Socials

Blog

Solo Travel Guide // Tips voor alleen reizen in New York

Als er een stad geschikt is om alleen te verkennen is dat New York. Het grootste deel van de New Yorkers is redelijk op zich zelf, dus de stad is redelijk gericht op mensen alleen. Niemand kijkt raar op wanneer je alleen aan het dineren bent. Daarnaast zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen als je solo naar New York reist. In de Solo Travel Guide tips alleen reizen in New York

Goede hotels en wijken in NY

Overnachten als solo reiziger in New York

Wat een goed hotel is voor een solo reiziger, hangt natuurlijk ook af van je voorkeuren. Sommigen vinden een bed in een dorm een prima verblijf en anderen willen iets meer luxe. Ik ben van de tweede categorie. Slaap is heilig voor mij heb ik gemerkt in Stockholm en ik vind het zonde dat het een stempel drukt op je verblijf, vandaar een eigen kamer. Op zich kan dit in een hostel, maar ook in een hotel. In New York moet je een grote portemonnee hebben voor de laatste optie. Het is verschrikkelijk duur om in je eentje een kamer te boeken in een hotel, je betaalt vaak net zo veel als met zijn tweeën. Ik koos daarom voor een kamer in een hostel waar douche en wc gedeeld werd. Een prima keuze achteraf. Mijn week alleen in NY sliep in YMCA Vanderbilt. Een prima hostel met goede faciliteiten, maar niet qua locatie. De subway was steeds een stukje lopen en voordat ik bij mijn volgende bestemming was, moest ik vaak nog ergens overstappen. De keer dat ik niet alleen in NY was, sliep ik in Hotel Pennsylvania. Een duurdere prijsklasse in je eentje, maar wel een stuk centraler in Midtown.

Beste accommodaties voor Solo reizigers

Budget hotel / hostel New York

HI NYC Hostel

Wil je een echte budget locatie in New York? Kijk dan eens naar de dorms die Hi NYC Hostel aanbiedt. Je kunt hier kiezen voor verschillende slaapzalen. Een gezellig hostel met veel mogelijkheden tot ontmoeten van nieuwe mensen.
Bekijk hier het HI NYC Hostel

Middenklasse hostel New York

YMCA Vanderbilt

Prima budget locatie voor solo reizigers die iets meer comfort willen en niet op een dorm willen slapen, overigens is dat wel mogelijk bij YMCA Vanderbilt.
Bekijk hier YMCA Vanderbilt

Middenklasse hostel /hotel in New York

Chelsea Cabins

Op zoek naar een prive kamer, maar vind je het niet erg om de faciliteiten verder te delen? Dat kan bij Chelsea Cabins in New York.
Bekijk hier Chelsea Cabins

Middenklasse hotel in New York

The Jane NYC

In Meatpacking District vind je dit leuke hotel vlak bij Washington Square Park. Sommige kamers hebben een terras en anderen uitzicht op de rivier.
Bekijk hier The Jane Hotel NYC

Hotel in Midtown Manhattan

POD 39

Speelt budget niet echt een rol en wil je graag alle faciliteiten voor jezelf? Dan is POD 39 een goede optie om te overnachten. In hartje Manhattan overnacht je in prachtige kamers.
Bekijk hier POD 39

Wijken

Een uitvalsbasis vlakbij de metro is handig. Zeker wanneer je in het donker op pad gaat. Kies daarom een hotel waar je je veilig voelt en kijk niet per se naar de dingen die je gaat ondernemen. De metro brengt je wel op de plek waar je naar toe wilt. Midtown is een wijk waar je overal dichtbij zit, maar het is geen gezellige wijk. Overigens heb je wel een goede mogelijkheid om weer even langs je hotel te gaan overdag, want het zit vaak op de route. Andere leuke en veilige wijken zijn: West Village, Chelsea, Flatiron, SoHo, Downtown. Natuurlijk zijn Brooklyn en Queens ook (goedkopere) opties om te overnachten, alleen ben je hier wel wat meer reistijd kwijt. Leuke wijken om te overnachten zijn: Downtown Brooklyn, Brooklyn Heights, Williamsburg in Brooklyn en Long Island City in Queens.

Lees meer over overnachten in New York

New York voor soloreizigers – alleen in New York

 Wijken en plekken die je beter kunt mijden

Het grootste deel van Manhattan is veilig. Ik voelde mij zelf op reis compleet veilig, waar ik ook kwam. ‘s Avonds na de Yankees, alleen wachtend op de metro voelde ik mij wel minder op mijn gemak, maar er waren genoeg anderen die ook de metro namen. Nadat ik ‘s avonds laat uit Washington terugkeerde en nog terug moest naar het hostel, had ik nergens last van. Je intuïtie zegt genoeg op dat moment denk ik. Welke buurten in  Manhattan je beter kan mijden zijn: East Harlem (ten noorden van 96th Street en ten oosten van 5th Avenue). In Brooklyn kun je Brownsville en East New York beter mijden.

Dingen om alleen te doen in New York

Je kunt een heleboel dingen alleen ondernemen in New York. Kies activiteiten waar je jezelf comfortabel bij voelt. Ik heb mij zelf niet weerhouden om bepaalde activiteiten te ondernemen omdat ik alleen was. Natuurlijk zijn sommige activiteiten leuker om met zijn tweeën te ondernemen, maar weet dat New York een stad is waar veel mensen dingen alleen ondernemen. Ik ben naar musea geweest, heb foodmarkets bezocht, ben op het Empire geweest, ging naar Coney Island en stapte zelfs in de trein naar Washington.

Opties voor leuke dingen in New York

Complete gids met tips voor activiteiten om alleen te doen in New York

New York voor soloreizigers – alleen in New York

Alleen uit eten in New York

Iets waar ik de eerste keer op reis best tegenop zag. Inmiddels maakt het mij niet meer uit en soms baal ik dat het eten zo snel komt omdat ik net even een boek aan het lezen was en mijn rustmomentje pakte. Alleen uit eten gaan in New York is geen probleem. Ik heb mij nergens ongemakkelijk gevoeld. Het had af en toe zelfs voordelen om alleen uit eten te gaan. Zo kon ik bij Five Leaves zelfs de rij voorbij en mocht ik aan de bar een hapje eten. Zelfs bij de verschillende foodmarkets voelde ik mij op mijn gemak, terwijl dit vaak geassocieerd wordt met gezelschap. Overigens vind ik het wel fijn om iets te lezen mee te nemen wanneer ik ergens ga eten.

Plekken waar ik fijn heb gegeten

Op zoek naar leuke hotspots in NY? Of leuke ontbijt- en lunchtentjes in New York?

New York voor soloreizigers – alleen in New York
New York voor soloreizigers – alleen in New York

Reizen in New York

Het grote deel van de afstanden legde ik af per subway in New York. Het meest makkelijke en goedkope vervoersmiddel. Koop een weekkaart ($32) en je kunt overal komen in de stad. Het fijne aan de subway in New York vind ik dat je geen zones hebt. Je kunt van Central Park naar Coney Island zonder daar extra voor te betalen. Regel een, stap nooit een lege wagon in. Dat hij leeg is, daar is vaak genoeg een reden voor. Mocht je s’avonds laat in New York arriveren en je wilt niet met het openbaar vervoer, wat ik mij best voor kan stellen met al je bagage, is het boeken van een shuttle een goede optie. Een (gedeelde) shuttle zet je voor de deur af van je hotel, al krijg je soms wel eerst een sightseeing door New York. Ik vloog in de middag terug naar Nederland, maar de shuttle op de heen weg beviel zo goed, dat ik ook voor de rit naar het vliegtuig een shuttle boekte. Niet meer nadenken over hoe laat je vanaf Penn Station een trein moet nemen etc. En de prijs is bijna gelijk!

Veiligheidstips New York

Natuurlijk begint reizen met een gezond verstand. Luister naar je institutie of je bepaalde dingen wel of niet moet doen. Daarnaast zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je alleen reist in New York. Zorg dat je je betaalmiddelen spreidt. Bewaar wat cash en een pin of creditcard in de koffer en zorg dat je altijd een extra optie hebt tot betalen. Daarnaast is er een reden waarom er niemand in een lege subway car stapt, waarom is niet altijd duidelijk, maar sla deze liever over en stap in een ander gedeelte.

Overige tips

  • Het is altijd handig om iets te lezen bij je te hebben om de tijd te doden. Een boek over NY lezen gedurende je reis, is natuurlijk extra leuk.
  • Plan niet te veel op een dag. Je bent alleen en kunt vaak meer doen dan wanneer je met zijn tweeën bent. Zorg dat je ook je rustmomenten inplant.
  • Luister naar je gevoel.
  • Geniet van de vrijheid die je hebt. Heb je zin om bij dat ene restaurant te eten, maar moet je daarvoor een stukje reizen? Gewoon doen, er is niemand die je zegt dat niet te doen omdat het te ver is.
  • Je hebt natuurlijk verschillende solo reizigers. De een gaat op reis om nieuwe mensen te ontmoeten en wil zo weinig mogelijk plannen. De ander (zoals ik) vind het heerlijk de dingen te doen die ik van te voren al heb opgezocht.
  • De leukste reisgidsen voor New York vind je hier!
New York voor soloreizigers – alleen in New York
New York voor soloreizigers – alleen in New York
New York voor soloreizigers – alleen in New York
Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York


Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York


Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

Wat te doen in Lower Manhattan
Wat te doen in Williamsburg
– Street art spotten in Bushwick
– De leukste solo activiteiten in New York


– Meer blogs lezen over Amerika?
New York voor soloreizigers – alleen in New York

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on