Socials

Review // Time to Momo reisgids Berlijn

Review // Time to Momo reisgids Berlijn

Onder de citytrip liefhebbers een bekende reisgids. Waar je de reisgidsen eerder nog kon kopen onder de naam 100%, heten ze inmiddels Time to momo. Vernieuwd concept, maar het idee is hetzelfde. Al wandelend de stad verkennen aan de hand van tips die worden gegeven door locals. Niet alleen de highlights op een bestemming dus, maar vooral leuke lokale tips. Voor iedere wijk zijn er wandelingen gemaakt die je langs de niet te missen plekken brengen. Benieuwd naar mijn ervaringen tijdens een stedentrip Berlijn met de reisgids van Time to Momo?

Time to Momo reisgids Berlijn

De Time to momo van Berlijn is een praktische en rijk geïllustreerde gids, die je zo in je tas stopt. Geen enorme, zware gids die je mee dient te nemen. Hij is compact om in je hand te houden tijdens het rondlopen in de stad en je klapt de verschillende wandelingen snel en makkelijk open. Praktische informatie over Berlijn in het begin en een metrokaart achterin. Ook bevat de gids een uitneembare kaart. Ideaal om je in te lezen voor een fijn verblijf in Berlijn.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

Indeling reisgids Berlijn

De gids is opgedeeld in de verschillende wijken van Berlijn: Mitte, Prenzlauer Berg, Friedrichshain, Charlottenburg & Schöneberg, Kreuzberg en Neukölln. Per wijk vind je korte introductie, welke highlights je echt niet mag missen, de bezienswaardigheden, eten & drinken, shoppen en leuke dingen om verder te doen in de wijk. Heel overzichtelijk, want de nummers bij de adressen corresponderen met de wandeling die je aan het eind van de wijk kunt vinden. Per wijk vind je dus een leuke wandeling die langs alle topattracties gaat. De wandelingen variëren van zes tot twaalf kilometer, wat prima afstanden zijn in een stad.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

Top 10 van de stad en extra tips

De reisgids is overzichtelijk opgedeeld in deze wijken en geeft daarnaast ook nog eens een aantal top 10’s weer van bijvoorbeeld de beste Street food plekken in de stad of wat je op zondag kunt doen in Berlijn. Achterin de gids staan nog een aantal tips voor mensen die al vaker in Berlijn zijn geweest.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

Gebruik van de reisgids in Berlijn

Tijdens mijn solotrip in Berlijn heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van de gids. Van te voren had ik hem al helemaal doorgespit en lijstjes gemaakt met wat ik wilde zien en doen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alles te zien, maar dankzij de tips heb ik wel veel leuke dingen gezien, die ik anders misschien niet had gezien of gedaan. De leukste tips vond ik de eten & drinken tips. Klunkerkranich, No Hablo Espanol, Cupcake, Curry 36 & de Markthalle zijn bijvoorbeeld leuke eetgelegenheden waar ik geweest ben. Daarnaast liep ik een deel van een wandeling in Neukölln en in Friedrichshain. Je komt hierdoor net even langs de minder toeristische straten in een wijk, die je anders niet zou zien doordat je vaak de hoofdstraat neemt. Zoals je merkt geef ik mijn eigen draai aan het gebruik van de reisgids, ik loop niet complete wandelingen, maar zoek de dingen op die het meest bij mij of bij het moment passen. Soms heb je zin in bepaalde eetgelegenheden of regent het en wil je musea in. Met de reisgids van Time to Momo kun je je stedentrip een eigen invulling geven.

Review: Time to momo reisgids Berlijn

Voordelen Time to Momo reisgids

  • De vele en leuke wandelingen door de wijk
  • Praktische indeling van de gids
  • Gratis online app
  • Compacte en verrassende gids met locale tips
  • Tips van locals en die kennen hun stad toch het beste
21 Must sees die je niet mag missen in Berlijn

Meer lezen over Berlijn?

21 Must Sees in Berlijn die je niet mag missen
– 5 Uitzichtpunten over Berlijn
– Toffe Hangouts in de stad
– Berlijn; de stad vol geschiedenis
Kosten 5 dagen Berlijn
Solo reizen in Berlijn
Leuke Food Hotspots in Berlijn

Dit artikel is in samenwerking met Time to momo tot stand gekomen, maar bevat mijn eigen mening. Voor stedentrips reis ik graag met de reisgids van Time to Momo.

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on