Socials

Review // Getest de Tempest 30 Rugzak van Osprey

Review Osprey

Review // Getest de Tempest 30 Rugzak van Osprey

Dagrugzakken heb je in alle soorten en maten, kiezen kan soms lastig zijn. Inmiddels heb ik redelijk wat rugtassen getest de afgelopen jaren. Van kleinere rugzakken als de Kanken van Fjällräven en de Deuter 18l, tot grotere rugzakken van Fjällräven en Osprey. Van Osprey probeerde ik al eerder de Skarab 34, kortgeleden testte ik de Tempest 30 tijdens mijn reizen. Tijd voor een review van de Tempest 30 van Osprey.

Osprey rugzakken en backpacks

Nadat ik een tijdje de Skarab 34 van Osprey heb getest, probeerde ik nu een rugzak die iets kleiner is: de Tempest 30. Beiden zijn fijne rugzakken met een goede draagkwaliteit, dat merk je direct wanneer je hem draagt. De rugzakken van Osprey zijn met veel aandacht ontworpen en ook nog eens duurzaam. Ze hebben voor iedere wandeling, trektocht of outdooractiviteit wel een passend model. Osprey heeft voor vrouwen een speciale backpack lijn. Zeker een backpack moet goed op je lichaam passen, anders kan het klachten veroorzaken. De tassen met meer inhoud vind je dan ook vaak in een mannen en vrouwen variant bij Osprey.

Het Tempest model dat ik probeerde is speciaal op de markt gebracht voor vrouwen, er is ook een mannenmodel van deze lijn. Het is een veelzijdige rugzak die je overal voor kunt gebruiken. Je kunt er genoeg spullen in kwijt voor een lang weekend weg, maar ook voor een dagtrip kan hij prima mee. De rugzak heeft zoals bij vele modellen van Osprey, een Airscape rugpaneel. In combinatie met de heupgordel zorgt dat voor een luchtstroom. Het rugpaneel in combinatie met de heupgordel, maakt de Tempest tot een comfortabele rugzak. Het gewicht wordt hierdoor gelijkmatig verdeeld. Doordat de pasvorm specifiek voor vrouwen is, past het model goed om je rug.

Hoe kies je een geschikte rugzak?

Niet alleen bij Osprey, maar ook bij vele andere merken heb je tassen in verschillende maten. Bij Osprey vind je grofweg rugzakken tussen de 9 en 88 liter. Met daarbij nog kleine heuptassen die je extra kunt dragen. Afhankelijk van je activiteit, kies je een grootte van een rugzak uit. De rugzakken tot 30 liter zijn vaak geschikt voor hiken, fietsen, rennen en klimmen. Kom je tussen de 30 en 50 liter, dan zijn ze natuurlijk nog steeds geschikt voor hiken en fietsen, maar ook voor backpacken. Deze tassen zijn geschikt voor lange dagen, een nacht of weekend weg. Ben je echt een light inpakker, dan kun je ook met de tassen tot 30 liter een nacht weg.

Tussen de 50 en 80 liter spreek je over backpacks. Hier kun je over het algemeen 11 tot 27 kilo in kwijt. Naast deze grote lijnen, kun je natuurlijk het beste zelf bepalen wat je fijn vindt en wat je mee wil nemen onderweg. Wanneer je kiest voor een backpack, zorg dan dat deze opgemeten wordt zodat het draagcomfort goed is.

Wanneer kies je voor de Tempest 30 van Osprey?

Ik nam de Tempest mee tijdens een week Vlieland. Doordat ik daar ging werken en reizen, nam ik redelijk wat elektronica mee. Hierdoor gebruikte ik de Tempest als dagrugzak doordat er onder andere een laptop en camera in mee moesten, daarnaast nam ik een kleine koffer mee voor overige benodigdheden. Tijdens de wandelingen die we maakten op het eiland, nam ik de rugtas ook mee. Je merkt dat je dan wat ruimte overhoudt, maar het draagcomfort blijft hetzelfde. Je kunt de tas dus gebruiken voor een lang weekend weg, wanneer je geen laptop en camera etc meeneemt, maar dus ook als dagrugzak wanneer er meer spullen mee moeten.

Review Osprey Tempest 30

Tijdens een week Vlieland testte ik de Tempest rugtas. Gelijk valt je het draagcomfort op, de rugzak zit goed op je rug en de heupgordel geeft extra comfort. Op de heupgordel vind je een tweetal vakken die groot genoeg zijn om er je telefoon in op te bergen. Aan beide zijkanten kun je een waterfles opbergen die goed blijft zitten door de elastieken er om heen. Het vak bovenop de tas heeft genoeg ruimte voor spullen waar je snel bij moet zoals een portemonnee of sleutels. Aan de voorkant zit een PowerMesh afscheiding waar je eventueel natte dingen in kunt opbergen. En wanneer je langer op pad gaat, kun je een speciale waterzak toevoegen aan de tas.

Naast het fijne draagcomfort van de Tempest, merk ik dat de tas vele fijne opbergplekken heeft. Zo past mijn telefoon op de heupgordel, de waterfles aan de zijkant en mijn waardevolle spullen in het vak bovenin. Voor mijn gevoel heeft de tas aan de onderkant meer ruimte dan iets erboven, hierdoor dien ik eerst mijn camera erin te doen en daarna pas de laptop. Mijn spullen die ik graag bij mij wil hebben tijdens de reis passen er allemaal in. De vele lussen maken het mogelijk om diverse dingen aan te trekken voor een fijn draagcomfort.

De specificaties van een Tempest 30 liter van Osprey

Materiaal: Nylon
Inhoud: 30L
Gewicht: 0,9kg
Afmetingen: 57x28x27 cm
Heupband – incl zakken
Borstband
Bump Foam rugpaneel
Vakken voor wandelbenodigdheden
Gevoerd krasvrij vak voor zonnebril of telefoon
Zowel voor dames als heren

De Osprey Tempest 30 koop je onder andere bij Osprey,

Meer reviews

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on