Review // Fotofabriek.nl

Op reis fotografeer ik graag, helaas nog vaak in de automatische stand. Daarom heb ik vorig jaar een cursus gevolgd om mijn camera te ontdekken. Voor mij ging er een wereld open. Ik vond het leuk om met de opdrachten aan de slag te gaan en merkte ook vooruitgang bij mijn foto’s. Ook het bekijken van het werk van anderen is goed om inspiratie op te doen. Toch merk ik dat ik op reis nog vaak die automatische stand er weer bij pak. Zeker als ik met gezelschap ben. Maar desalniettemin vind ik het leuk om met bepaalde sluiterstanden te spelen en probeer ik af en toe eens zelf de camera in te stellen.

Het enige nadeel van digitaal fotograferen is de grote hoeveelheid foto’s waar je mee thuis komt. Ik ben niet zo’n held met fotoboeken (iets met ongeduldig) , dus de foto’s blijven regelmatig op de harde schijf staan. Dankzij Your Travel Guide ben ik inmiddels wel meer bezig met mijn foto’s en gooi ik slechte foto’s ook sneller weg. Ik heb op dit moment maar 2 fotoboeken in mijn kast staan van mijn reizen. Overigens heb ik wel een aantal foto’s opgehangen in huis, foto’s met mooie herinneringen.

Toen ik de vraag kreeg om een verjaardagskalender te maken, hoefde ik niet lang na te denken. Tijd om eens door de foto’s van Berlijn van augustus heen te gaan en deze herinneringen vast te leggen en ik hoefde maar een select aantal foto’s toe te voegen.  Een redelijke klus, want ondanks dat ik er 5 dagen verbleef, kwam ik met veel foto’s thuis. In mijn enthousiasme selecteerde ik natuurlijk horizontale en verticale foto’s, totdat ik erachter kwam dat het om een horizontale kalender ging.

Uitleg software

Via Fotofabriek.nl kun je op verschillende manieren ervoor kiezen om een album of een kalender te maken; online of offline. Ik koos voor de online software zodat ik niet een programma hoefde te downloaden. Bij mij hoefden er ook maar 13 foto’s geüpload te worden, maar ik kan mij voorstellen dat wanneer je een album maakt, de offline software handiger is.

review fotofabriek

Verjaardagskalender

In mijn enthousiasme begon ik dus verschillende formaten foto’s te uploaden. Het duurde eventjes voordat ik door had dat ik de foto’s het beste kon uploaden via het icoontje op de kalender. De foto’s kwamen hierdoor direct mooi op de kalender. Hierdoor hoefde ik niet zelf te prutsen met de foto’s en het formaat.  Aangezien er een aantal foto’s iets groter waren dan het formaat van de kalender, kon ik door middel van het ‘schuifkader’ knopje de nadruk verleggen op de foto.

Resultaat

Na het uploaden van de verjaardagskalender had ik een paar dagen later al een briefje in de brievenbus dat ik een pakketje gemist had. Ondertussen was ik al weer vergeten dat de kalender bezorgd zou worden, dus ging ik vol enthousiasme naar de buren. Niet veel later zag ik dat de verjaardagskalender van Fotofabriek in het pakketje zat. De verjaardagskalender is supermooi geworden, het papier is van goede kwaliteit en de foto’s zijn super scherp. Het enige dat nog rest is een mooie plekje zoeken in huis om hem op te hangen, in de wc vind ik zonde om zo’n mooie kalender op te hangen.

review fotofabriek.nl

review fotofabriek.nl

review fotofabriek.nl

Dus wil jij je foto’s van je afgelopen reis eens op een andere manier in je huis hangen? Ga dan snel naar Fotofabriek.nl en maak ook een verjaardagskalender.

 

review fotofabriek.nl

Dit artikel bevat gesponsorde artikelen. Ik test alleen producten waar ik zelf achter sta.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *