Socials

Getest // Review Fjällräven donsjas Expedition X-Lätt Jacket

Fjällräven Expedition X-Lätt Jacket

Getest // Review Fjällräven donsjas Expedition X-Lätt Jacket

Wanneer je in het najaar gaat reizen en de bergen op de planning staan, is het lastig om te bepalen wat je allemaal meeneemt. Het weer kan nog rond de 25 graden zijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om koudere en natte dagen te treffen. En natuurlijk is de temperatuur in het dal anders dan op ruim 2000 meter hoogte. Eén van de kledingstukken die je mee kunt nemen is een donsjas. Vaak ideaal voor koudere dagen of koude momenten op reis. Benieuwd of de Fjällräven Expedition X-Lätt Jacket de geschikte jas is voor een trip naar de bergen? Lees dan snel verder.

Een duurzame donsjas van Fjällräven

Het Zweedse outdoormerk Fjällräven staat bekend als een hip outdoormerk. Waar je vroeger nog vaak saaie en degelijke outdoorkleding tegenkwam, is dat de afgelopen jaren veranderd. Met de komst van merken als Fjällräven loop je er tegenwoordig een stuk hipper bij wanneer je de natuur induikt. Fjällräven heeft een uitgebreide collectie van goede en fijne producten zoals jassen, broeken, vesten en tassen. En het fijne is dat de producten van Fjällräven allemaal duurzaam zijn.

Kenmerken van de Expedition X-Lätt Jacket van Fjällräven

De nieuwste Expedition X-Lätt Jacket is een perfecte toevoeging aan je collectie jassen. Je kunt hem dragen op droge herfstdagen en tijdens wat koudere dagen in de zomer. Doordat de jas gevuld is met synthetische isolatie houdt de jas je zelfs warm wanneer het vochtig weer is. De buitenzijde is gemaakt van 100% gerecyclede polyamide en is daardoor enorm licht om te dragen en om mee te nemen. Hij is licht en opvouwbaar en is ook goed te dragen als tussenlaag wanneer de dagen kouder worden.

De Expedition X-Lätt Jacket is een simpel model en juist daarom fijn om te dragen. De jas heeft twee zakken aan de buitenkant en één binnenzak, allemaal met ritssluiting. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren; true red, deep forest, navy en black. Hij kan dus opgevouwen worden in de binnenzak.

Mijn ervaringen met de Expedition X-Lätt Jacket van Fjällräven

De eerste keer dat ik de jas aantrek valt mij direct op hoe licht de jas is. Hij weegt amper iets en je hebt niet het idee dat je een jas aan hebt. De maat valt goed en de jas sluit goed aan. Ik neem de jas mee tijdens een roadtrip door Italië en Oostenrijk waarbij ik vooral de bergen in wil. Wanneer ik vertrek kan ik het door de redelijk hoge temperaturen doen zonder jas. Blij dat de Expedition X-Lätt Jacket opgevouwen kan worden in zichzelf waardoor hij niet veel ruimte inneemt waardoor hij eerst makkelijk mee te nemen is.

De eerste keer dat de temperatuur vraagt om een warmere jas, is tijdens een wandeling rond de Drei Zinnen. Op een hoogte van meer dan 2000 meter in combinatie met een koelere najaarslucht merk ik dat het heerlijk is om een warme jas aan te hebben. En ondanks dat ik het tijdens het klimmen warmer krijg, blijft de jas aan. Tijdens een tweede wandeling met veel klimmen, trek ik de jas eenmaal op de top aan. Ik ben lichtelijk bezweet en de jas houdt mij warm tegen de koudere wind op 2300 meter. De Expedition X-Lätt Jacket is een hele fijne jas die ik vaker mee ga nemen tijdens outdooractiviteiten en mocht het iets kouder zijn of regenachtig, dan past mijn regenjas erover heen voor meer bescherming. 

Hoewel ik het op reis niet gemist heb, miste ik bij in eerste instantie bij deze versie van de Expedition X-Lätt Jacket een capuchon. Natuurlijk kun je dit ook ondervangen met een pet of muts zoals ik uiteindelijk deed in Italië.

De jas bestellen?

Hij is te koop via Fjällräven

Benieuwd naar andere reviews?

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on