Review // Eagle Creek Cargo Hauler reistas

Review // Eagle Creek Cargo Hauler reistas

Review // Eagle Creek Cargo Hauler reistas

Tijdens mijn reizen de afgelopen jaren merkte ik dat er niets boven het reizen met een koffer gaat. Ik ben fan van het feit dat het gewoon achter je aan kan rollen en je het niet hoeft te tillen. Toch vragen sommige reizen om een ander soort bagage. Vandaar dat ik uit kwam bij een reistas op wielen, de voordelen van een koffer maar toch te gebruiken bij de soort reizen die ik af en toe maak. Benieuwd naar mijn ervaringen met de Eagle Creek Cargo Hauler? Lees dan snel verder.

Backpack vs tas op wielen

In juni maak ik de laatste jaren een roadtrip in Europa en vaak vertrekken we daarbij met de auto vanuit Nederland. Een van de meest onhandige dingen om mee te nemen is wel een koffer. Deze is totaal niet flexibel en neemt veel ruimte in. Voorgaande jaren pakte ik nog een oude sporttas uit de kast en propte ik daar mijn spullen in. Vorig jaar leende ik een backpack om te kijken of dat iets voor mij was. Bij een reis waarvan de temperatuur wisselend kan zijn (Denemarken), pakte ik uiteindelijk veel te veel spullen in. Wanneer ik wil gaan reizen met een backpack moet ik helaas iets kieskeuriger zijn, iets wat ik tijdens een roadtrip met de auto toch minder graag zou willen. Na een online zoektocht kwam ik uit op een tas met wielen van Eagle Creek die eventueel ook op je rug gedragen kan worden. Ideaal voor mensen die graag een iets grotere tas willen, die op je rug gedragen kan worden en die wielen bezit.

Review // Eagle Creek Cargo Hauler reistas

Eagle Creek Cargo Hauler

De stap voor mijn van het reizen met een koffer naar een backpack is op dit moment te groot. Zeker wanneer ik een roadtrip met de auto ga maken, wil ik nog niet kijken naar gewicht en grootte. De tas met wielen die ik op de site van Outdoorsupply vond van Eagle Creek, heeft een inhoud van 90 liter, dus ik groot genoeg voor een rondreis van 2-3 weken. De tas bevat hengsels zodat je je hem op de rug kunt dragen, wielen en een stevig handvat voor rijden van de tas achter je aan. De hengels van de tas kun je er eventueel afhalen. Normaliter hebben dit soort tassen een stevige onderkant waar een trekstang in zit, dat heeft de Eagle Creek niet. Hierdoor kan de tas opgevouwen worden tot een klein pakketje.

Review // Eagle Creek Cargo Hauler reistas

Mijn ervaringen met de Eagle Creek

Tijdens een weekend op Schiermonnikoog, waarbij ik de Monnikenloop ging rennen, probeerde ik de tas voor het eerst uit. De ruimte in de tas is echt ideaal, want zelfs mijn slaapzak paste er nog bij in. Verder had ik twee paar schoenen bij mij en kleding voor een weekend. Het paste allemaal makkelijk in de tas. In eerste instantie wilde ik de tas op mijn rug doen, het trappenhuis af vond ik niet erg handig met een tas op wielen, maar ik kwam er al snel achter dat een gevulde tas echt wel zwaar kan zijn. Het rijden met de wielen ging een stuk beter. Doordat de tas redelijk “uiteen” valt is het handig om te werken met packingcubes. Anders heb je alle kleine spullen al snel door elkaar liggen in de tas. Aangezien mijn tas redelijk vol zat, en er dus geen stevige onderkant onder zit, ben ik nog wel benieuwd hoe deze zich verhoudt wanneer er minder spullen in zitten.

Voordelen Eagle Creek tas

  • Grootte – 90 liter is ideaal voor een rondreis van 2-3 weken.
  • Zowel de mogelijkheid om de wielen te gebruiken als draagriemen.
  • Extra zijvak voor kleine spullen, zoals toilettas.
  • Ideaal om klein op te bergen in huis.
  • Tijdens een roadtrip met de auto, is het een flexibele tas die niet veel ruimte inneemt.
Review // Eagle Creek Cargo Hauler reistas

De tas van Eagle Creek kun je bestellen bij Outdoorsupply

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on