Review // Time to momo reisgids Berlijn

1-jarig bestaan YTG + winactie

Onder de citytrip liefhebbers een bekende reisgids. Waar je de reisgidsen eerder nog kon kopen onder de naam 100%, heten ze inmiddels Time to momo. Het idee is hetzelfde. Al wandelend de stad verkennen aan de hand van tips die gegeven worden door locals. Niet alleen de highlights op een bestemming dus, maar vooral leuke lokale tips.

Berlijn

De Time to momo van Berlijn is een praktische en rijk geïllustreerde gids, die je zo in je tas stopt. Geen enorme, zware gids die je mee dient te nemen. Hij is compact om in je hand te houden tijdens het rondlopen in de stad en je klapt de verschillende wandelingen snel en makkelijk open. Praktische informatie over Berlijn in het begin en een metrokaart achterin. Ook bevat de gids een uitneembare kaart. Ideaal om je in te lezen voor een fijn verblijf in Berlijn.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

De gids is opgedeeld in de verschillende wijken van Berlijn: Mitte, Prenzlauer Berg, Friedrichshain, Charlottenburg & Schöneberg, Kreuzberg en Neukölln. Per wijk vind je korte introductie, welke highlights je echt niet mag missen, de bezienswaardigheden, eten & drinken, shoppen en leuke dingen om verder te doen in de wijk. Heel overzichtelijk, want de nummers bij de adressen corresponderen met de wandeling die je aan het eind van de wijk kunt vinden. Per wijk vind je dus een leuke wandeling die langs alle topattracties gaat. De wandelingen variëren van zes tot twaalf kilometer.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

Review: Time to momo reisgids Berlijn

De reisgids is overzichtelijk opgedeeld in deze wijken en geeft daarnaast ook nog eens een aantal top 10’s weer van bijvoorbeeld de beste Street food plekken in de stad of wat je op zondag kunt doen in Berlijn. Achterin de gids staan nog een aantal tips voor mensen die al vaker in Berlijn zijn geweest.

In Berlijn

Tijdens mijn solotrip in Berlijn heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van de gids. Van te voren had ik hem al helemaal doorgespit en lijstjes gemaakt met wat ik wilde zien en doen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alles te zien, maar dankzij de tips heb ik wel veel leuke dingen gezien, die ik anders misschien niet had gezien of gedaan. De leukste tips vond ik de eten & drinken tips. Klunkerkranich, No Hablo Espanol, Cupcake, Curry 36 & de Markthalle zijn bijvoorbeeld leuke eetgelegenheden waar ik geweest ben. Daarnaast liep ik een deel van een wandeling in Neukölln en in Friedrichshain. Je komt hierdoor net even langs de minder toeristische straten in een wijk, die je anders niet zou zien doordat je vaak de hoofdstraat neemt.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

Voordelen Time to momo reisgids
– De wandelingen door de wijk
– Praktische indeling van de gids
– Gratis online app
– Compacte en verrassende gids
– Tips van locals

Wil je de reisgids van Berlijn mee tijdens je stedentrip? Bestel hem hier. Benieuwd welke reisgidsen er nog meer zijn van Time to Momo?

Meer lezen over Berlijn?


Dit artikel is in samenwerking met Time to momo tot stand gekomen. 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Wat leuk dat je de gids cadeau krijgt wanneer je via Time to Momo boekt. Dat wist ik helemaal niet.

    De gidsen zien er altijd lekker overzichtelijk uit, en de lokale tips zijn super.

    1. Ik ben het helemaal met je eens Jenny. Volgende keer dus via Time to Momo boeken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *