Socials

Over 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

Over 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

Over 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent een jaar vol mogelijkheden tot het maken van nieuwe reizen. Dat ik graag een trip in het vooruitzicht wil hebben, anders word ik op een of andere manier onrustig, heeft er voor gezorgd dat ik al redelijk wat reizen vast heb staan voor het begin van 2019. Niet verkeerd om zo het nieuwe jaar te beginnen. En de eerste reis van 2019 is volgende week al! Benieuwd waar ik allemaal naar toe ga? Lees dan snel verder!

Hamburg

Volgend weekend vertrek ik richting Hamburg. Een stad die al een tijdje op mijn bucketlist staat, maar het bezoeken kwam er nog niet van. Ik heb zelfs even getwijfeld om na mijn road trip in Denemarken onderweg nog een stop te maken in de Duitse stad. In januari komt het er dan eindelijk van. Samen met collega’s vertrek ik voor een weekend die kant op. Plannen zijn er nog niet echt, behalve een bezoek aan de vismarkt op zondagochtend. Ik laat mij verrassen en ben benieuwd of de stad echt zoveel op Berlijn lijkt zoals sommigen zeggen.

Gran Canaria

In de laatste week van januari vertrek ik voor vier dagen naar Gran Canaria. Via het werk van mijn vader kan ik mee die kant op en dat laat ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. Ik ben in het verleden al eens op Tenerife geweest en ben benieuwd of er overeenkomsten zijn tussen beide eilanden. We hebben drie dagen een auto en de andere dag ga ik mee op excursie. Waar ik vooral erg naar uitkijk is de warmte in januari. Ik ben heel benieuwd hoe een zonnetje aanvoelt in de winter. Misschien zorgt het er wel voor dat ik in de winter vaker een zomerse bestemming ga bezoeken.

Schiermonnikoog

Eind maart breng ik weer een bezoek aan Schiermonnikoog. Ook in 2019 ga ik weer meedoen met de Monnikenloop. Waar we vorig jaar nog sliepen in Hotel van der Werff, gaan we dit jaar voor een huisje in de duinen. Even zelf koken en ontbijten, want dat miste ik toch echt afgelopen jaar. Overigens kan ik niet uitsluiten dat het bij een eenmalig bezoek blijft in 2019 😉

Over 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

Guernsey

Op Koningsdag vlieg ik vanaf Amsterdam naar Guernsey. Niet een hele bekende bestemming en voor de mensen die het niet kennen, het is een van de Engelse Kanaaleilanden. Stiekem kijk ik al jaren naar een reis naar Guernsey of Jersey, maar komt het er steeds niet van. Sinds ik mijn droomreis in Canada maakte, besefte ik dat ik meer bestemmingen van mijn bucketlist moet gaan bezoeken. Zo zonde om daar niets mee te doen en deze daar jarenlang op te laten staan.

Road trip Polen, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland

In juni maak ik altijd een road trip en ook in 2019 gaan we weer rondreizen in Europa. We maken een tussenstop in het Poolse Wroclaw om niet in een keer door te rijden naar het zuiden. Want na Wroclaw staat het Poolse Tatra gebied op de planning. Een natuurgebied waar ik mooie dingen van heb gezien. Wandelend de grens over met Slowakije staat wel op het lijstje in dit gebied. Na Polen is het de beurt aan Slowakije. We overnachten in het Slowaakse Paradijs midden in de natuur. Na alle natuurgebieden is het tijd voor twee steden: Bratislava en Wenen. We overnachten niet in de steden zelf, maar hebben ervoor gekozen om ergens tussen in de overnachten en vandaaruit met de trein de steden te bezoeken. Geen gedoe met een auto in het centrum. Daarna staat Karinthië in Oostenrijk op de planning. Ook hier weer genieten van de mooie natuur. Van daaruit is het de bedoeling om terug te rijden naar Nederland. Onderweg maken we een tussenstop in Berchtesgaden in Duitsland. Ik heb altijd al eens de voormalige woning van Hitler willen bekijken en aangezien we er nu praktisch langs rijden, maken we een tussenstop. Vier landen in 2,5 week, is dat niet veel te veel? Ik denk het niet, we kiezen bewust voor het bezoeken van bepaalde gebieden of steden en willen echt niet alles zien in deze landen.

Wist je dat je een reisgids van Time to momo cadeau krijgt wanneer je een hotel via hun site boektOver 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

Rest van 2019

Tot eind juni heb ik dus al redelijk wat reizen op de planning staan. Voor de rest van het jaar staat alles nog open. Ik denk dat ik in 2019 nog wel een bezoek aan New York breng, zei het voor werk. Verder heb ik nog geen plannen. Een mooie trip naar een bestemming in de herfst lijkt mij prachtig en verder ga ik kijken of ik nog iets van mijn bucketlist kan afstrepen.

Voornemens 2019

Voorgaande jaren publiceerde ik een lijstje met voornemens. Ik heb dit jaar besloten dat niet te doen. Grotendeels heeft dit te maken met hoe ik 2018 afsloot. Een oplettende lezer heeft misschien gezien dat er weinig blogs online kwamen in december. Op Instagram heb ik inmiddels al een maand niet meer gepost.  Ik heb werkelijk qua reizen een topjaar gehad, maar ik heb ook veel van mezelf gevraagd in 2018. Hierdoor kon ik mijn laatste bezoek aan Schiermonnikoog niet zo invullen als dat ik zelf zou willen. Ook Londen bezocht ik met mixed feelings (neemt overigens niet weg dat mijn bezoek aan Londen top was). Ik keek op dat moment erg uit naar de 1,5 week die ik vrij zou zijn tussen kerst en oud en nieuw. De eerste tekenen van een burn out waren op dat moment wel aanwezig.

Inmiddels heb ik bepaalde acties genomen en ik hoop dat ik in 2019 beter de balans kan vinden. En dat moet ook wel, want ik ben officieel gestart als ZZP-er. Ik heb mijn ingeschreven bij de KVK omdat ik er een opdrachtgever bij heb. Ik ga de Social Media verzorgen voor Happy Nurse Groningen, een uitzendbureau in de zorg. Daarnaast doe ik nog wat administratieve werkzaamheden. Super leuk natuurlijk, maar met de ervaringen en vooral de gevoelens in mijn hoofd van eind 2018, weet ik dat ik op moet passen. Daarnaast heb ik natuurlijk nog de schrijfklussen voor NWYRK Media, waarvan afgelopen jaar de reisgids uit kwam. Over 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

Verdere voornemens heb ik vooral voor mijzelf genoteerd in mijn Passion Planner. Dit zijn zowel reis – blog als persoonlijke gerelateerde voornemens. Alle voornemens die in 2018 op mijn lijstje stonden heb ik niet allemaal gehaald. Sommigen waren dan misschien ook iets te hoog gegrepen, dus voor 2019 meer concrete doelstellingen!

Reizen met een thema

In 2018 paste ik voor het eerst een thema toe tijdens het reizen. In Denemarken probeerde ik Hygge toe te passen en dat is goed bevallen. Voor 2019 bedacht ik een ander thema. Een die al in mij opkwam tijdens mijn reis in Londen en daar al toepaste. In 2019 probeer ik op de bestemmingen die ik bezoek, waar mogelijk, dingen te bezoeken uit de Tweede Wereldoorlog. En het leuke is, is dat ik ondanks dat ik het thema later pas bedacht, ik bij een groot deel van de te bezoeken bestemmingen in 2019 niet veel moeite hoef te doen om iets te bedenken. Op dit moment gaat alleen Gran Canaria niet lukken. Eind 2019 ga ik terugblikken op oorlogsherinneringen uit de Tweede Wereldoorlog in de bezochte bestemmingen.

Over 2019 reisplannen, voornemens & reizen met een thema

 

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on