Socials

Tips voor leuke restaurants op Vlieland

Restaurants Vlieland

Tips voor leuke restaurants op Vlieland

Na een actieve wandeling of een fietstocht is het heerlijk om neer te ploffen bij een van de restaurants op Vlieland. Lekker ontspannen na een activiteit onder het genot van een drankje, lunch of een goede maaltijd. Op Vlieland vind je tal van leuke plekken om uit eten te gaan, te lunchen of te borrelen. Zeker na een strandwandeling is het heerlijk om er even op te warmen. Tips voor leuke restaurants op Vlieland.

Leuke restaurants op Vlieland

Lunchen bij Leut Logies en koffie

Een van de leukste, en misschien wel de leukste, plek om te ontbijten en lunchen op Vlieland is Leut. In de Dorpsstraat vind je dit kleine, maar hippe restaurant. De sfeer is fijn bij Leut, het interieur is hip en de menukaart biedt veel goede opties tot ontbijten en lunchen. Een menukaart dat met de tijd meegaat, want er staan veel vega en vegan opties op. Een tentje waar ik vaker ga komen wanneer ik op Vlieland ben.
Leut
A: Dorpsstraat 118

Pauze stop bij het Posthuys

De meesten doen het Posthuys aan tijdens een bezoek aan Vlieland, het ligt namelijk op het meest westelijke deel van het eiland en verder is er alleen maar natuur in de omgeving. Een soort van in the middle of nowhere op het eiland. Vanaf het dorp is het ongeveer zeven kilometer fietsen. Na je fietstocht over het eiland, is het Posthuys dan ook een ideale plek voor een stop. Je kunt er lunchen of dineren of gewoon een drankje doen. Vanaf het Posthuys kun je ook diverse wandelingen maken en in de weekenden richting het militaire terrein vlakbij de Vliehors.
Posthuys
A: Postweg 4

Drankjes doen bij Zeevaert Bar & Rotisserie in het dorp

Een leuke plek in het dorp om een drankje te doen in bij de Zeevaert. Gin tonics of speciaalbiertjes in de zomer en in de winter warme chocolademelk. En mocht je er toch zijn, je kunt er ook prima eten. Kenmerkend voor de gerechten bij de Zeevaert zijn de gerechten van het spit. Zowel de kip als de burgers komen van het spit.
Zeevaert
Dorpsstraat 63

Bijkomen na een strandwandeling bij het Badhuys

Wat een fijne strandtent is het Badhuys. Zeven dagen per week open en dat het hele jaar door. Dat zie je niet bij veel strandtenten. Het Badhuys gelukkig wel en doordat het een permanente plek is waar je kunt eten en drinken, heeft het Badhuys ook het interieur aangepakt. Het is geen strandtent dat je ieder jaar op moet bouwen en dat zie je terug. Het interieur is werkelijk prachtig en stijlvol. Een plek waar je graag even bijkomt na een lange strandwandeling. Dat ze daarnaast ook een fijne menukaart hebben, maakt het Badhuys tot een populaire plek. Want zelfs op een doordeweekse dag in november was het er gezellig druk. 
Badhuys
A: Badweg 3

Eetcafe Lutine

Vernoemd naar een schip dat ooit in de wateren rondom de Wadden verging, is Lutine op Vlieland een gezellig eetcafé. Borrels, koffie, lunch en diner – Lutine is de plek in het dorp. Wandel door het dorp en maak eens stop bij de Lutine voor een eigengemaakt gebakje. Zelf kozen we voor de afhaaloptie (november 2020) en namen snert mee naar het huisje. Ook in deze tijd biedt Lutine vele to-go opties.
Lutine
A: Dorpsstraat 114

Pizza’s en pasta’s van Puur

In eerste instantie dacht ik bij de naam Puur niet meteen aan de pizza’s en pasta’s die op de menukaart staan. Toch kun je bij Puur heerlijk eten, alle gerechten zijn vers bereid. Op de menukaart dus vooral pizza en pasta. Verwacht geen verrassende combinatie op je pizza, maar traditionele varianten. Ook de pasta wordt geserveerd zonder poespas. Je weet waar je aan toe bent bij Puur.
Puur
A: Dorpsstraat 83

Restaurants Vlieland

Meer lezen over Vlieland?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on