Review // Stadskaart van Groningen

Review // Stadskaart van Groningen

Vroeger kon ik al uren naar wereldkaarten kijken. Dromen over nieuwe bestemmingen, bestemmingen die voor mij een ver van mijn bed show waren. Tegenwoordig heb ik diverse kaarten in huis hangen. Een tweetal wereldkaarten, waarvan één een scratchmap, een scratchmap van Amerika en plattegronden die ik gebruikte tijdens mijn stedentrips. Eentje die nog miste? Een stadskaart van mijn eigen stad: Groningen! En hoe leuk is dat die nu ook in mijn huis hangt!

Wereldkaarten

Toen ik via Wereldkaarten de mogelijkheid kreeg om een kaart uit te zoeken, moest ik even goed nadenken wat voor kaart ik graag zou willen. Ik ben in het bezit van een tweetal wereldkaarten en ik zou er nog een bij kunnen bestellen. Wereldkaarten.nl heeft namelijk genoeg varianten op wereldkaarten die zeker een aanvulling zouden zijn voor mij. Vooral tussen de zwart-witte kaarten zitten mooie exemplaren. Maar nadat mijn oog viel op stadskaarten van Nederlandse en Duitse steden, wist ik precies welke kaart ik graag zou willen: een van Groningen. Deze kan toch niet ontbreken als echte Groninger. Daarnaast zijn de kaarten in zwart-wit, wat eigenlijk in ieder huishouden past. Ik besloot er een te bestellen op Canvas. Die kan ik namelijk overal in huis neerzetten. Ik heb nogal dikke muren en dan hoeft de kaart niet per se aan de muur.

Mogelijkheden

Van alle grote steden in Nederland zijn er stadskaarten te bestellen. Ook een paar Duitse en Oostenrijkse steden zijn al verkrijgbaar. Natuurlijk hoopte ik stiekem op een kaart van New York, maar deze is (nog) niet beschikbaar. Een stadskaart heb je al vanaf 9,95 euro als je gewoon een poster wilt. Je kunt ook kiezen voor canvas, hout- planken of hout op een plaat, aluminium en glas. Mijn kaart op canvas kostte 38,95 euro inclusief ophangsysteem. Ik koos voor het ophangsysteem zodat ik later toch nog de mogelijkheid zou hebben om hem op te kunnen hangen. Een kaart van hout en plexiglas zijn iets duurder, de kaart op aluminium is vergelijkbaar met de canvas variant.

Review // Stadskaart van Groningen

 Stadskaart Groningen

Een paar dagen na mijn bestelling kreeg ik mijn pakketje al binnen, een super snelle service dus. Een mooie zwart wit kaart van Groningen. Niet al te groot, ik koos voor de 30-40 cm variant en daardoor kan ik hem overal neerzetten in huis. Hoewel de lijnen van de stad nog wat mij betreft iets duidelijker hadden gemogen, kan ik de stad wel onderscheiden. Inmiddels heeft de kaart een plekje gekregen in huis en ben ik blij met het resultaat.

Review // Stadskaart van Groningen

 Benieuwd naar andere producten waar ik een review over schreef?
Of neem een kijkje in mijn eigen shop!

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

  1. Deze vind ik wel tof! Hopelijk breiden ze ook nog uit naar België, mijn hometown zou zeker leuk zijn om aan de muur te hangen. 🙂

    1. Leuk om te horen Lotte! Wie weet komen er binnenkort nog stadskaarten uit België bij!

  2. Deze is leuk zeg! Heel tof om onze hometown in de kamer te hebben 😀

  3. Wat een gave kaart van Groningen! Ik zou van Wereldkaarten een wereldkaart op prikbord ontvangen, maar dat gaat helaas niet meer door. Misschien is zo’n stadskaart een goed alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *