Review // American Tourister – mijn nieuwe reismaatje

Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje

Koffers, af en toe de meest onhandige dingen. Zeker in huis nemen ze redelijk wat ruimte in tijdens de momenten dat je thuis bent. Maar ook op reis zijn ze niet altijd even praktisch. Wieltjes die niet soepel rijden, alle spullen na een reis er weer in proppen of koffers die beschadigd van de bagageband komen. En dat laatste gebeurde mij al twee keer. Daarom was het tijd voor een stevigere koffer die hopelijk jaren meegaat.

Oude koffer

Voordat ik in 2013 naar New York ging, kreeg ik voor mijn verjaardag een nieuwe koffer.  Een witte van Princess. Schoon zou hij vast niet blijven, maar opvallend was hij wel. Dat hij letterlijk maar een reis zou maken, had ik van te voren niet verwacht. Na New York kwam de koffer met een scheur erin van de bagageband. Gelukkig kon ik direct een claim indienen bij de verzekering en nog geen twee dagen later had ik het bedrag op mijn rekening. Tijd voor koffer twee van Princess, deze keer een blauw / groene variant. In tegenstelling tot de eerste koffer had deze naast het TSA slot ook een ingebouwde weegschaal. Eentje die mij afgelopen jaren heeft gered qua kilo’s, dus dat was zeker een toevoeging. Deze koffer hield het iets langer vol gelukkig. In 2017 maakte ik een roadtrip door Litouwen en Letland en nadien kwam ook koffer twee met een scheurtje van de bagageband. Ook nu weer direct een claim ingediend, maar helaas was deze koffer al te oud om er een fatsoenlijk bedrag voor terug te krijgen. Wat je dan doet? Juist de koffer gewoon blijven gebruiken. De vijf vluchten naar New York waren dan ook iets teveel van het goede en de scheur werd natuurlijk groter. Eigenwijs als ik ben, heb ik de scheur dicht geplakt met duck tape voor naar Portland en waardoor de koffer natuurlijk gecontroleerd werd in Amerika. Daarna ben ik toch maar eens nadenken over een nieuwe koffer, want nog een reis gaat deze niet overleven en ik moet er niet aandenken dat al mijn spullen los over de bagageband gaan.Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje

 

Reizen algemeen

 

Zoektocht naar een nieuwe koffer

Tijd voor een nieuwe koffer, koffer nummer drie sinds 2013. Een die mijn reizen overleefd en waar ik met een fijn gevoel mee op reis ga. Een die dus steviger is dan mijn vorige twee koffers. De koffer onder de koffers is natuurlijk Samsonite. Hele goede koffers, maar natuurlijk zit daar ook een prijskaartje aan. American Tourister is onderdeel van Samsonite Europa en daardoor zijn de koffers van prima kwaliteit, maar net iets goedkoper. Over Bagageonline had ik goede verhalen gehoord en daarom besloot ik daar eens te kijken voor een nieuwe koffer. Na mijn selectiemogelijkheden: American Tourister, vier wielen, 77 t/m 85 cm en een TSA slot, viel mijn oog al snel op de Bon Air van American Tourister.

Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje

Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje

Ervaring

Binnen een week na mijn bestelling had ik de koffer al binnen. Super snel en natuurlijk altijd leuk om zulke grote pakketten te krijgen. Over de kleur had ik nog enige twijfels, ik wilde graag een opvallende kleur voor op de bagageband, maar geen Barbie roze kleur. Maar die twijfels verdwenen helemaal toen ik de koffer uit de doos haalde. Het is een opvallende kleur geworden, maar persoonlijk vind ik het niet te kleurrijk. De koffer rolt enorm soepel op de vier wielen en hij voelt erg stevig. Natuurlijk moet ik dit nog even uittesten tijdens een reis, maar vooralsnog ben ik tevreden. Wat mij nog het meest handig lijkt zijn de extra ritsen op het zijvak. Hoewel de meeste koffers wel een rits hebben voor dit vak, zitten hier nog extra ritsjes op het zijvak. Superhandig om bijvoorbeeld snoertjes op te bergen.  Een weegschaal, zoals die op mijn oude koffer wel zat, ontbreekt. Nou ja, na al die jaren reizen weet ik vast wel ongeveer hoeveel 20 kilo is.

Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje Review // American Tourister - mijn nieuwe reismaatje

Specificaties American Tourister Bon Air

Gewicht: 4.2 kilo
Wielen: 4
Afmetingen: 75x54x29 cm
Inhoud: 91 liter
Garantie: 2 jaar
TSA Slot: Ja
Kleur: Azelea Pink

Wil je ook een nieuwe koffer bij Bagageonline?
Meer reviews lezen?

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Wij hebben ook allemaal American Tourister koffers in huis en zijn daar heel tevreden over! Heel licht, maar toch stevig. Ideaal. En inderdaad altijd wel leuk om zulke grote paketten binnen te krijgen. Zeker als het met reizen te maken heeft 🙂

    1. Ja klopt, pakketjes zijn altijd leuk. Ik ben tot nu toe heel tevreden met de koffer. Leuk om te horen dat American Tourister jullie ook bevalt, dan heb ik vast een goede keuze gemaakt 🙂

  2. Ik ben enorm blij met onze koffers van hetzelfde merk en type. Handige vakjes, lekker soepele wieltjes en lekker opvallend ik knalgeel en knaloranje 😉

    1. Knalgeel en Oranje zijn ook prima kleuren om je koffer te herkennen op de bagageband 🙂 Tot nu toe bevalt de koffer prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *