Socials

Blog

Photodiary // 20x Texel in beeld

Visual Diary // 20x Texel in beeld

Texel. Het Waddeneiland waar ik mijn eerste stappen zette. Waar ik in mijn tienerjaren nogmaals op vakantie ging. En het eiland waar ik als dertiger terug kwam. Veel herinneringen aan de eerste twee bezoeken heb ik niet meer. Ik kom de laatste jaren vaak op Schiermonnikoog en ben benieuwd hoe de andere eilanden veranderd zijn. Tijd om al het moois van Texel te laten zien in een Photodiary met twintig foto’s die het eiland en mijn weekend laten zien.

Afgelopen Pinksterweekend zette ik na jaren weer voet aan wal op Texel. Binnen twintig minuten sta je al op het Waddeneiland. Dat Texel toch echt een stukje groter is dan Schiermonnikoog bleek wel. We hadden een huisje op een vakantiepark in de buurt van De Cocksdorp. En dan rijd je toch al snel twintig minuten voordat je aan de andere kant van het eiland bent. Na een korte stop in Den Burg verbaas ik mij inderdaad over hoe groot Texel is. Waar je op de andere eilanden (denk ik) nog regelmatig teruggaat richting de vaste wal, is het hier vrij zelfvoorzienend. Grote winkelketens hebben allemaal een vestiging op Texel.

Weidsheid & Toeristisch

Dat Texel groot is blijkt tijdens het weekend. We rijden regelmatig rond om bij bepaalde plekken te komen. We hebben helaas geen fiets en daardoor zijn we afhankelijk van de auto. Het bracht mij een andere ervaring van een Waddeneiland. Het kleine en knusse wat de andere eilanden, met uitzondering van Ameland, hebben, miste ik op Texel. Het eiland is groot genoeg om je er twee weken te vermaken in de zomer. Maar juist dat minder toeristische miste ik. Bij iedere strandopgang was het redelijk druk, in de dorpen was het druk, bij De Slufter liepen redelijk veel mensen en op een vakantiepark zitten doe ik niet snel weer 😉 Toch ontdekten we ook stukken natuur waar het rustiger was. We maakten een aantal wandelingen in natuurgebieden waar we gelukkig bijna niemand tegenkwamen. Texel heeft voor iedereen wel wat te bieden, je moet er misschien even naar zoeken, maar dan vind je het wel.

Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld Photodiary // 20x Texel in beeld

Andere Photodiaries bekijken?
Meer lezen over de Waddeneilanden?

Photodiary // 20x Texel in beeld

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on