Socials

Blog

Alleen naar New York

Solotrip naar New York

Na twee eerdere reizen dicht bij huis, was het deze keer tijd voor een solotrip naar New York. Geen onbekende stad voor mij. Ik kan met recht zeggen, mijn favoriete stad. Het voelde ook deze keer weer als thuiskomen. Tijd om de stad in mijn eentje te verkennen. Lees meer over mijn ervaringen van mijn solotrip naar New York.

Alleen naar New York – mijn ervaringen

New York als solobestemming

Ik denk dat dit een van de betere solobestemmingen ter wereld is. Nergens anders leven mensen op zich zelf als in deze stad. Alleen dingen ondernemen is dus ook totaal niet raar. Alleen ergens eten ook niet. Het zit in de cultuur van de stad. Zo kreeg ik bij bepaalde restaurants zelfs voorrang omdat ik in mijn eentje wel aan de bar kon zitten. Natuurlijk zitten er genoeg mensen samen te eten, maar ook aan de bar zat ik nooit alleen. New Yorkers en Amerikanen willen ook prima een praatje maken. Ik heb echt leuke gesprekken gehad die week. Nu ben ik er niet per se op uit om dingen samen te doen met anderen, daarom ga ik juist alleen, maar ik had de mogelijkheid om dingen samen kunnen doen. New York is dus echt een goede stad om als soloreiziger naar toe te gaan. Onveilig heb ik mij dan ook geen moment gevoeld.

Lees meer: Solo activiteiten in New York

Alleen naar New York

Overnachten New York

Overnachten in New York is sowieso prijzig. Zeker als je alleen bent. In een stad waar al zo weinig ruimte is, betaal je echt de hoofdprijs voor een 1-persoonskamer. Zelfs in een hostel. De goedkoopste kamer die ik vond, die nog een beetje centraal was, was een YMCA Vanderbilt op 47th street, nabij 3rd Avenue. In eerste instantie wilde ik in het Cabin Hotel ergens slapen, maar toen bleek dat je hier gewoon een hokje zonder plafond op een slaapzaal kreeg, heb ik dit geannuleerd. Bij het YMCA Vanderbilt kreeg ik een 1-persoonskamer en moest de douche en badkamer delen met de rest van de verdieping. Ik heb een enkele keer moeten wachten, maar verder was het prima. Mijn kamer was prima en schoon, dus ik heb goed geslapen. Ondanks dat het een hostel was, had ik het idee dat vrij weinig mensen echt contact legden hier.

Alleen naar New York

Hoe vond ik solo reizen in NYC?

Na iedere reis leer ik weer. Over de bestemming en over mezelf. De allereerste keer in Berlijn was ik super zenuwachtig en onrustig in mijn hoofd. In Stockholm ging dit al beter en nu ging ik relaxt op reis. Ik heb de dingen over mij heen laten komen die week. Natuurlijk had ik wel eens een frustreer-momentje, maar dat heb je ook met zijn tweeën wel eens. Ik had van te voren nagedacht over geld en legitimatie en als dat dan toch even net wat anders gaat dan gepland, accepteren. Mijn pinpas werd niet overal geaccepteerd, vanwege de chip die we tegenwoordig hebben, dus ik wilde het hostel met mijn pinpas betalen. Dat lukte dus niet, dus ik moest direct al aan mijn creditcard limiet zitten. Dingen die net even anders gaan dan gepland, maar die ik uiteindelijk maar liet gaan. Overigens heb ik later door de Rabobank mijn limiet laten verhogen, omdat ik het niet zag zitten om met zoveel cash rond te lopen.

Ik merkte deze reis dat je alleen echt veel meer details ziet dan wanneer je met twee personen bent. Kleine dingen uit het dagelijks leven van de New Yorker, mooie momenten die voorbij komen, je verwerkt ze toch net even wat anders. Dit was mij in Berlijn en Stockholm niet overkomen, waarschijnlijk omdat ik er de rust niet voor had. Ik deed deze reis echt dingen die ik misschien niet met anderen had gedaan. Een hardloopwedstrijd op Roosevelt Island, om 11 uur alweer ergens lunchen omdat je perse dat restaurantje wilde proberen, kriskras met de metro door de stad voor zulke dingen. Ik ging heerlijk mijn eigen gang en heb genoten van kleine dingen.

Lees meer: Solo Travel Guide New York

Geluksmomentjes in New York

Ik wilde deze week een aantal momenten toch echt onthouden:

♥ Columbus park in de zomer, de Chinezen zaten in het park spelletjes te doen of te kletsen  ♥ Skyline voor het eerst weer zien vanuit de shuttle  ♥ Heerlijk weer, de hele week tussen de 25 en 30 graden  ♥ De eerste dag weer door de straten lopen en beseffen dat je weer terug bent  ♥ Momentje voor mijzelf op de Top of Rock, waar iedereen met elkaar aan het kletsen was of 1000 foto’s aan het maken was, genoot ik even van het moment  ♥ Op de foto met Argentijnen op Het Empire State Building. Omdat ik Maxima onze koningin was, moest ik even met ze op de foto  ♥ Solo eten bij Five Leaves Williamsburg.  Er stond buiten een rij en aangezien ik niet zo van rijen ben, vroeg ik even hoe lang het zou duren. Ik was alleen? Dan mocht ik wel aan de bar  ♥ De run op Roosevelt Island op zondagochtend half 9. Wat kunnen Amerikanen zulke dingen altijd goed organiseren  ♥ The Grey Dog, ik denk de meest verrassende plek waar ik gegeten heb, thanks Sebastiaan!  ♥ Mijn metrocard was de laatste dag niet meer geldig, na natuurlijk eerst even te proberen. Er zat dus niets anders op dan een kaartje voor een rit te halen. Net op het moment dat ik wilde omdraaien, wilde een vrouw haar kaart wel even voor mij erdoor halen  ♥Allereerst balen dat je niet dichterbij het Witte Huis kunt komen om vervolgens de helikopter zien te landen in de tuin  ♥ Gesprekken met vreemden, vooral in de shuttle en in de trein heb ik leuke gesprekken gehad  ♥ De rollerskaters op zondag in Central Park. Een prachtig gezicht om iedereen in zijn element te zien met leuke muziek erbij.

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on