Persoonlijk // Reisplanning 2016

Reisplanning 2016

Komend jaar heb ik veel leuke reisjes op de planning staan. Ik heb er op dit moment al twee achter de rug. Zo ben ik al een weekend op Schiermonnikoog geweest tijdens de Monnikenloop en ben ik afgelopen weekend in Sint Michielsgestel geweest. Daar binnenkort meer over. Hieronder vind je een overzicht met de tripjes die ik in 2016 ga ondernemen.

Schiermonnikoog

Met Pinksteren ben ik weer op Schiermonnikoog te vinden. Met de familie huren we jaarlijks een huisje op Schier tijdens het Pinksterweekend . Rond deze tijd vieren de eilandbewoners Kallemooi, een feestelijke traditie die voor extra gezelligheid zorgt in het dorp.

Reisplanning 2016

Meer lezen over Schiermonnikoog?

Roadtrip Kroatië & Slovenië

Nadat ik vorig jaar 2,5 weken heb rondgereisd in Scandinavië, heb ik de smaak te pakken gekregen van het roadtrippen. Ik vind het heerlijk om in een relatief korte periode veel verschillende bestemmingen te ontdekken, dan op 1 plek te blijven. Onze eerste keuze was Engeland en de eilanden Guernsey en Jersey, alleen kwamen we daar qua planning niet helemaal uit. Na het zien van mooie natuurfoto’s van Kroatië, heb ik mijn ouders overgehaald om die richting op te gaan. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat de kans op goed weer groter is dan in Engeland. Op dit moment is de route als volgt: we hebben eerst een overnachting in Zuid – Duitsland, daarna zijn we een week in Rovinj, een paar dagen de Plitvice Meren, twee volle dagen Zagreb en als afsluiter nog twee volle dagen Ljubljana in Slovenië.

Maastricht

Voor mijn verjaardag ga ik een weekendje met mijn moeder naar Maastricht. In mijn jeugd ben ik hier een keer op vakantie geweest, dus het wordt hoog tijd om weer eens een bezoekje te brengen aan Limburg. De grotten van Valkenburg willen we in ieder geval gaan bekijken. Verder hebben we nog geen planning voor deze dagen.

Stedentrip Berlijn

In augustus ga ik voor het eerst alleen op vakantie; een van mijn doelen voor 2016. Een aantal jaren geleden ben ik al eens een dag in Berlijn geweest, dus het lijkt mij leuk om Berlijn verder te ontdekken. Ik ben heel benieuwd hoe de eerste keer alleen op vakantie mij zal bevallen. Ik heb een eenpersoonskamer geboekt in een soort hostel/hotel waar je gebruik kunt maken van een keuken waar en gedeelde badkamers zijn. Het enige dat nog geboekt moet worden, is de treinreis naar Berlijn, maar dat kan pas drie maanden van te voren.

Reisplanning 2016

 

Misschien dat er nog meer weekendjes weg gepland worden komend jaar, maar ik heb momenteel al genoeg  leuke tripjes om naar uit te kijken.

Tips voor Kroatië, Slovenië, Maastricht en Berlijn zijn natuurlijk meer dan welkom!

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. He wat leuk, ik was in december alleen in Berlijn dus als je tips wilt, vraag maar raak. 🙂 Mijn tips voor Kroatië en Slovenië heb je al gevonden en las net je eerste verslag erover, genieten maar!

    1. Dank je! Ja je tips had ik al gevonden 🙂 Tips voor Berlijn zijn altijd welkom! Ik ga voor het eerst alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *