Visual Diary // 20x Vilnius in beeld

Photo Diary // 20x Vilnius in beeld

De hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Een stad waarvan ik van te voren niet zoveel wist. Natuurlijk was ik benieuwd naar het oorlogsverleden van de stad. Voor mij als Nederlander is dat toch een beetje een ver van mijn bed show. Ik weet grotendeels wel wat er allemaal gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog, maar richting de Baltische Staten houdt het voor mij een beetje op. Daarnaast was ik erg benieuwd naar de republiek Uzupis. En bovenal, wilde ik ronddwalen in de stad en Vilnius in mij opnemen. In deze Photo Diary laat ik je in twintig foto’s Vilnius zien. Benieuwd naar de stad? Kijk dan snel verder.

Oude binnenstad

Na onze aankomst in de stad gaan we op zoek naar een eetgelegenheid. We blijken midden in de oude binnenstad te overnachten en we zien dat ook al snel een aantal bezienswaardigheden. Zo lopen we vrij snel tegen Cathedral Square aan waar een toren en een enorme Kathedraal staan op een groot plein. Via de winkelstraat, waar op dat moment een Fashion Markt aan de gang is lopen we richting Vapiano aan de andere kant van de Neris.

Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeldPhoto Diary // 20x Vilnius in beeldPhoto Diary // 20x Vilnius in beeld

Free tour

De volgende ochtend besluiten we mee te doe aan een Free Tour. Afgelopen jaar heb ik al aan diverse Free Tours meegedaan en merk toch wel dat de kwaliteit verschillend is, deze in Vilnius was in ieder geval top. We gaan door de Joodse Wijk, langs de vele courtyards en natuurlijk langs Uzupis. ’s Middags brachten we nog een bezoek aan het KGB Museum dat vroeger een gevangenis was.

Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeldPhoto Diary // 20x Vilnius in beeldPhoto Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeldPhoto Diary // 20x Vilnius in beeldPhoto Diary // 20x Vilnius in beeld

Uitzichtpunten

Vilnius vanuit de lucht kan natuurlijk niet ontbreken en al helemaal niet wanneer dit gewoon gratis kan. Je kunt omhoog klimmen bij de Three Crosses voor een mooi uitzicht over de stad en bij de Gediminas Tower. Voor het beklimmen van de toren, moet je wel betalen, maar het uitzicht iets lager is ook prima.

Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld Photo Diary // 20x Vilnius in beeld

Wil je meer lezen over Vilnius, Litouwen en Letland.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *