Socials

Routes & tips voor roadtrips in Europa en Noord Amerika

Roadtrips in Europa

Afgelopen jaren heb ik diverse roadtrips gemaakt in Europa. Het mooie aan een roadtrip vind ik de mogelijkheden om redelijk veel te zien in relatief korte tijd. Europa leent zich perfect voor het maken van diverse roadtrips. Rondreizen met een combinatie van natuur en steden, voor mij de perfecte road trip. Hierbij een overzicht van de roadtrips die ik afgelopen jaren maakte in Europa.

Vilnius

Op zoek naar een route door Litouwen en Letland? In twee weken zie je redelijk wat van beide landen. We vlogen op Vilnius en maakten vanaf daar een rondreis langs Gauja National Park, Riga en Palanga voor we weer terug reden naar Vilnius.
Route Baltische Staten 

Istrië

Vanaf Nederland kun je met de auto naar Kroatië en Slovenië rijden voor een rondreis in beide landen. Bezoek Istrië, de beroemde Plitvice Meren, de hoofdsteden Zagreb en Ljubljana en het meer van Bled.
Route Kroatië en Slovenië 

Roadtrip IJsland

In de winter rondreizen in IJsland vraagt toch net wat meer voorbereiding. De weersomstandigheden en vooral het weinige daglicht zorgen voor flexibiliteit. Toch is het een prachtig jaargetijde om IJsland te verkennen.
Route IJsland

Aarhus

In totaal reisden we bijna 2,5 weken rond in het zuiden van Denemarken. We bezochten vier verschillende gebieden tijdens deze reis, waarbij we een combinatie maakten tussen natuur en steden als Odense, Kopenhagen en Aarhus.
Route Denemarken

Route Roadtrip Normandie

Een korte roadtrip maken in Normandie? Dat kan! In relatief korte tijd kun je alle D-Day bezienswaardigheden bezoeken in Normandie.
Route D-Day Normandie 

Karinthië

Een roadtrip langs vier landen? In Midden Europa reis je al snel door verschillende landen. Wij maakten een roadtrip door Polen, Slowakije, Oostenrijk en eindigden met een nachtje in Duitsland.
Route midden Europa

Scandinavië leent zich perfect voor een roadtrip van twee tot drie weken. Natuurlijk zie je dan niet alles, maar je krijgt een goede indruk van de prachtige natuur. Combineer schattige steden met natuur, dat kan allemaal in Scandinavië.
Route Scandinavië

Roadtrips in Noord- Amerika

Twee landen waar je goede rondreizen kunt maken zijn natuurlijk Canada en Amerika. Ook hier heb je een goede afwisseling tussen steden en natuur tijdens een roadtrip.

In het voorjaar / winter maken maar weinig een rondreis door het westen van Amerika. Ik laat je zien waar je rekening mee moet houden en welke route je kunt afleggen. Starten in San Francisco, Yosemite, Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon en Los Angeles, het is allemaal mogelijk.
Route West Amerika 

Banff National Park

In september kun je al verrast worden met sneeuw in Canada, dat gebeurde mij in 2018 in Banff National Park. In deze rondreis kun je reizen zonder auto en bezoek je toch veel mooie plekken in Canada zoals Edmonton, Vancouver, Banff en Jasper National Park.
Route west Canada

cannon Beach

Portland en de ruige kust van Oregon zijn prima te combineren tijdens een korte roadtrip. Wij reisden naar Portland en Cannon Beach en baalden achteraf dat we niet meer van de kust konden bekijken.
Route Oregon

 

Follow us on