Socials

Spot de mooiste street art in Bushwick New York

Touren langs street art in Bushwick New York

Spot de mooiste street art in Bushwick New York

Een van de wijken in New York waar je street art vindt is Bushwick in Brooklyn. Een wijk die nog de rauwe kant van New York bevat, waar gentrification inmiddels langzaam opkomt. Een wijk waar oud en nieuw door elkaar lopen, want inmiddels wordt Bushwick omgetoverd tot hippe buurt met koffietentjes en tours langs street art. Dat laatste is waarom Bushwick populair wordt, ook onder toeristen. De wijk is namelijk een mekka voor street art fans, een openluchtmuseum waar je gratis kunt genieten van kunstwerken. Spot de mooiste street art in Bushwick New York!

Bushwick New York- rauwe wijk in Brooklyn

Een van de weinige buurten in New York waar je nog een mix ziet tussen oud en nieuw. De wijk is meer dan 400 jaar oud en heeft de nodige verschuivingen meegemaakt. Van oorsprong een Nederlandse wijk, maar in al die jaren een wijk met verschillende achtergronden. Na de komst van de Nederlanders werd de wijk rond 1800 vooral bewoond met Duitse immigranten en werden er bier brouwerijen uit de grond gestampt. In die tijd arriveerden ook veel Italiaanse immigranten in Bushwick. Pas vanaf 1970 kwamen er vooral Spaanse invloeden in de wijk. De populatie op dit moment bestaat uit migranten uit Puerto Rico, Dominican American en Latin America. Wanneer je vanuit Manhattan naar Bushwick afreist, merk je een redelijk groot verschil qua wijk. Geen, tot weinig, hoogbouw, veel street art, een wijk waar de gentrification net begonnen is. Williamsburg maakte deze verandering eerder mee en werd voor velen inmiddels te duur. Toch ervaar je hier nog het New York van vroeger, de tijd waarin de straten in Manhattan ook nog vol waren met street art.

Bushwick

Bushwick -Omgetoverd tot een van de hipste buurten in New York

Net als Williamsburg ondergaat Bushwick langzaam de verandering naar hippe en creatieve buurt. In de jaren ’80 en ’90 was Bushwick niet de veiligste wijk in New York met veel plunderingen en brandstichtingen. Inmiddels lopen de huurbedragen langzaam op, worden er hippe koffietentjes uit de grond gestampt, Pizzeria Roberta’s is een populaire plek geworden voor toeristen en zelfs de tours die langs de street art gaan, dragen bij aan deze veranderingen. Gelukkig blijft Bushwick nog steeds een walhalla voor street art liefhebbers en kun je wekelijks afreizen naar de wijk voor de nieuwste creaties.

Street art mekka Bushwick in Brooklyn

Als er een wijk is die street art liefhebbers moeten bezoeken, dan is het Bushwick in Brooklyn. Mensen noemen het niet voor niets een openluchtmuseum. Er zijn meer dan 100 straten met street art en er verandert genoeg om wekelijks terug te keren. Inmiddels zijn er ook bedrijven die graffiti artiesten vragen om reclame voor hun te maken op de muren in Bushwick. In Bushwick kom je verschillende soorten graffiti tegen. Grote kunstwerken gemaakt met spuitbussen zijn vooral het werk van The Bushwick Collective. Daarnaast vind je de wat kleinere en traditionele graffiti terug in de vorm van graffiti writing/tagging waarbij de naam van de artiest in verschillende vormen en kleuren wordt geschreven. Naast The Bushwick Collective zijn er ook lokale artiesten die vaak kleine posters en stickers op de deuren en muren plakken. Omdat deze niet onder het toezicht van een officiële curator worden geplaatst, blijven deze niet lang op de muren zichtbaar. Wanneer je door Bushwick loopt, speur dan naar deze kleine kunstwerken. Voorbeelden hiervan zijn verborgen gezichten, katten en drip art.

The Bushwick Collective

De meest toonaangevende kunstwerken in Bushwick komen vanuit The Bushwick Collective. In 2012 werd dit onder leiding van Joseph Ficalora opgericht, een local die geïnspireerd werd door het vroege overlijden van zijn ouders. The Bushwick Collective brengt artiesten van over de hele wereld samen in Bushwick. De kunstwerken die gemaakt worden zijn vaak tijdelijk, gemiddeld blijft een mural ongeveer twaalf maanden zitten voordat hij vervangen wordt. Nieuwe kunstwerken komen het hele jaar door op de muren in Bushwick, meestal rond de 6-10 weken, maar de grootste veranderingen gebeuren tijdens de jaarlijkse Bushwick Collective Block Party, gehouden op een zaterdag in juni.

Tour langs street art in Bushwick

Om meer te weten te komen over street art en graffiti in Bushwick, is een tour langs verschillende highlights in de buurt een leuke manier. Je hoorde direct het enthousiasme van de gids als er weer een nieuw kunstwerk gevonden werd en krijgt achtergrond informatie over de artiesten en de wijk. Je kunt ook zelf een tour volgen langs de hoogtepunten van Bushwick.

  • Start in de buurt rondom Morgan Avenue: Op de vele gebouwen rondom Morgan Avenue vind je kleine graffiti kunstwerken. Loop een rondje door de wijk en je ontdekt een heleboel kunstwerken. Ook hippe plekken als Fine ’n Raw en Roberta’s bevinden zich hier.
  • Wandel vanaf hier over Flushing Avenue: Op Flushing Avenue vind je her en der kunstwerken die de moeite waard zijn om te bekijken. Mocht je tijd hebben, loop dan Shops at the Loom naar binnen om leuke boutique shops te bekijken.
  • Na Flushing Avenue wandel je door naar Troutman Street, Jefferson Street, Knickerbocker Avenue, St. Nicholas Avenue en Gardner Street: Dit zijn de straten waar je het beste de werken van The Bushwick Collective kunt spotten.

Boek hier je street art tour in Bushwick

Bushwick

Leuke plekken om niet te missen in Bushwick

Bushwick

Hoe kom je in Bushwick?

Om de street art van The Bushwick Collective te bekijken reis je vanaf Manhattan met de L – trein naar Jefferson Street. Het ritje duurt ongeveer 15-40 minuten, 7 stops vanaf Manhattan (let op eventuele werkzaamheden). Wanneer je op Jefferson Street aankomt, loop je direct tegen de kunstwerken van The Bushwick Collective aan.

Wat is de beste tijd om Bushwick te bezoeken?

Je kunt de kunstwerken het hele jaar door bezoeken. Ze zijn namelijk te vinden op de openbare straten. Houdt er rekening mee dat het in het weekend drukker kan zijn met tours. Doordeweeks Bushwick bezoeken is een betere optie. In de zomermaanden loop je net even wat relaxter op straat omdat alles buiten is. In juni, na de Bushwick Collective Block Party, zijn er weer een heleboel nieuwe kunstwerken te bekijken. Houdt overigens in gedachten dat je gewoon een woonwijk bezoekt en houdt rekening met de inwoners van de wijk.

Bushwick

Reisgidsen New York

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on