Socials

Tips voor leuke huisjes in de natuur in Nederland

Boshuisje Vlieland

Tips voor leuke huisjes in de natuur in Nederland

Steeds vaker ontdek ik hoe lekker het is om in een huisje te overnachten afgezonderd van alles en iedereen. Huisjes in de natuur worden steeds populairder de laatste jaren. Ze zijn dan ook ideaal om even tot rust te komen en vaak is de natuur om de hoek. Tips voor afgelegen huisjes in de natuur in Nederland.

Tips voor leuke huisjes in de natuur

Overnachten in De Hihahut in Zuid Holland

Een Hihahut is meer dan alleen een overnachtingsplek. De acht verschillende overnachtingsmogelijkheden in het groene hart van Nederland zijn met elkaar verbonden door middel van bestaande wandel-, fiets- en vaarroutes. Op verschillende locaties, ergens in het groene hart, staan acht hutten die allemaal hun eigen unieke kenmerken hebben. Wat dacht je van een Vogelaar van waaruit je vogels kunt spotten of een sterrenkijker met een raam bovenin om sterren te kijken. Je kunt ervoor kiezen om een nachtje in eigen land weg te gaan, maar je kunt ook verschillende hutten combineren. Hierdoor kun je een kort tijdsbestek veel van de regio zien. Met een tandem fiets je naar de hut en onderweg kun je stoppen bij lokale initiatieven zoals een kaasboer of een leuke plek om wat te drinken.
Lees meer over de Hihahut

Overnachten in een Tinyhouse in Ermelo

In een bosrijk gebied aan de rand van Ermelo vind je een lieflijke Tiny House. In een duurzaam ontworpen huisje dat alles te bieden heeft voor een aangenaam verblijf, kun je genieten van de rust en natuur. De Veluwse bossen liggen om de hoek, net als de Ermelosche hei, het Solse gat, Klimbus Ermelo en de Schaapskooi. Ideaal om even aan de drukte te ontsnappen. Het huisje is ruim opgezet en door de zigzag constructie krijg je een ruimtelijk gevoel. Er zijn een pelletkachel, droogtoilet en een douche aanwezig voor een fijn verblijf, net als bed-bad- en keukenlinnen. Dat, in combinatie met de natuur maakt het verblijf in deze tiny house tot aanrader.
Lees meer over Tiny Nature Ermelo

Tiny Nature

Overnachten in een Boshuisje op Vlieland

Op een apart terrein bij Camping Stortemelk vind je negentien verschillende huisjes die te huur zijn (eigenlijk achttien, want nummer negen is niet te huur). Van ieder model staan er drie op het terrein. De meeste modellen zijn voor vier personen, alleen het huisje Ark is geschikt voor vijf volwassenen. Alle modellen zijn uniek ontworpen, maar voorzien van alle gemakken en comfort. Hoewel de huisjes relatief klein zijn, heb je geen ruimte te kort. Binnen vind je handige hacks om bagage en spullen op te ruimen en alle huisjes zijn voorzien van een ruim terras. De boshuisjes zijn duurzaam gebouwd en allemaal voorzien van een pelletkachel, heerlijk in de koudere maanden. Alle modellen hebben een eigen naam: Barn, Beukenoot, Spider, Woodrock, Solo en Ark. Vanaf het huisje kun je Vlieland verkennen per fiets of wandelend.
Lees meer over het Boshuisje op Vlieland
Lees meer over Wat te doen op Vlieland

Overnachten in een Pod in Lauwersoog

Op Camping Lauwersoog vind je naast een groot kampeerterrein enkele opties voor het huren van een huisje. Een daarvan is de kampeerpod. Op een apart veld staan een aantal pods die minimalistisch ingericht zijn. Ze zijn knus en lieflijk om in te overnachten en je vindt er de benodigdheden voor een kort verblijf. Op een kleine veranda kun je heerlijk buiten zitten. Sanitair is hier niet aanwezig, daarvoor dien je het sanitaire gebouw van de camping te gebruiken. Met twee personen kun je overnachten in een pod en daarbij het Lauwersmeer Nationaal Park ontdekken.

Overnachten in een Cabiner in Drenthe

Inmiddels een populaire plek om te overnachten in de Drentse bossen: de Cabiner. Op een idyllische plek in de natuur vind je dit afgelegen hutje. Letterlijk weg van alle drukte, want je kunt de Cabiner ook alleen lopend bereiken. Verder ga je redelijk back to basic, want je maakt zelf je vuur voor de kachel, pompt je drinkwater en water om te douchen. De Cabiner ligt midden in de natuur, dus ideaal om vele wandelingen te maken in Drenthe.
Lees meer over de Cabiner

Meer lezen over natuur in Nederland

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on