Socials

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

Amersfoort

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

Vroeger dacht ik altijd veel van Nederland gezien te hebben. Zoveel jaren later kom ik daar op terug. Ook in Nederland zijn zoveel mooie plekken waar ik nog niet geweest ben. Of waar je gewoon vaker heen moet omdat er zoveel te zien valt. Natuurgebieden of de Nederlandse steden, er is zoveel moois in Nederland. Amersfoort is zo’n stad die ik kortgeleden ontdekte. Ik reed er altijd doorheen, maar stopte nooit in de stad. Zonde. Daarom 8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

1. Amersfoort heeft zowel een oude als een nieuwe stad

De binnenstad van Amersfoort is een pareltje op zich. Niet alleen de bekende Koppelpoort is een eye-catcher van de stad, ook Muurhuizen of de verschillende hofjes zijn een bezoek waard. Sinds kort is er ook een nieuwe stad in Amersfoort. Aan de andere kant van de spoorbrug is het nieuwe gedeelte te bewonderen. Je vindt er de kunsthal KAdE, diverse restaurants en in de zomer is het leuke plek voor een food festival of een pop up terras.

Wat te doen in Amersfoort8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

2. Er zijn heel veel leuke hotspots in Amersfoort te vinden.

Voor mij een verrassing om zoveel leuke plekken te ontdekken in Amersfoort waar je heerlijk kunt eten. In het weekend ontbijten of lunchen bij Corazon tussen de inwoners, koffie of thee drinken in woonkamerstyle bij Livingstone, healthy sla of taartjes bij SEM of afsluiten met heerlijke tapas bij Dara. Allemaal leuke hotspots die niet mogen ontbreken tijdens een bezoek aan Amersfoort.
Lees meer: Leuke restaurants in Amersfoort

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

3. In 2015 is Amersfoort gekozen tot de leukste hotelstad, reden genoeg om er een nachtje aan vast te plakken

Een dagje shoppen, ergens eten en de stad bekijken en de volgende dag kun je nog een aantal hotspots bezoeken of juist even de auto pakken om bijvoorbeeld naar Kamp Amersfoort te gaan of de natuur in bij de Soesterduinen. Niet alleen in Amersfoort is genoeg te doen, maar om even aan de drukte van de stad te ontsnappen heb je genoeg mogelijkheden. De historische stad wordt omringd door natuur.
Bekijk hier de overnachtingsopties in Amersfoort

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

4. Je kunt Amersfoort zowel vanaf het water als ter voet goed verkennen.

Benieuwd naar alle historische gebouwen in de stad? Haal bij het VVV kantoor een stadswandeling en loop in 4,5 kilometer langs de hoogtepunten van Amersfoort. Mocht je de stad op een andere manier willen bekijken, dan is Amersfoort vanaf het water ook een prima idee. Een rondvaart met de Waterlijn duurt ongeveer 45 minuten en hierna ben je op de hoogte van alle ins en outs van de stad. Het is een leuke ervaring om Amersfoort vanaf het water te bekijken.

5. Amersfoort ligt precies in het midden van land.

In Amersfoort bevindt zich het middelpunt van Nederland. Inmiddels is het eerste officiele punt verschoven, maar het voormalige middelpunt is in het midden van Onze Lieve Vrouwe Toren geplaatst, het uitkijkpunt van Amersfoort. Dagelijks worden er tours georganiseerd om de toren te beklimmen. Hiervoor kun je terecht bij de VVV aan de overkant. Met helder weer kun je zelfs naar Amsterdam kijken.

6. De stad heeft een gevarieerd winkelaanbod

De hoofdstaat van Amersfoort heet de Langestraat. Hier vind je alle bekende winkelketens. In de Krommestraat vind je niet alleen leuke hotspots, maar ook de minder bekende winkels. Andere goede shopplekken zijn de Varkensmarkt en het St. Jorisplein. En ben je op zoek naar nieuwe meubels? Ga dan langs Loods 5 buiten het centrum en je bent geheid een halve dag verder.

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

Amersfoort was ooit de bier stad van Nederland

Bier brouwen was een van de belangrijkste industrieën eeuwen geleden. Op dit moment vind je nog een bierbrouwerij in Amersfoort: De Drie Ringen. De brouwerij dateert uit 1626 en bevindt zich sinds 1989 aan het Kleine Spui. En wist je dat het water uit de grachten gebruikt werd voor het brouwen van bier?

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan

8. Amersfoort is de stad van bekende historische figure

In 2017 staat Amersfoort in het teken van een van de bekendste oud-inwoners: Piet Mondriaan. Hij werd geboren op de Kortegracht 11 in 1872. Het pand is inmiddels vernieuwd tot het Mondriaanhuis. Niet alleen het leven van Mondriaan staat centraal, maar ook is er ruimte om zelf aan de slag te gaan. Vlakbij het Mondriaanhuis staat Huis Bollenberg. Hier woonde Johan van Barneveld, een vroegere staatsman.

8 redenen om Amersfoort niet over te slaan
8 redenen om Amersfoort niet over te slaan
Meer lezen over Amersfoort?
– Wat te doen in Amersfoort
– Hotspots in Amersfoort


Meer lezen over Nederlandse bestemmingen?
– De leukste restaurants in Amsterdam
– 6x hotspots Amsterdam Noord
– City Guide Amsterdam
– De leukste koffietentjes in Utrecht

– Tips om te dineren in Rotterdam
– Mijn favoriete plekken in Rotterdam
– Meer lezen over de Waddeneilanden
– Meer lezen over Groningen
– Meer lezen over Walcheren
– Meer lezen over de regio Laag Holland

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on