Take me back #5 // Parijs

Take me back #5 // Parijs

Een ‘nieuwe’ serie op Your Travel Guide, een throwback naar de reizen die ik maakte voorafgaand aan mijn blog. Reizen die totaal anders waren dan de manier waarop ik anno 2018 reis. Maar wel reizen die net als de afgelopen reizen een speciale plek in nemen, op wat voor manier dan ook. In de vijfde editie de Franse hoofdstad Parijs. Een trip die ik van mijn ouders kreeg voor mijn afstuderen. De stad waar ik al een tijdje naar toe wilde en die werd door mijn ouders mogelijk gemaakt. Benieuwd wat ik destijds van de stad vond?

In 2012 studeerde ik af aan de universiteit. Een studie die mij vele uren werk koste en dolblij was ik dan ook toen ik afgestudeerd was. Van mijn ouders kreeg ik een citytrip Parijs voor het afstuderen. Samen met mijn moeder ging ik een paar dagen die kant op.

Take me back #5 // Parijs

 

Eerste kennismaking

Met de trein vanuit Amsterdam vertrokken we richting Parijs. Een leuke ervaring die ik nog niet eerder had meegemaakt. De trein is een prima vervoersmiddel om in Parijs te komen. We hadden een hotel geboekt vlakbij Gare de Lyon. Een schattig Frans hotelletje met uitzicht op straat. Na een eerste orientatie moesten we de eerste dag even een kijkje nemen op de Champs-Élysées. Ik keek mijn ogen uit in een van de beroemdste straten van Parijs. De nieuwe Abercrombie was volgens mij net open want er stond een enorme rij. Veel verder kwamen we die dag niet. Maar we hadden een goede eerste indruk van de stad.

Zonder plan

We besloten de tweede dag gebruik te maken van een Hop on Hop Off bus omdat we niet steeds onder de grond wilden met de metro en hierdoor konden we direct wat zien van Parijs. Het was mooi weer, dus we konden bovenop zitten. We reden langs de highlights van de stad en af en toe besloten we uit te stappen. We beklommen de Eifeltoren, zagen het Louvre, de Sacre Coeur, het cafe van Amelie, Moulin Rouge en natuurlijk shopten we bij een aantal kledingwinkels. Het was heerlijk om een paar dagen door Parijs te slenteren met dit mooie weer.

Take me back #5 // Parijs

Eiffeltoren

De fotograaf in mij wilde graag een foto van de Eiffeltoren in het donker. Dat we daarvoor door donkere en niet zo fijne steegjes moesten had ik even buiten beschouwing gelaten. Daar werd ik aan herinnerd door mijn moeder, die dit plan toch niet zo zag zitten. Gelukkig kwamen we zonder de problemen bij de Eiffeltoren aan en zag ik gelukkig dat mijn moeder ook aan het genieten was van het lichtgevende kunstwerk. Fantastisch om te zien. Ook tijdens het metroritje terug naar Gare de Lyon voelde ik mij niet helemaal op mijn gemak en niet helemaal veilig. Er gebeurde niets, maar ik had al twee voorvallen meegemaakt die dag, dus ik was op mijn hoede. Toch blijft het geweldig om de Eiffeltoren te zien, zowel in het licht als in het donker.

Take me back #5 // Parijs

Thuis voelen

Of ik mij thuis voel in een stad is voor mij een graadmeter hoe ik de stad ervaar. In New York en Berlijn voel ik mij echt thuis en daar zou ik ook wel willen wonen. Soms bepalen gebeurtenissen dit gevoel. In Parijs werden we tot twee keer toe geconfronteerd met ‘overvallen’ die voor onze neus plaatsvonden. Op zich iets waar de stad niets aan kan doen, maar wat wel mijn beeld bepaald en ook of ik er nog een keer naar toe zou willen. Ik denk dat ik ooit nog wel een keer in Parijs kom, maar andere steden staan hoger op mijn wensenlijst om nogmaals te bezoeken.

Take me back #5 // ParijsTake me back #5 // ParijsTake me back #5 // Parijs

Take me back #5 // Parijs

 

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Leuk dat je een tripje Parijs kreeg voor je afstuderen! Ook ik was met mijn moeder in Parijs en reisde er met haar met de trein naartoe. Dat was 4 jaar geleden in maart, dus veel moeite hoefden we niet te doen voor de verlichte Eiffeltoren. Wij reisden toen meestal een eind met de metro en liepen vervolgens terug naar ons hotel vlakbij Gare de Lyon. Ik vond dat een prima manier om te reizen! Ik won deze trip trouwens bij Novotel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *