Reisplannen 2018

Reisplannen 2018

Jullie hebben al het een en ander voorbij zien komen afgelopen tijd en as we speak zit ik in het vliegtuig richting Portland. Een reis dat eigenlijk niet gepland was, maar die ik heb gewonnen. Super tof om zoiets te winnen natuurlijk. Daarnaast heb ik al redelijk wat reisplannen voor 2018 vast staan. Benieuwd welke?

Portland & Cannon Beach

In de eerste week van januari vertrek ik samen met mijn zusje richting het noord-westen van Amerika. Een onontdekt deel voor mij. Maar wel eentje waar ik al een tijdje nieuwsgierig naar ben. Zeker na Wie is de Mol van vorig jaar. Begin december kreeg ik een mail dat ik een reis naar Portland heb gewonnen, natuurlijk ben je eerst een beetje achterdochtig, maar al snel bleek ik echt een reis gewonnen te hebben. We vliegen naar Portland om daar 1,5 dag de stad te verkennen en vervolgens reizen we per bus naar Cannon Beach, ook bekend van Wie is de Mol. We slapen hier praktisch op het strand en ik vind het heerlijk om ook de ruige Oregon Coast te zien. Na 1,5 dag in Cannon Beach vertrekken we weer naar Portland om hier nog een halve dag te besteden. Op maandag vliegen we weer naar huis. We hebben een directe vlucht gekregen en dit wordt mijn langste vlucht ooit. Ruim 10,5 uur zit ik in het vliegtuig. Tijdens mijn eerder reizen naar Amerika had ik altijd een tussenstop, dus dit wordt wel een beproeving.

Schiermonnikoog

Mensen die mij kennen, weten dat Schiermonnikoog altijd wel tussen de reisplannen staat. Deze keer bezoek ik het eiland weer tijdens de Monnikenloop in maart. We logeren in Hotel van der Werff, mijn eerste keer in dit hotel. Dit hotel heeft altijd al een soort aantrekkingskracht op mij gehad en nu is het eindelijk zo ver, we verblijven er een heel weekend. We hebben dit zelfs al in maart 2017 vast laten leggen..

Reisplannen 2018

Rotterdam

Het laatste weekend van mei verblijf ik in Rotterdam. Dit weekend vind het Traverse event plaats in de havenstad. Ik heb een kaartje gekocht om allerlei lezingen en workshops te volgen. Omdat heen en weer vanuit Groningen niet handig is, was ik al een tijdje aan het kijken voor een hotel. Uiteindelijk was een hotel voor mijzelf net zo duur als een hotel en treinkaart voor twee personen via de Spoordeelwinkel. Mijn moeder gaat dus gezellig met mij mee om te shoppen.

Reisplannen 2018

Denemarken

In juni maak ik al jaren een roadtrip. Dit jaar zijn er diverse bestemmingen voorbij gekomen voordat de keuze uiteindelijk op Denemarken is gevallen. We wilden heel graag richting Finland, maar dit zou zo’n 700 euro duurder worden dan Litouwen en Letland. We kwamen er niet echt uit en uiteindelijk ga ik dus weer terug richting Denemarken. Wel grappig overigens dat ik al bijna een maand aan het kijken was voor Finland en we eigenlijk in een uur Denemarken boekten. Ik ben hier ongeveer zes jaar geleden voor het laatst geweest en ik kan mij niet zoveel herinneren van bijvoorbeeld Kopenhagen. We verbleven destijds een week in de buurt van Kopenhagen. Nu gaan we rondreizen. We starten op hetzelfde eiland, deze keer in de buurt van Roskilde. Daarna reizen we naar het eiland van Odense om vervolgens in de buurt van Aarhus een paar dagen te blijven en sluiten af op het Deense Waddeneiland Romo. Volgens mij kunnen we zo redelijk wat highlights zien van Denemarken.

Canada

Ik boekte mijn ticket naar het westen van Canada al een aantal maanden terug. Ik zag namelijk een ticket voor een directe vlucht voor een goede prijs, dus die kon ik niet laten schieten. Zoals sommigen misschien wel weten, rijd ik geen auto. Dit soort reizen blijven daardoor vaak ‘droom’ reizen voor mij, omdat een auto in zulke gebieden wel handig is. Totdat ik zag dat er bussen tussen Edmonton en de nationale parken van Canada rijden. Hierdoor hoef ik niet alleen in de steden te blijven, maar kan ik ook naar Banff en Jasper National Park. Zo kan ik toch redelijk mijn droomreis maken in het westen van Canada. Het plan is als volgt: eind september vlieg ik naar Edmonton, waar ik een tweetal dagen verblijf. Van daaruit reis ik met de bus naar Banff, waar ik ook een paar dagen verblijf. Hoe ik precies naar Jasper reis weet ik nog niet, maar dat wordt de volgende stop. Vanuit Jasper pak ik de trein richting Vancouver waar ik mijn trip afsluit, Deze treinreis zal nog een uitdaging worden voor mij, het wordt de langste treinreis die ik ooit heb gemaakt, namelijk 20 uur. Veel dingen staan nog open bij deze reis, maar de accommodaties heb ik al een soort van vastgelegd.

Overige

Natuurlijk kan er nog het een en ander veranderen in 2018, maar de bovenstaande reizen staan redelijk vast. Met mijn moeder ga ik nog ergens in de zomer een weekend weg van de opbrengst van Koningsdag, maar we kijken nog even waar naar toe.

reisplannen 2018

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

18 comments

 1. Mooie reisdoelen. Leuk dat je ook naar Traverse gaat! Mochten jullie nog tips voor Rotterdam nodig hebben dan weet je me te vinden

  1. Jij gaat ook naar Traverse? Mocht ik tips nodig hebben, dan kom ik zeker bij je!

 2. Ooeeeeh dit zijn zo’n gave reisplannen seg! Echt heel leuk en gevarieerde reisplanning. 🙂 Je hebt alleszins veel om naar uit te kijken.

  1. Dank je! Ik heb ook super veel zin in de reizen die gepland staan 🙂

 3. Wat een fijn vooruitzicht zeg! Canada staat ook heel hoog op mijn wishlist, maar ik zou graag een auto/camper huren en dat zie ik niet zitten in mijn uppie.

  1. Ik dus ook niet, vandaar dat ik met het openbaar vervoer ga. Een camperreis in Canada lijkt mij overigens wel heel gaaf!

 4. Gave plannen Marjolein! Rotterdam is een gave stad. Ik zal eens kijken wanneer Traverse plaatsvindt, wellicht ook interessant voor mij. Wij willen dit jaar ook naar Schiermonnikoog, en dat komt door jouw enthousiasme voor het eiland.

  1. Leuk om te horen Marcel. Ik kan je Schier dan ook zeker aanraden. Misschien zien we elkaar dan nog bij Traverse, zou leuk zijn!

 5. Oh wat een leuke plannen weer! Vooral die reis naar Canada maakt me zo jaloers 🙂 De omgeving van Banff en Jasper National Park lijkt me geweldig. En wie weet zien we elkaar op Traverse 😉

  1. Ik heb ook echt super veel zin om die kant op te gaan! Hopelijk met mooie herfstkleuren 🙂 En wie weet zien we elkaar op Traverse!

 6. Goeie plannen! Top dat je in Canada ook met openbaar vervoer naar de parken kunt! Een treinreis van 20 uur is wel lang, maar met een goed boek en hopelijk wat sociale mede treinreizigers gaat het sneller dan je verwacht! Schiermonnikoog staat ook bij ons op de planning, de wadden zijn fantastisch! Verder gaan we voor het eerst naar Scandinavie..roadtrip Denemarken en Zweden. Veel reisplezier in 2018!

  1. Wat een fijne plannen Martin. 20 uur is inderdaad wel lang, maar ik denk gewoon op instellen 😉 Wat leuk dat jullie naar Schiermonnikoog gaan. Al iets geboekt?

 7. Leuk dat er al zoveel plannen zijn. Ik heb altijd heel veel ideeën, maar uiteindelijk ligt alles meestal pas vrij laat vast. En er komen altijd nog persreizen tussendoor; die zijn helemaal vaak laat.
  Alvast veel plezier op Schier. En met de rest van je reizen.

  1. Voor jou denk ik ook de meest handige optie, ik hoef met ‘niemand’ rekening te houden, scheelt toch wel. Jij ook een fijn reisjaar gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *