Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Tijdens mijn bezoeken aan Amerika en Canada bezocht ik een drietal sportwedstrijden. En dan geen typische Nederlandse sport zoals voetbal. De meest populaire sporten in Amerika en Canada zijn namelijk verschillend ten opzichte van Nederland. Hoewel basketbal nog enigszins populair is in Nederland, haalt het de bezoekersaantallen bij de Amerikaanse basketbalwedstrijden totaal niet. Of wat dacht je van een honkbal- of ijshockeywedstrijd? Alle drie de wedstrijden waren erg divers, maar een ding hadden ze gemeen: het waren echte familie-uitjes. Ook al snap je niet echt iets van de spelregels, een sportwedstrijd in Amerika of Canada is een beleving op zich en een die ik je zeker kan aanraden tijdens je stedentrip in Amerika. Ik bezocht een honkbal wedstrijd van The New York Yankees, een basketbal wedstrijd van de LA Lakers en een ijshockey wedstrijd van de Edmonton Oilers. Ik geef je mijn ervaring en tips voor het kopen van kaartjes voor The Yankees, The LA Lakers en de Edmonton Oilers.

Basketbal wedstrijd bezoeken van LA Lakers in Los Angeles

Ik schreef al eerder over de basketbalwedstrijd in Los Angeles, maar ook na vier jaar kijk ik er nog steeds met een fijn gevoel op terug. Hoewel kaartjes niet altijd de goedkoopste zijn, vond ik het de prijs echt waard. Het is een ervaring op zich, een die totaal anders is dan bij een Nederlandse voetbalwedstrijd. En aangezien ik bij een voetbalclub werk, heb ik er al redelijk wat gezien. Je wordt al toeschouwer meegenomen in de wedstrijd, er zijn diverse sfeeracties om het publiek erbij te betrekken. En natuurlijk weet ik ook dat het een sport is waarbij dit kan. Bij een voetbalwedstrijd heb je niet zoveel pauze momenten om het publiek er bij te betrekken. Destijds bezochten we de wedstrijd de LA Lakers – LA Clippers – de derby die precies tegelijk viel met ons bezoek. Op een doordeweekse avond zaten er ongeveer 20.000 mensen in het Staples Center. We hadden geen zin om de hoofdprijs te betalen voor een ticket en kozen voor een plek bovenin. Prima om de sfeer te ervaren, voor de basketbalgek misschien wat minder.Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en CanadaSportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Meer lezen over mijn basketbalwedstrijd in Los Angeles?

Praktische informatie LA Lakers

Adres Staples Center: 1111 S Figueroa St
Openbaar vervoer: 7th Street / Metro Center M
Hoe kom je aan kaartjes: Tickets (ik kocht de mijne van een seizoenkaarthouder)
Wedstrijdoverzicht
LA Lakers
Prijs ticket: Ik betaalde destijds (2014) $45  – sectie 333
Seizoen: Vanaf oktober tot en met april. Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Honkbal wedstrijd bezoeken  van The Yankees in New York

Voor mij zijn The Yankees en New York onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat ik vorig jaar eindelijk de mogelijkheid om een wedstrijd te bezoeken in New York, kon ik dan ook niet aan mij voorbij laten gaan. Daarbij is het Yankee Stadium natuurlijk een icoon in New York en iconen zijn belangrijk in Amerika. Zo kun je in het stadion het Memorial Park bezoeken waar de rugnummers hangen van de helden van The Yankees. Het is dus leuk om iets eerder naar het stadion te gaan om nog even rond te kijken. Daarnaast blijf ik ook het volkslied, dat in Amerika en Canada bij iedere sportwedstrijd gezongen wordt, indrukwekkend vinden. Een echt verschil met Nederlandse sportwedstrijden. Ook bij honkbalwedstrijden is het entertainment gehalte hoog, dus mocht je net als ik geen verstand hebben van honkbal, dan is het zeker de moeite waard om een wedstrijd te bezoeken. Net als bij de Lakers koos ik voor een plek redelijk bovenin, maar volgens mij is het uiteindelijk wel mogelijk om lager plaats te nemen omdat er plek genoeg was.

Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Meer lezen over New York?

Praktische informatie The Yankees

Adres Yankee Stadium: 1 E 161st St, Bronx
Metro: 161 st Street – Yankee Stadium 4   & 161 Street – Yankee Stadium B D
Hoe kom je aan kaartjes: Tickets
Wedstrijdoverzicht
The Yankees
Prijs ticket: Ik betaalde destijds (2017) $15 – Sectie 442
Let op dat je mobile tickets krijgt, deze krijg je enkele dagen van te voren op je mail.
Seizoen: vanaf april tot oktoberSportwedstrijden bezoeken in Amerika en CanadaSportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

IJshockeywedstrijd bezoeken van de Edmonton Oilers in Edmonton

In Canada is ijshockey een van de populairste sporten. Niet gek wanneer je bedenkt dat het in de winter gewoon op de meren beoefend kan worden. Tijdens mijn bezoek aan Canada trof ik een thuiswedstrijd van de Edmonton Oilers in Edmonton. Sinds kort zijn ze over naar het nieuwe Rogers Stadium en dat is een prachtige locatie om een ijshockey wedstrijd te bekijken. Aangezien het mijn eerste ijshockeywedstrijd ooit was, besloot ik niet voor een duur kaartje te gaan, maar puur voor ervaren van de sfeer. Want ook ijshockey is weer zo’n sport waar vrienden en familie samen naar toe gaan. En dat zelfs hier fans van verschillende partijen naast elkaar kunnen zitten, kan ik vanuit de voetbalwereld niet voorstellen, maar hier kan het. Dat Edmonton de wedstrijd uiteindelijk won, maakte het feestje wel compleet.

Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Meer lezen over mijn belevenissen in Canada?

Praktische informatie Edmonton Oilers

Adres Rogers Stadium:10220 104 Ave NW
Openbaar Vervoer: Capital Line to Bay/ Enterprise Square Station & Bus: 1,2,3,5,7,8,9,15,57,100,151
Hoe kom je aan kaartjes: Tickets
Wedstrijdoverzicht
Tickets
Prijs: Ik betaalde (2018) $41,40 voor een kaartje in het voorseizoen.  Let op dat het vaak gaat om Mobiel Tickets Only, deze kun je enkele dagen voor aanvang van de wedstrijd downloaden.
Seizoen: ongeveer oktober tot en met april

Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

 

Sportwedstrijden bezoeken in Amerika en Canada

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *