Socials

Review // Getest de Räven 28 van Fjällräven

Review // Getest de Räven 28 van Fjällräven

Tegenwoordig neem ik redelijk wat spullen mee als ik op reis ga. Een laptop, een camera, powerbanks, allerlei opladers en sinds kort ook een drone. Een tas waarin al deze spullen makkelijk passen is de Räven van Fjällräven. Een tas voor alledaags gebruik, maar ook om mee op reis te nemen als handbagage. Benieuwd naar mijn bevindingen van de Räven 28, lees dan mijn review.

De rugtassen van Fjällräven

Wie kent de Kanken rugzakken van Fjällräven niet? Ook ik heb hem al een aantal jaren in mijn bezit en gebruik hem bijna dagelijks. Vaak neem ik op reis mijn waardevolle spullen mee in een grotere handbagage rugzak en stop ik deze leeg in mijn koffer. Het is de ideale rugzak voor een citytrip want dankzij zijn vierkante formaat past er veel in.

Naast de Kanken heeft Fjällräven nog andere rugtassen voor zowel outdoor gebruik als dagelijks gebruik. Zowel voor op reis als voor dagelijks gebruik hebben ze diverse rugtassen. Al meer dan vijftig jaar maakt Fjällräven tassen die duurzaam zijn en ontwikkeld zijn voor comfortabel dragen.

De Kanken is overigens ook een prima tas voor de wat zwaardere spullen als een laptop of een camera. Toch merk je de schouderbanden dan redelijk vanwege het gewicht. Gelukkig zijn er door Fjällräven inmiddels meerdere tassenlijnen op de markt. Eén daarvan is de Räven lijn van Fjällräven. Een lijn met tassen die geschikt zijn voor het dagelijkse gebruik en zijn voorzien van alle gemakken om je spullen op te bergen.

Fjallraven

De Räven 28 van Fjällräven

Een perfecte tas om zowel een laptop en nog andere spullen in mee te nemen is de Räven 28 van Fjällräven. De tas is eenvoudig en praktisch van ontwerp. Precies wat Fjällräven wil uitdragen toen ze begonnen met het ontwikkelen van tassen. Hij is gemaakt van G1000 HeavyDuty Eco van gerecycled polyester en biologisch katoen. G1000 is het slijtvaste outdoormateriaal wat Fjällräven bij veel van hun producten gebruikt.

De Räven 28 heeft een inhoud van 28 liter en daardoor kun je er echt veel in meenemen. De tas heeft een apart laptopvak voor een laptop van 15 inch. Daarnaast zijn er nog twee grote vakken waar je diverse spullen in op kan bergen. Ook zitten er aan beide zijkanten vakken voor het opbergen van een drinkfles. Een klein vakje zit aan de bovenkant voor sleutels of een zonnebril. Het design is eenvoudig, maar toch is aan alle handige dingen gedacht qua indeling.

Review de Räven 28

Mijn eerste indruk is dat de Räven een stevige en grote tas is, wat niet gek is met 28 liter. Vooral het aparte laptopvak valt mij op. Normaal wordt ook vaak gesproken over een vak voor een laptop, maar niet dat deze helemaal apart is van de andere vakken. Ideaal want je laptop is direct goed beschermd. Wanneer ik mijn camera in het vak ervoor wil doen, merk ik pas echt hoe groot de tas is. Normaal krijg ik deze met enig proppen erin, hier past het makkelijk. Toch heb ik daarna niet het gevoel dat ik een enorme tas op mijn rug heb. Ook het andere vak aan de voorkant is ideaal met wat kleinere vakken. Aan beide zijkanten kan ik een waterfles kwijt. In tegenstelling tot de Känken zit deze stevig op je rug en heb je ook het idee dat waardevolle spullen goed beschermd zijn. Hij voelt dan ook fijn aan op je rug.

Hoewel het design een stuk minder opvallend is dan de Kanken lijn van Fjällräven, zie je toch de kenmerkende elementen terugkomen. De tas is in diverse kleuren te bestellen, ik koos voor de super grey. Andere kleuren zijn onder andere zwart, groen, bruin en blauw. Aangezien ik vaak kies voor een zwarte variant, besloot ik deze keer voor een andere kleur te gaan. In het echt vind ik de kleur super grey erg mooi. De Räven rugtas vind ik net als de andere Fjällräven producten die ik heb erg fijn en ik ben blij met mijn ruime tas.

Waar kun je de Räven 28l kopen?

De Räven 28l is onder andere te koop via de officiële site van Fjällräven, Bol.com en Bever

Meer reviews lezen?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on