Socials

Getest // Review Columbia Trek Light Stretch Jas

Review Columbia Trek Light Stretch

Getest // Review Columbia Trek Light Stretch Jas

Een fijne, aansluitende jas die ook nog eens waterdicht is, dat is de Columbia Trek Light Stretch. Althans dat zijn de beloften die ik vind wanneer ik de jas tegenkom tijdens mijn zoektocht. Een waterdichte jas voor outdooravonturen is altijd een welkome aanvulling op je garderobe. Zeker wanneer de herfst in aantocht is. Benieuwd naar mijn ervaringen met de Columbia Trek Light Stretch? Lees dan mijn review.

Columbia Sportswear voor de outdoorliefhebber

Al sinds 1938 creëert Columbia sportswear voor de outdoorfanaat. Kleding, schoenen en uitrusting voor wandelen, klimmen, hardlopen, vissen en kamperen, allerlei producten vind je in het assortiment van Columbia. Inmiddels is Columbia een toonaangevend merk en vind je het terug in vele outdoor- en sportwinkels. Ze focussen zich op innovatieve ontwikkelingen waardoor je met hun kleding en schoenen warm, droog, koel en beschermd op pad gaat. Precies datgene waar je op zoek naar bent als je de buitenlucht in gaat, bij wat voor activiteit dan ook.

Review Columbia Trek Light Stretch

Columbia Trek Light Stretch jas

Een jas die wind- en waterdicht is? Dat is de belofte van de Columbia Trek Light Stretch, een van de jassen in hun collectie. Door de Omni Wick en Omni Shade technologie is de jas wind- en waterdicht. Dat deze daarbij ook nog eens ademend en een lichtgewicht is mooi meegenomen, zeker wanneer je vaak op reis bent. Doordat de jas gemaakt is van polyester heb je veel bewegingsvrijheid wat ideaal is bij outdooractiviteiten. De hoge kraag die gevestigd is aan de jas zorgt voor bescherming voor de wind. De twee ritsen onder je arm zorgen voor eventuele ventilatie op warmere dagen waarbij een jas wel nodig is.

Review Columbia Trek Light Stretch

Review Columbia Trek Light Stretch jas

Wanneer ik de jas voor het eerst aantrek tijdens een wandeling door de natuur valt mij op hoe licht de jas is. Hij sluit perfect aan en je hebt amper het idee dat je een jas aan hebt. Het model is iets langer dan ik gewend ben, maar dat is alleen maar fijn. Hierdoor heb je geen last van de wind aan de onderkant. Ook de kraag aan de bovenkant is heerlijk om in weg te duiken, hoewel ik het bij deze wandeling nog niet nodig heb.

Door de hardshell van de jas voel je amper de wind. Een echte hoosbui heb ik nog niet gehad, dus om te kijken hoe de jas zich verhoudt moet ik nog even afwachten. Onder de armen heb je ritsen om eventueel wat te luchten, zeker in combinatie met een rugtas vind ik dit altijd fijn. Je hebt daardoor minder snel last van de warmte. De jas sluit perfect aan, hoewel ik wel gekozen heb voor een maat groter dan mijn eigen maat, achteraf ben ik daar dus blij mee.

De Columbia Trek Light Stretch is denk ik het meest geschikt om in het voor- en najaar en in de zomermaanden te dragen. Voor de echte winterdagen is deze te koud. De jas blijkt voor mij een perfecte aanvulling voor op de dagen dat er regen voorspeld is en de temperatuur nog prima is. Ik draag maat L, één maat groter dan normaal.

Benieuwd geworden? De Columbia jas kun je bestellen bij Etrias

Benieuwd naar andere reviews?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on