Take me back #4 // Denemarken

Take me back #4 // Denemarken

Een ‘nieuwe’ serie op Your Travel Guide, een throwback naar de reizen die ik maakte voorafgaand aan mijn blog. Reizen die totaal anders waren dan de manier waarop ik anno 2018 reis. Maar wel reizen die net als de afgelopen reizen een speciale plek in nemen, op wat voor manier dan ook. In de vierde editie een terugblik het weekje dat ik in 2012 in Denemarken doorbracht. Het leuke is dat ik dit jaar weer terug kom in Denemarken! Benieuwd wat ik destijds van Denemarken vond en wat mijn herinneringen zijn?

In 2012 bracht in september een week door op het eiland Seeland. De grootste trekpleister van dit eiland is toch wel Kopenhagen. We verbleven niet in de stad zelf, maar in een huisje redelijk in the middle of nowhere. Het was overigens niet mijn eerste kennismaking met Denemarken. In mijn vroege tienerjaren bracht ik al eens een vakantie door op Funen, het eiland naast Seeland. In de week op Seeland bezochten we twee keer Kopenhagen, het Zweedse Helsingborg, bij Helsingor zaten we in de buurt, bezochten we een kasteel en wandelden we in de duinen. We begonnen onze trip met een klim bij de Mons Kliffen. Een goede start op het eiland.

Mons Kliffen

Naast Kopenhagen, zijn de Mons Kliffen een van de must-see’s van het eiland. Dit natuurverschijnsel is fantastisch om te zien. Enorme kliffen aan de kust waar je langs kunt wandelen en die een prachtig uitzicht geven vanaf het strand. Mijn herinnering aan deze klim staat mij nog goed bij. Mijn zusje was ook mee tijdens deze reis. In eerste instantie zou zij de afstand naar Denemarken op de fiets afleggen, een knieblessure gooide roet in het eten. Vanuit Hamburg is zij teruggekeerd per trein. Met krukken vertrokken we uiteindelijk naar Denemarken. Het beklimmen van de kliffen was natuurlijk iets dat moest gebeuren, dus met krukken en al. 479 treden naar beneden en natuurlijk weer omhoog met krukken…Een goed begin van de vakantie 🙂

Take me back #4 // Denemarken

Hardlooprondje

Ik denk dat ik hier een van mijn eerste hardlooprondjes in het buitenland maakte. Na een paar dagen de omgeving rondom het huis te hebben verkend met de auto, zag ik een mooi bos vlakbij. Tijd om de hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te maken. Het bos was een fijn stukje om in hard te lopen. Heel veel kan ik mij er niet van herinneren, het enige dat ik weet is dat ik op een gegeven moment redelijk verdwaald was.. Handig wanneer je voor het eerst in een Deens bos loopt. Gelukkig kwam ik even later bij een grotere weg uit die ik herkende en die ben ik maar gaan volgen. Dat leek mij wel handig om zo weer terug te komen.

Aanrijding

Aanrijding is misschien een groot woord, maar schade was er zeker. Mijn ouders moesten nog wat boodschappen halen en aangezien ik na een keer een supermarkt wel heb gezien besloot ik in de auto te blijven zitten op de parkeerplaats, samen met mijn zusje. We hadden de deur op een kiertje omdat het lekker weer was. Ineens duikt er in mijn ooghoek een scooter op. Hij slalomt tussen de paaltjes en auto’s door en probeert langs onze auto weer de parkeerplaats op te gaan. Dat lukt hem niet helemaal en hij ramt daarbij mijn deur. Jep, mijn deur die inderdaad op een kier stond, maar waar een engel op mijn schouder ervoor heeft gezorgd dat ik op dat moment mijn benen binnen heb. (Als ik hier aan terugdenk, besef ik mij hoeveel mazzel ik had) Mijn zusje bedenkt zich geen moment en springt uit de auto, de bestuurder slingert verder de parkeerplaats op. Hoe het precies gebeurde ging aan een waas aan mijn voorbij, maar kennelijk werd de beste man al achtervolgt door de politie en die greep hem direct op de parkeerplaats. Gelukkig liep alles goed af, maar dit leverde wel mijn eerste getuigenis op.

Take me back #4 // Denemarken

Denemarken 2018

Aan Denemarken heb ik een fijn gevoel aan over gehouden. Het is een fijn land, met aardige mensen, een relaxte sfeer. Komend jaar ga ik terug en wil ik veel meer zien. Meer cultuur en bezienswaardigheden in Kopenhagen, maar ook van Funen, Aarhus en Romo. Tips zijn altijd welkom. Het liefst geen standaard tips, maar bijvoorbeeld verborgen parels of wandelroutes in de natuur.

Dit is de vierde editie van Take me Back. De eerdere edities lees je hier.
Meer lezen over Denemarken?

Take me back #4 // Denemarken Take me back #4 // Denemarken Take me back #4 // DenemarkenTake me back #4 // Denemarken

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

  1. Ow, die aanrijding was wel even schrikken denk ik! En wat een geluk dat je je benen in de auto had. Dat had inderdaad ook anders af kunnen lopen. Ik heb zelf alleen Kopenhagen gezien, en dat vond ik heerlijk eerlijk een beetje saai, maar zo te zien moet ik ook maar eens terug 😉

    1. Dat was inderdaad even schrikken! Kopenhagen heb ik niet echt goed verkend, hopelijk dit jaar beter. En daarnaast hoop ik nog meer van het eiland Seeland te zien.

  2. Wat leuk om over je ervaringen in Denemarken te lezen! Zelf ben ik er nog nooit geweest maar ik zal er op een dag wel geraken 🙂 Wow, dat verhaal over die aanrijding is echt wel even schrikken. Je had inderdaad een beschermengel over je waken dat je net op dat moment je benen in de auto had! Ik mag er gewoon niet aan denken… Ik wens je opnieuw een prachtige reis toe in het komende jaar!!

  3. Wat een schrik, die aanrijding. Fijn dat je dit jaar terug gaat naar Denemarken. Ik vind het ook een erg fijn land. Wij komen er zeker ook vaker terug!

    1. Dat was inderdaad even schrikken. Ben heel benieuwd naar Denemarken na zoveel jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *