Routes & tips voor roadtrips

Roadtrips in Europa

Afgelopen jaren heb ik diverse roadtrips gemaakt in Europa. Het mooie aan een roadtrip vind ik de mogelijkheden om redelijk veel te zien in relatief korte tijd. Europa leent zich perfect voor het maken van divere roadtrips. Rondreizen met een combinatie van natuur en steden, voor mij de perfecte road trip. Hierbij een overzicht van de roadtrips die ik afgelopen jaren maakte in Europa.


De krijtrotsen en overige bezienswaardigheden van Stevns Klint in Denemarken

Roadtrip Denemarken – juni 2018

In Juni 2018 reisden we 2,5 weken rond in het zuiden van Denemarken. We bezochten vier verschillende gebieden tijdens deze reis, waarbij we een combinatie maakten tussen natuur en steden als Odense, Kopenhagen en Aarhus.

Ervaar de verschillende gezichten van Riga tijdens je citytrip

Roadtrip Litouwen en Letland – juni 2017

In juni 2017 maakten we een rondreis door Litouwen en Letland, twee relatief onbekende steden. We vlogen op Vilnius en maakten vanaf daar een rondreis langs Gauja, Riga en Palanga voor we weer terug reden naar Vilnius

Het fotogenieke Jokulsarlon

Roadtrip Zuid – West IJsland – december 2016

In de winter rondreizen in IJsland vraagt toch net wat meer voorbereiding. De weersomstandigheden en vooral het weinige daglicht zorgen voor flexibiliteit. Toch is het een prachtig jaargetijde om IJsland te verkennen.

Favorite Friday #10 // Natuurwonderen

Roadtrip Kroatië en Slovenië – juni 2016

Vanaf Nederland kun je met de auto naar Kroatië en Slovenië rijden voor een rondreis in beide landen. Bezoek Istrië, de beroemde Plitvice Meren, de hoofdsteden Zagreb en Ljubljana en het meer van Bled.

3x Natuur in Noorwegen

Roadtrip Zweden en Noorwegen – juni 2015

Prachtige natuur ga je zien tijdens deze rondreis in Zweden en Noorwegen. Met de boot vanaf Denemarken naar Zweden om zo nog een stukje van Zweden te zien voordat je doorrijdt naar Noorwegen om Oslo, Stavanger, Bergen, Jotunheimen en de Preekstoel te bewonderen.

Mini Rondreizen in Europa

Europe leent ook perfect voor rondreizen van een week. Zo maakte ik al eerder kleine rondreizen in Duitsland, Polen en Tsjechië.

Roadtrips in Noord- Amerika

Twee landen waar je goede rondreizen kunt maken zijn natuurlijk Canada en Amerika. Ook hier heb je een goede afwisseling tussen steden en natuur tijdens een roadtrip.


Rondreizen in West-Canada – de route zonder auto en tips voor accommodaties

Roadtrip Canada met openbaar vervoer – september 2018

In september kun je al verrast worden met sneeuw in Canada, dat gebeurde mij in 2018 in Banff National Park. In deze rondreis kun je reizen zonder auto en bezoek je toch veel mooie plekken in Canada zoals Edmonton, Vancouver, Banff en Jasper National Park.

Tips voor Cannon Beach Oregon USA

Roadtrip Oregon – januari 2018

In het begin van 2018 maakte ik een korte roadtrip in Oregon Amerika. We bezochten in relatief korte tijd Portland en Cannon Beach.

12 uur in // Een dag in Death Valley National Park USA

Roadtrip West Amerika – februari – maart 2014

In het voorjaar / winter maken maar weinig een rondreis door het westen van Amerika. Ik laat je zien waar je rekening mee moet houden en welke route je kunt afleggen. Starten in San Francisco, Yosemite, Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon en Los Angeles, het is allemaal mogelijk.