Your Travel Guide Praag

Your Travel Guide Praag

Praag, een stad die we destijds bijna overgeslagen hadden. We zouden een paar dagen naar Dresden en vanuit daar misschien een dagje naar Praag. Wat ben ik blij dat we het schema omgegooid hebben. Praag is een heerlijke stad waar genoeg te beleven valt en waar je (destijds) nog goedkoop kunt eten. Een goed idee voor een stedentrip. Wat je in ieder geval moet bezoeken vind je in deze Your Travel Guide van Praag, maar natuurlijk is er nog veel meer te zien. Helaas bleef mijn bezoek bij 1,5 dag in de stad.

Must do’s

 

Op het Staromestské Námesti plein staat de Astronomische Klok. Op het hele uur slaat de  klok een parade.

Bij de John Lennon Wall kun je prachtige street art bewonderen, inclusief een portret in graffiti.

Vanaf de Petrin Hill kun je over de stad uitkijken. Beklim deze heuvel of ga een stukje met de kabelbaan omhoog. Je kunt ook omhoog gaan met de kabelbaan en lopend naar beneden. Een wandeling over de Karelsbrug kan natuurlijk niet ontbreken. Wil je de brug voor jezelf hebben, dien je vroeg te komen. Wensen die je op de brug doet schijnen uit te komen.
De Praagse Burcht is het onderkomen van de president van Tsjechië. Iedere dag om 12 uur kun je de wisseling van de wacht bekijken of het slotplein. Rondom de burcht zijn diverse leuke winkels en restaurantjes.

Waar vind je de bezienswaardigheden?

Your Travel Guide Praag