Take me back #1 // Londen

Take me back #1 // Londen

Een nieuwe serie op Your Travel Guide, een throwback naar de reizen die ik maakte voorafgaand aan mijn blog. Reizen die totaal anders waren dan de manier waarop ik anno 2017 reis. Maar wel reizen die net als de afgelopen reizen een speciale plek in nemen, op wat voor manier dan ook. De aftrap is voor Londen, de stad waar ik in 2011 een paar dagen verbleef.

Take me back #1 // Londen

Een studievrije week, ideaal tijdens je studentenleven. Zeker wanneer deze buiten de gewone vakantieperiodes vallen. Met een studiegenoot vloog ik in februari vanaf Eindhoven naar Londen Stansted. ‘s Avonds laat kwamen we aan in de Big City, dus we reden eigenlijk direct door naar ons guesthouse. Twee volle dagen hadden we om de stad te verkennen. Benieuwd welke hoogtepunten ik mij nog herinner? En wat ik de volgende keer anders zou doen?

Musical in Londen

Je vraagt je misschien af waarom dit een van mijn van hoogtepunten was, maar ik ben de impressie van die avond nooit vergeten. We kochten last-minute kaarten voor de Lion King. Studentenbudget zaten we lekker goedkoop bovenin. Totaal niet passend voor twee Nederlandse meiden van 1.70/1.80. Met de benen tegen de stoel voor ons en twee Aziaten naast ons die met de benen nog niet op de grond kwamen, was ik zo onder de indruk van de muziek en het spel van de cast. De liedjes in het Engels waren natuurlijk zoals we ze kenden. De kostuum waren prachtig. Ik heb twee uur genoten van de voorstelling.

Take me back #1 // Londen

Londen Eye

Lekker toeristisch, maar het uitzicht vanaf het Londen Eye over de stad vond ik fantastisch. Op de eerste ochtend kon een bezoek aan deze trekpleister dan ook niet ontbreken tijdens een citytrip Londen. In een afgesloten cabine boven de stad bungelen, ik houd wel van dit soort uitzichtpunten. Het geeft je direct een goede indruk van de stad.

Take me back #1 // LondenTake me back #1 // Londen Take me back #1 // Londen Take me back #1 // Londen

Wisseling van de wacht

Volgens mij de eerste die ik zag in mijn leven en ook degene die de meeste indruk heeft achtergelaten. Na deze wisseling van de wacht heb ik in meerdere steden een wisseling gezien, maar die in Londen vond ik vrij indrukwekkend. De muziek was ‘hip’ en ik was onder de indruk van de ceremonie die zich voor mijn neus afspeelde.

Take me back #1 // Londen

Wat zou ik anders doen bij een volgend bezoek?

Natuurlijk heb ik in twee dagen amper de stad gezien. Het is dan voor mij vrij logisch dat je toch een aantal hoogtepunten van de stad bekijkt. We zijn heel even maar in Nothing Hill geweest en hebben het ‘echte’ Londen dus ook niet ervaren. Ik zie prachtige foto’s voorbij komen van Shoreditch en andere plekken in de stad. Bij een volgend bezoek ga ik mij beter in de stad verdiepen en wat minder de toeristische plekken bezoeken. Voorlopig staat er nog geen weekendje Londen gepland, maar wie weet in te toekomst.

Take me back #1 // Londen Take me back #1 // Londen Take me back #1 // Londen

Ik maakte al redelijk wat citytrips in Europa en Noord Amerika, wil je meer citytrip inspiratie?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Over 2 maanden ga ik terug naar Londen 🙂
    Ik voel me er zo thuis!

    1. Vaker geweest dus? Wanneer ik tegenwoordig foto’s tegenkom op social media, dan wil ik graag nog een keer terug!

  2. Ik was in 2000 (!) voor ‘t eerst en laatst in Londen, dus ik wil onwijs graag eens terug! Ik was toen 17, jeetje 🙂 Lijkt me heerlijk om de stad opnieuw te ontdekken als volwassene. Shoreditch staat ook op mijn wishlist!

    1. Nog langer geleden dus! Ik zou het ook heerlijk vinden om ooit een keer weer terug te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *