Socials

Het beste van Texel – tips voor de leukste plekken op Texel

Tips Texel

Het beste van Texel – tips voor de leukste plekken op Texel

Op zoek naar een bestemming voor een weekend weg en toch dicht bij huis? Denk eens aan het Waddeneiland Texel. Dicht bij huis, makkelijk te bereiken met de auto en het gevoel hebben even weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen. En mocht je dingen willen ondernemen tijdens je weekend weg? Dan is Texel helemaal geschikt! Het beste van Texel – tips voor Texel!

Het beste van Texel – De leukste tips voor Texel

Het mooiste strand op Texel

Met een zandstrand van meer dan dertig kilometer lang heb je genoeg keuze om een stranddag te doen op het eiland. Of natuurlijk om een strandwandeling te maken op Texel. De mooiste stukken strand liggen rond de Koog, bij Paal 17 t/m 20. Maar een weids stuk strand vind je bij de vuurtoren in Cocksdorp, het noorden van het eiland. Vanaf hier kun je eindeloos turen, zeehonden spotten, de vuurtoren bekijken en zie je Vlieland in de verte liggen.

Het leukste restaurant van Texel

Restaurants genoeg op een eiland als Texel. In de dorpen vind je vele mogelijkheden om uit eten te gaan, er zijn vele strandtenten waar je prima kunt eten, maar wil je een leuk plekje met een hippe menukaart? Dan is Vibes Foodbar in Den Burg een aanrader. Er hangt een gezellig sfeer in het restaurant met veel meubels die je ook wel in je eigen interieur wilt hebben. Op de menukaart ook veel vega(n) en verrassende gerechten.
Vibes Foodbar
A: Weverstraat 39 Den Burg

Het leukste dorp van Texel

Het eiland Texel heeft in totaal zeven verschillende dorpen. De meest bekende is De Koog en dat is ook de plek waar de meeste toeristen verblijven. In de zomermaanden heerst hier altijd een gezellige drukte. Toch vind ik Den Burg het leukste dorp van Texel. Het is er sfeervol, leuke restaurants, hippe winkels en gezellig. Een bezoek aan Den Burg mag zeker niet ontbreken wanneer je naar Texel gaat.

De leukste strandtent op Texel

Aan de westkant van het eiland vind je het lange strand en veel strandtenten waar je kunt borrelen of dineren. Er zijn een aantal strandtenten die populair zijn bij bezoekers of locals. Zo gaan de meeste inwoners naar Paal 9, is Strandpaviljoen 17 een geliefde plek net als Kaap Noord bij Cocksdorp. Een andere leuke optie is Strandpaviljoen Strandpaal 21. Hier kun je heerlijk Texels bier drinken, genieten van een borrel en natuurlijk de zee.
Strandpaal 21
A: Broodtlaan 59 de Koog

Het mooiste natuurgebied op Texel

Stiekem is dat natuurlijk de Slufter. Het meest bekende natuurgebied waar de zee zijn gang gaat. Het is een walhalla voor vogels en het gebied leeft met de getijden van de zee. Wil je een iets minder bekend natuurgebied? Ga dan eens wandelen in de Bollekamer bij Den Hoorn. Hier vind je een diversiteit aan natuur, rondlopende dieren en ondertussen loop je langs oude bunkers.
Lees meer: Wandelgebieden op Texel

De leukste activiteit op Texel

In een weekend Texel kun je genoeg doen op het eiland. Er zijn zoveel verschillende activiteiten dat je wel een week kunt vullen. Op de eilanden is het altijd leuk om zeehonden te spotten, daarom is een zeehondentocht een aanrader. Ga met een boot op excursie tussen Vlieland en Texel en spot zeehonden die op de zandbanken liggen. Natuurlijk kun je de natuur nooit voorspellen, maar de kans is groot om hier zeehonden te spotten. Nieuwsgierig als ze zijn proberen ze dichterbij de boot te komen en daardoor kun je ze van dicht bij bekijken.
Lees meer: Wat te doen op Texel

Leukste koffietentje op Texel

Ergens op zoek naar een lekker kopje koffie? Ook daarvoor moet je in Den Burg zijn. Bij Texelse Branding maken ze niet alleen lekkere koffie, het is er sfeervol en ze hebben ook nog lekkere gerechten op de kaart staan voor bij de koffie. Een goede reden om Texelse Branding te bezoeken.
Texelse Branding
A: Vismarkt 6 Den Burg

Overnachten op Texel

Op zoek naar een leuke en fijne locatie om te overnachten op Texel? Denk dan eens aan Landal Beach Park in de Koog. Niet alleen op loopafstand van het dorp, ook van het strand en de Slufter. De huisje van Landal zijn van alle gemakken voorzien. Denk aan een luxe keuken met vaatwasser, een bubbelbad of een sauna. En voor de zomermaanden is er een ruim terras om te genieten van het zonnetje.
Landal Beach Park

Tips voor andere mooie plekken op Texel

Meer lezen over Texel?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on