na mijn reis probeer ik altijd een overzicht te maken met daarin twintig foto’s van reis die ik heb gemaakt. Bij mijn road trip naar West- Canada is dat een gevalletje kill your darlings geworden. Wat een prachtige landschappen kwamen daar voorbij. Als er iets fotogeniek is, dan is het de natuur in Canada wel. Of het nu sneeuwt of mistig is, het landschap blijft fotogeniek. Twintig foto’s die laten zien waarom jij een road trip moet maken in het westen van Canada.

Edmonton

Starten in de herfst van Edmonton, Alberta, een goede keus. De stad is niet overlopen met toeristen en hierdoor krijg je een goede indruk van de stad. Van herfstige landschappen, leuke hotspots, wandelingen door het oude gedeelte, een ritje met de Highest Street Car, shoppen until you drop in de West Edmonton Mall of een wedstrijd van de trots van Edmonton; de Oilers. Edmonton heeft genoeg te bieden om je stedentrip te beginnen.

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Banff National Park

Een van de highlights van het westen van Canada: Banff National Park. En terecht, deze parel mag je niet missen. Wat een adembenemende natuur vind je hier. Geniet van het uitzicht vanaf de Tunnel Mountain of de Sulphur Mountain, bewandel een van de vele trails in het park of bezoek een van de blauwe meren die je in Banff National Park vindt.

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Meer lezen over mijn road trip in West- Canada? Of wil je hulp bij het plannen van een rondreis in het westen van Canada? Dan kan Askja Reizen je daar bij helpen.

Jasper National Park

Rijd je de Icefields Parkway af vanaf Banff, dan rijd je Jasper National Park in. Persoonlijk vond ik Jasper een stuk rustiger dan Banff qua toeristen. Ook in Jasper National Park kun je genoeg outdoor activiteiten ondernemen, bezoek het prachtige Spirit Island, spot wildlife, ga hiken op een van de vele trails of bekijk het uitzicht vanaf Whistler Mountain.

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Vancouver

De laatste bestemming op mijn road trip, maar een goede om je reis af te sluiten. Na al dat natuurgeweld is het even wennen om in een grote stad weer rond te lopen. Maar Vancouver is daarom de juiste keuze om je road trip te eindigen, want ook hier kun je de natuur opzoeken. En dat deed ik ook. Vancouver is de ideale plek voor een stedentrip in combinatie met natuur. En voor mij de perfecte afsluiter van mijn kennismaking met Canada.

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

 

Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Meer lezen over West Canada?
Roadtrip Canada route
Rondreizen in de herfst/winter
Praktische tips voor je reis naar Canada
Waar je roadtrip in Edmonton moet starten
Banff Travel Guide – tips en bezienswaardigheden
Lynn Canyon in Vancouver
Reizen met de trein vanaf Jasper naar Vancouver
Photo Diary // 20x road trip in West- Canada in beeld

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on