Reisopties voor 2017

“The days are long but the years are short.” Zo komt er al bijna weer een einde aan 2016, het jaar waarin ik genoot van de reizen die ik mocht maken. Maar zoals bij veel reizigers, ook al die kriebels om reizen te boeken voor het nieuwe jaar. En zo geschiedde het dat ik een ticket boekte voor Stockholm in februari. Ondertussen ben ik al druk aan het kijken voor de roadtrip in juni en hoop ik volgend jaar nog naar Amerika te gaan. Genoeg leuks op de planning. Ter inspiratie zette ik een aantal opties op een rijtje, geen lijstje van de Lonely planet, maar eigen tips.

Januari – Groningen

Er gaat niets boven Groningen wordt vaak gezegd. Niet helemaal waar natuurlijk, maar dat Groningen een leuke stad is, dat is zeker. Ik kom er al mijn hele leven en woon er nu 8 jaar. De stad verandert de laatste jaren, nieuwe conceptstores en leuke lunch tentjes worden geopend. De stad leeft.

Lees hier mijn blogs over Groningen voor meer inspiratie.

Februari – Londen

Londen kun je natuurlijk net als andere grote steden, het hele jaar door bezoeken. Maar mocht je in je winterdip zitten en even weg willen uit Nederland, dan is een weekendje Londen een goed idee. Met de trein, bus of vliegtuig ben je er zo. De stad heeft zoveel leuks te bieden in elk jaargetijde. Bezoek een musical, ga in het Londen Eye of struin lekker door de stad op zoek naar leuke pubs.

Maart – Rotterdam

Nog zo’n stad die eigenlijk altijd wel kan. De stad die mij afgelopen jaren verrast heeft. Amsterdam was voor mij de stad die ik bezocht wanneer ik naar het westen ging, totdat we een dagje dierentuin gingen en daarna nog door de stad liepen. Wanneer je in Rotterdam bent sla dan een stop in Hotel New York niet over, wandel over de Erasmusbrug en struin door de Markthal.

reisopties 2017

reisopties 2017

April – Vlieland

Eilanden zijn mijn favoriete plekken voor een weekendje weg. Dichtbij en toch even het helemaal weg gevoel. Lekker uitwaaien, genieten van de eerste zonnestralen, wandelen door de duinen en bijkomen op terrasjes.

Mei – West USA

Ik deed mijn rondje in West USA destijds in februari /maart, mocht ik nog een keer gaan, dan zou ik dus later gaan. Het weer is beter, sommige bezienswaardigheden zijn beter bereikbaar en alles ziet er natuurlijk beter uit met een zonnetje. Of als afsluiter langs Highway 1 surfen en kamperen langs de kust, ik wist het wel.

reisopties 2017

Juni – Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder, dat merk je voornamelijk in het hoogseizoen. In juni is het er een stuk minder toeristisch. Het weer is prima, je bent soms de enige bij de bezienswaardigheden, je hoeft nog niet in rijen dik aan te sluiten bij de Plitvice meren en ook in Zagreb is het prima te vertoeven in juni.

Inspiratie nodig voor Kroatië?

Juli – Scandinavië

In 2015 reisde ik ruim twee weken door Zweden en Noorwegen. Vooraf weet je dat het weer niet zo mooi zal zijn als aan de Middellandse Zee, maar over het algemeen kun je prima weer hebben. Zo hadden wij ook niet te klagen. We hebben wel regen gehad, maar over het algemeen konden we doen wat we wilden. De afwisseling tussen steden en natuur is een goede combinatie wanneer je richting deze landen gaat, maar wil je je afzonderen, dan kan dat ook prima.

Augustus – Berlijn, festivals en overnachten in een yurt

Augustus is een maand waarin je natuurlijk naar veel plekken kunt op reis. De kans op mooi weer is overal groter. Daarom een aantal opties waarbij je kunt genieten van de vrije cultuur die er hangt. Door het land heb je diverse festivals, maar ook Sziget in Boedapest is bijvoorbeeld een optie. Een andere mogelijkheid is Berlijn. Ik bezocht Berlijn afgelopen augustus en had prachtig weer. Wat is de stad dan mooi. Je kunt zoveel meer bezienswaardigheden buiten bekijken dan wanneer het slecht weer is, overigens heb ik de musea hierdoor overgeslagen. Wil je in Nederland blijven? Ook geen probleem, overnacht eens wat origineler zoals in een yurt bijvoorbeeld.

reisopties 2017

Hotspots die je moet bezoeken in Berlijn?

September – Denemarken & Cyprus

Natuurlijk heb je in september nog genoeg mogelijkheden om te genieten van de zon, vandaar twee opties. Denemarken is een bestemming waar je veel kunt ontdekken, de natuur, maar ook prachtige steden en de relaxte Deense cultuur. In Kopenhagen kun je genoeg dingen doen om je een aantal dagen te vermaken. Een bestemming waar de zon iets meer een garantie is, is Cyprus. Een heerlijke plek, zeker in het naseizoen is het hier een stuk rustiger. Niet meer vechten om strandbedjes, maar alle ruimte en tijd om het eiland te verkennen.

Oktober – IJsland

Zelf ga ik in november IJsland verkennen, maar oktober is net zo goed een optie. Het is minder toeristisch, de dagen zijn nog net iets langer en de kans op het Noorderlicht is net goed aanwezig. Rijdend door IJsland het verlaten landschap in je op nemen, bijkomen in de Blue Lagoon of actief wandelen rondom de vele watervallen en gletsjers. Ik heb er zin in.

November – Schiermonnikoog

Mijn eerste kennismaking met Schiermonnikoog in de herfst was een hele fijne. Natuurlijk hoort daar af en toe regen en harde wind bij, maar afgewisseld met een zonnetje was dat een heerlijke combi. Actief zijn op het eiland, genieten van de mooie wolkenluchten, nieuwe paden ontdekken en bijkomen onder het genot van een warme chocolademelk.

Wist je dat in November op Schiermonnikoog in het teken staat van wandelen?

reisopties 2017

December – New York

Een bucketlist item: kerstsfeer proeven in New York. Wat een geweldige ervaring was dat. Ik zou zo weer terug willen. Sowieso is New York een van mijn favoriete steden, maar met kerst heeft de stad mijn hart echt gestolen. Binnenkort meer over de kerstsfeer in New York.

Dit zijn allemaal bestemmingen waar ik al eens geweest ben, natuurlijk valt er nog meer dan genoeg te ontdekken in de wereld.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

  1. Als je mei/juni overweegt voor een reis door Amerika, dan is een wegbrengspecial met een camper wellicht ook een optie. Dan huur je een camper voor een scherpe prijs en breng je hem weg naar een bestemming naar keuze (uit de lijst dan ;-)). Willen wij zeker nog eens doen!

  2. Dat is een mooi lijstje! 😀 Kerst in New York staat ook hoog op mijn bucketlist (zoals jij zo mooi zei zaterdag: the never ending bucket list haha)!

  3. Leuke blog!
    Ik heb al veel van deze plekken al bezocht maar een aantal nog niet. Misschien een idee voor 2017 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *