Socials

Blog

Photodiary // 20x Riga in beeld

Visual Diary // 20x Riga in beeld

Klein Parijs wordt deze stad ook wel genoemd en dat is niet zo vreemd. Jugendstil vind je overal terug in de stad. De gebouwen zijn daadwerkelijk prachtig om te bekijken, alleen daarom zou je al door Riga kunnen lopen. De stad waarin ik mij niet zo thuis voelde als Vilnius, waar je een andere sfeer treft, maar een waar je genoeg dingen kunt doen. Niet alleen in de stad, maar ook op de stranden van Jurmala. Daarom twintig keer Riga in beeld in deze Photodiary.

Oude binnenstad

Zoals de meeste Oost- Europese steden, heeft ook Riga een oude binnenstad. De gebouwen zijn fraai om naar te kijken door de Jugendstil stijl. Het idee dat alles dat een functie heeft, ook mooi moet zijn zie je in bepaalde delen terug. Vooral in de Elizabetes Iela en de Alberta Iela vind je deze kunstwerken nog terug. De sfinx creaties zijn ontworpen voor Michael Eisenstein, voor mij vooral bekend vanwege zijn vader die montage heeft toegevoegd in de filmgeschiedenis. In en rondom Riga vind je ook veel groen. Altijd fijn om even bij te komen in een park gedurende je stedentrip.

Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld

St. Peter’s Church

Je kunt Riga vanaf verschillende plekken vanuit de lucht bekijken. Zo kun je onder andere vanaf het Radisson Hotel Riga aanschouwen, maar ook vanaf de St. Peter’s Church in het centrum. De lift brengt je naar de toren vanwaar je de hele stad eigenlijk wel kunt zien. Zo zie je niet alleen hoe groot de stad is, maar ook hoe mooi de gebouwen onder je zijn.

Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeldPhotodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld

Markthallen

Een van de centrale plekken van de locals in de stad, de vijf grote markthallen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het hier kopen. Vijf grote hallen zijn gevuld met groente, fruit, vis, vlees, zuivel, kleren, bloemen en nog veel meer. Je zou denken dat een stand per item wel genoeg is, maar nee. De markt is enorm.

Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld

Jurmala

Dat Riga gelegen is aan de zee, merk je niet direct. Om even de ontsnappen aan de drukte in de stad, kun je met de trein naar Jurmala. Een verzameling van kleine plaatsjes direct aan de zee. In een half uurtje stap je uit bij het strand. Op een warme dag zeker een aanrader. Hoewel het heerlijk was om even op het strand te liggen had ik niet direct het gevoel dat ik bij de zee was doordat deze op dat moment heel rustig was. Kijk niet raar op als je trouwens mensen ziet fietsen op het strand..

Photodiary // 20x Riga in beeldPhotodiary // 20x Riga in beeld Photodiary // 20x Riga in beeld

Meer Photo Diaries bekijken?

photodiary riga

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Een digitale reisgids vol met tips voor je citytrips, roadtrips, nature escapes en solo reizen in Amerika en Europa

Follow us on