Socials

Bijzonder overnachten // The Sunset Apartments Ameland

The Sunset Apartments

Bijzonder overnachten // The Sunset Apartments Ameland

Na een fietstocht vanuit Nes komen we aan in Hollum, het meest westelijke dorpje van Ameland. Met wind tegen is het een pittig stukje op de fiets vanaf de boot om het laatste dorpje van het eiland te bereiken. De sleutel hebben we eerder die middag al opgehaald in Nes bij Van Heeckeren hotel. In het pittoreske Hollum, dat een beetje aanvoelt als het einde van het eiland, verblijven we de komende nachten bij The Sunset Apartments.

Bijzonder overnachten Sunset Apartment

The Sunset Apartment Hollum

Voor Ameland-gangers is Van Heeckeren een bekende naam. In Nes vind je een hotel en cafe-restaurant onder deze naam. Voor een ieder die liever in een appartement overnacht, zijn daar sinds een aantal jaren ook de Van Heeckeren Apartments te vinden op het eiland. In Hollum vind je The Sunset Apartments en sinds kort zijn er ook appartementen te huur in Ballum en Nes. Zelf kozen we voor de appartementen in Hollum.

Redelijk midden in het dorp vind je The Sunset Apartments. Een complex met appartementen op de begane grond en de eerste verdieping. Zonder zelf een voorkeur aan te geven, bleken we een van de fijnste locaties te hebben, een appartement op de begane grond met uitzicht op de weilanden. Ideaal doordat je een relatief groot terras bij het appartement hebt.

De appartementen van The Sunset Apartments

Er zijn drie verschillende soorten appartementen in Hollum, een appartement op de begane grond, een appartement met balkon en een studio. De meesten hebben het zicht op de achterkant, de weilanden, op een enkeling na die aan de straat kant zit. Wat bij binnenkomst direct opvalt is het enorme tweepersoonsbed. De hoogte van het bed is zo hoog, dat wanneer je in bed ligt je over het keukenblok heen kunt kijken naar buiten. Even wennen met in- en uitstappen, maar het ligt heerlijk. Bij aankomst staat er een flesje Nobeltje op tafel met kleine Tony’s Chocolonely, een warm welkom. Je vindt in het appartement een eigen keukenblok, een zitje met tv en een tafel met stoelen. Ondanks dat het geen enorm grote ruimte is, voelt het toch ruim aan. Geen overbodige dingen, maar alleen praktische dingen die je nodig hebt. En wakker worden met dit uitzicht, voelt enorm rustgevend.

Op elf minuten lopen ben je op het Waddenstrand, de ideale plek om de zon te zien opkomen. Het centrum van Hollum, waar je onder andere leuke restaurants en een supermarkt vindt, ligt op 350 meter lopen. Voor de haven en het dorpje Nes ben je iets langer onderweg, ruim tien kilometer.

Omdat The Sunset Apartments onderdeel zijn van Van Heeckeren ontvang je bij hun restaurants een VIP treatment. Zo kun je terecht bij Beachclub The Sunset (ook in Hollum), Van Heeckeren Grandcafé, The Harbour en Proeflokaal Rixt.

Het dorpje Hollum

Hollum is het meest westelijke dorpje van het eiland Ameland. De voornaamste reden om deze kant op te gaan is de vuurtoren. Met 55 meter hoogte, valt de rood-witte toren al een tijdje op wanneer je richting Hollum fietst. In Hollum vind je twee musea om te bezoeken: Sorgdragersmuseum en het Reddingsmuseum. Een andere bezienswaardigheid in Hollum is de Koren-en mosterdmolen de Verwachting.

In het dorp hangt een gezellige sfeer, zeker in de zomermaanden. Je vindt er een aantal restaurants, winkeltjes en een supermarkt. Er hangt in tegenstelling tot Nes, waar het soms echt druk aan voelt, een gezellige drukte.

Ameland

Wat kun je doen op Ameland

Of je nu een dagje, weekend, midweek of week op Ameland verblijft, een bezoek geeft je altijd het gevoel even je beslommeringen aan de vaste wal te kunnen laten. Even alles los te laten en genieten van het moois dat een Waddeneiland te bieden heeft. Of dat eindeloze wandelingen of fietstochten zijn, dorpjes bezoeken, van strandtent naar strandtent gaan of gewoon even lekker niets doen, geniet van je tijd op het eiland.

Lees meer: Ameland

Boek hier je appartement van The Sunset Apartments. Liever in Nes overnachten? Bekijk dan Van Heeckeren Hotel of Van Heeckeren Apartments & Suites

Meer lezen?

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on