Visual Diary // 20x Borkum in beeld

Photodiary: 20x Borkum in beeld

Het vergeten waddeneiland. Zo kun je Borkum wel zien onder de Nederlanders. Een bezoek van TVTAS eilanden wordt nou eenmaal sneller gedaan. Zonde, want dit waddeneiland wordt ook wel gezien als de kleurrijkste van allemaal. Van oorsprong staat Borkum bekend als een eiland vol kuuroorden. Kinderen die wat extra zeelucht konden gebruiken, gingen hier naar toe. Je vindt er, in tegenstelling tot op de Nederlandse waddeneilanden, veel meer hotels. Zeker rondom de boulevard heb je genoeg mogelijkheden om te overnachten. En niet te vergeten, het eiland biedt genoeg activiteiten om je te vermaken. Bekijk de photodiary met daarin 20x Borkum in beeld en zie waarom je dit waddeneiland niet mag overslaan.

Vanuit de Eemshaven kun je met de boot naar Borkum. De overtocht is ongeveer 45 minuten. Eenmaal op Borkum aangekomen, word je met een stoomtrein naar het dorp vervoerd. Een hele toffe manier om vervoerd te worden.

Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld

Dorp

Het dorp waar de trein aankomt is best groot voor een eiland. Je vindt er diverse winkels en restaurants, ook wel het middelpunt van het eiland. Vergeet dus ook niet om even in het dorp rond te kijken en de sfeer te proeven.

Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld

Photodiary: 20x Borkum in beeld

Kleurrijke strandhuisjes

Vanaf het dorp ben je zo op het strand. In tegenstelling tot de Nederlandse waddeneilanden, heeft Borkum een brede boulevard. Hier staat een muziekkoepel op waar je een aantal keren per dag muziek hoort. Heerlijk om te genieten van het uitzicht en ondertussen mooie muziek te horen. Op het strand vind je niet alleen maar de strandbedjes zoals we in Nederland gewend zijn, hier staan strandhuisjes die je kunt huren. Het geeft een kleurrijk aangezicht op het strand. Hier word je toch blij van?

Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeldPhotodiary: 20x Borkum in beeldPhotodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeldPhotodiary: 20x Borkum in beeld

Het eiland verkennen

Na een bezoek aan het dorp en het strand, kun je de rest van Borkum verkennen. Dit kun je het beste per fiets doen. Er is 120 kilometer aan fietspaden op het eiland. Je komt onderweg genoeg leuke plekjes tegen waar je even kunt stoppen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Café Ostland op het terras een biertje drinken of traditionele Borkumse gerechten eten.

Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld Photodiary: 20x Borkum in beeld

Ik ben helemaal enthousiast geworden over Borkum. Het eiland heeft zoveel te bieden, dat 1 dag veel te kort is om het eiland te verkennen.

Meer lezen over de waddeneilanden? Of over Borkum zelf?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de AG EMS. Meer lezen over Borkum?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *