Take me Back #3 // Tenerife

Take me Back #3 // Tenerife

Een nieuwe serie op Your Travel Guide, een throwback naar de reizen die ik maakte voorafgaand aan mijn blog. Reizen die totaal anders waren dan de manier waarop ik anno 2017 reis. Maar wel reizen die net als de afgelopen reizen een speciale plek in nemen, op wat voor manier dan ook. In de derde editie een terugblik op het Spaanse Tenerife. Het eiland waar ik in 2008 ongeveer twaalf dagen verbleef. Mijn eerste, en enige, kennismaking met Spanje. Benieuwd naar mijn ervaringen in 2008?

In 2008 ging ik voor ongeveer twaalf dagen naar Tenerife met een vriendin. Lekker genieten van mooi weer, strand en af en toe wat bekijken van het eiland. Een goede combinatie voor mij. Even bijkomen van de drukte in Nederland en toch wat zien van het eiland. We hadden vaak mooi weer en pas op het vliegveld hoorden we van mensen die er vaker kwamen dat ze nog niet eerder zoveel zon hadden gehad. Aangezien mijn wereld op dat moment nog vrij klein was, verwachtte ik deze uitspraak niet. Immers de Canarische eilanden liggen toch ter hoogte van Afrika. Maar het mooie weer was toch een fijne bijkomstigheid. Wat mijn mooiste herinneringen waren van de vakantie op Tenerife?

La Gomera

We boekten een boottripje naar het buureiland La Gomera. Het eiland dat voor mij bekend staat om de communicatie via fluiten. We kregen een enorm groen eiland te zien met vrij hoge bergen. Een totaal ander eiland dan Tenerife. We bezochten een National Park, kregen onderweg een heerlijke lunch en luisterden naar de vreemde manier van praten. Op La Gomera praten ze naar elkaar door middel van fluiten. Iets wat mij ontzettend moeilijk lijkt, maar waar zij mee kunnen communiceren blijkt.

Take me Back #3 // Tenerife Take me Back #3 // Tenerife

Teide

Een uitstapje naar de Teide kon natuurlijk niet ontbreken. In een jeep vertrokken we richting de vulkaan. Heel veel van de vulkaan zelf kan ik mij niet meer herinneren, maar ik vond het een aparte gewaarwording om ineens tussen de wolken te rijden. Iets wat ik nog niet eerder had ervaren. Het vulkaanlandschap was voor mij ook een nieuwe ervaring. Een die ik nog wel graag over zou willen doen.

Take me Back #3 // Tenerife Take me Back #3 // Tenerife

Boottocht voor de kust

Op een eiland mag ik altijd graag een boottocht doen, zeker op zonnige bestemmingen. Want he, op het water word je toch sneller bruin was vroeger de gedachte 😉 Op Tenerife kregen we niet alleen een prachtige en grillige kustlijn te zien, er zwommen ook dolfijnen voor de boot langs. Wat een fantastische ervaring om mee te maken!

Take me Back #3 // Tenerife Take me Back #3 // Tenerife

Mindere momenten

Hoewel we echt best veel hebben gedaan op het eiland en zeker een goede eerste indruk hebben gekregen waren er ook momenten die iets minder waren en momenten waarop we iets minder voorbereid waren.. We lagen vaak op het strand vlakbij ons appartement. Op zich was er geen sprake van een hele woeste zee, af en toe vlogen we wel uit onze ‘luchtband’, maar niet een waar je enorm goed moet uitkijken. Het lag notabene vol met toeristen zo vlak bij het centrum. Toch kregen wij op een gegeven moment te maken met een reddingsgeval. Het beeld daarvan is mij nog lang bijgebleven. Natuurlijk kijk je wat er gebeurd op het strand als er ineens een meute instaat, maar ik ben blij dat ik na een aanblik weg heb gekeken (er waren natuurlijk al wel mensen bij). De aanblik vond ik geen fijne ervaring. Het is natuurlijk iets wat overal kan gebeuren, maar mocht er professionele hulp zijn, houd dan vooral afstand, na negen jaar kan ik het beeld nog steeds herinneren.

Een ander moment waren we iets minder voorbereid. Totaal in de strandmood gingen we mee met de boot naar La Gomera. Zomers hemdje aan, korte broek en een dun vestje mee. Niet voorbereid op het feit dat het weer op La Gomera wel eens totaal anders kon zijn. Stonden we daar te bibberen in onze dunne kleding en op slippers terwijl er enorme mist hing en het af en toe regende. Oeps, een momentje van niet goed voorbereid zijn. Gelukkig was het in de bus nog redelijk warm.

Al met al heb ik een fijne periode gehad op het eiland en mijn eerste kennismaking met Spanje. Natuurlijk zou ik nu iets beter voorbereid op reis gaan, maar dat zou ik bij vele reizen doen die ik nog een keer zou gaan maken. Ik denk dat ik best veel van het eiland heb gezien in twaalf dagen en toch ook lekker ben bijgekomen op het strand. Een volgende keer zou ik wel graag met betere foto’s thuiskomen 🙂

Take me Back #3 // Tenerife Take me Back #3 // Tenerife Take me Back #3 // Tenerife

Benieuwd naar de eerdere edities van Take me Back?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

    1. Destijds vond ik Tenerife een fijn eiland. Wil er nog wel een keer naar toe 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *