Socials

Review // Nuuka Parka van Fjällräven

Fjällräven Nuuka Parka review

Review // Nuuka Parka van Fjällräven

In de koude wintermaanden merkte ik dat ik behoefte had aan een echt warme jas, één waar je lekker in weg kan duiken op koude dagen. Een jas die je beschermt tegen kou, wind en regen. Gelukkig mocht ik de Nuuk Parka van Fjällräven testen in de koude wintermaanden. Benieuwd hoe deze bevalt? Lees dan snel mijn review van de Nuuk Parka.

Het ultieme outdoormerk Fjällräven

Outdoormerken staan niet altijd bekend om de meest hippe kledingstukken die ze op de markt brengen. Het Zweedse Fjällräven daarentegen maakt outdoorkleding dat niet alleen trendy en duurzaam is, maar ook nog eens goed te dragen in het dagelijks leven. Ze hebben een breed assortiment aan shirts, jassen, broeken en staan natuurlijk ook bekend om de Fjällräven rugzakken waarvan de Känken de bekendste is. Ze gebruiken G-1000 bij hun producten waardoor deze slijtvast zijn en jaren mee kunnen.

Inmiddels heb ik al een aantal producten uit de Fjällräven lijn mogen testen. Net als de overige producten is ook de Nuuka Parka een duurzame trendy jas die wind- en waterdicht is, ideaal voor de koude en natte maanden in Nederland.

De kenmerken van de Nuuka Parka

Naast dat de jas wind- en waterdicht is, wat heel fijn is alleen in Nederland al, heeft de jas vele zakken om spullen in op te bergen. Met twee borstzakken, twee met fleece gevoerde steekzakken aan de zijkant, twee plooizakken aan de voorkant en een mediazak op de mouw, heb je veel mogelijkheden om dingen als handschoenen, telefoon en sleutels mee te nemen. Ook aan de binnenkant zitten nog diverse zakken voor kleine dingen.

In de capuchon kun je helemaal wegduiken, zeker door de arctische bontrand. Hij kan nog versteld worden zodat je hoofd helemaal beschermd is. De bontrand kun je eventueel afnemen mocht je dat willen.

De jas is in verschillende kleuren verkrijgbaar: Red Oak, Laurel Green, Dark Navy, Black, Dark Gernet en Acorn.

Mijn ervaringen met de Nuuka Parka van Fjällräven

Bij het aantrekken van de jas merk ik direct dat hij wat zwaarder is dan de Kiruna Padded Parka (880 gram vs 1480 gram). De vele zakken op de jas vallen mij direct op en ben verbaasd dat ik er aan de binnenkant nog meer vind, in totaal zijn er elf zakken. Ik vind het ideaal want in de grote vakken aan de voorkant kunnen prima sleutels, oordopjes en een telefoon in zonder dat je dit direct terug ziet aan de vorm van de jas. De steekzakken zijn erg fijn om je handen in te doen tijdens het lopen.

Dat de jas wind- en waterdicht is merk ik direct tijdens een aantal wandelingen. Je kunt heerlijk wegduiken in de jas door de capuchon en merkt niets van de wind. De druppen blijven op de jas liggen en dringen niet door de jas heen. Hij is heerlijk warm tijdens een wandeling met temperaturen van -3. Het enige waar ik in het begin even aan moest wennen, is de zwaarte van de jas, maar inmiddels voelt het goed aan.

Ik draag op de foto’s een maat M, mijn normale maat, en ben blij met de vorm van de jas. Ik kan er nog een dikke trui onder dragen en ook qua lengte valt hij goed. De kleur is Red Oak.

Fjällräven Nuuka Parka review

De jas bestellen? Dat kan bij Bever, Fjällräven en Bol.com

Meer reviews lezen?

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on