Tips voor leuke uitjes in Nederland

uitjes nederland

Tips voor leuke uitjes in Nederland

In eigen land zijn genoeg dingen te ontdekken, dat blijkt wel in een periode waarin we Nederland meer gaan waarderen. Uitjes en dagtrips genoeg in eigen land. Op zoek naar een leuk uitjes in Nederland? Een lijstje met tips voor leuke uitjes in Nederland.

Tips voor leuke uitjes in Nederland

Dagje Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een prima optie voor een uitje. Een dagje Schiermonnikoog kan altijd. Zelfs in het najaar of in de vroege lente. Een strandwandeling maken of een fietstocht over het eiland is een heerlijke manier om alles los te laten. Een dagje naar Schiermonnikoog kan prima, maar overnachten is natuurlijk nog beter. Je kunt je er prima een weekend of langer vermaken.

Wadlopen

Je kunt verschillende soorten wadlooptochten maken. Zo kun je naar verschillende eilanden lopen, maar ook bij Noordpolderzijl een tocht maken. Een overtocht van Brakzand naar Schiermonnikoog leverde bijvoorbeeld weinig wandelen door het slijk op. Maar wanneer je start vanaf de dijk of bij Noordpolderzijl een zwerftocht gaat doen, heb je meer de kans op vieze schoenen en kleding. Niet erg natuurlijk, want dat hoort bij wadlopen. Een leuke tip voor een uitje uit je comfortzone.

Lees meer: Tips voor je eerste keer wadlopen

uitjes nederland

Bezoek Groningen stad

Natuurlijk kan mijn eigen stad niet ontbreken in dit lijstje. Groningen is door de grootte een goede optie voor een dagje uit. De Martinitoren kun je beklimmen, een hofjeswandeling maken of het Groninger Museum bezoeken. Of ga naar de top van het nieuwe Groninger Forum. En Groningen heeft leuke hotspots om je dag goed af te sluiten.

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Op relatief korte afstand van Amsterdam vind je een prachtig natuurgebied: De Amsterdamse Waterleidingduinen. Een natuurgebied waar je vele wandelingen kunt maken. Het mooiste is dat je vele herten kunt spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ook de vos wordt er regelmatig gespot.

Lees meer: Amsterdamse Waterleidingduinen

Wandel een etappe van het Pieterpad

Het Pieterpad loopt van het noorden van Nederland naar Limburg. Grote kans dat er bij jou in de buurt een etappe is. Pak een zonnige dag en wandel een etappe van het Pieterpad bij jou in de buurt. Zelf begon ik met één etappe in de buurt en kreeg ik de smaak te pakken. Uiteindelijk liep ik de eerste vier etappes van het Pieterpad in het noorden van Nederland.

Lees meer: De eerste vier etappes van het Pieterpad

Hofjeswandeling in Amsterdam

Al vaak in Amsterdam geweest en op zoek naar een nieuwe activiteit? Ga eens een hofjeswandeling maken in de Jordaan in Amsterdam. Allemaal verborgen plekjes midden in Amsterdam waarbij je niet het gevoel hebt midden in de stad te zijn. Nog meer tips voor unieke activiteiten in Amsterdam?

Lees meer: Hofjeswandeling Amsterdam

Excursie Marker Wadden

Vanaf Lelystad kun je naar dit unieke natuurgebied met een excursie. Een van de eilanden van de Marker Wadden is maar toegankelijk voor publiek, de rest is natuurgebied. Bijna iedereen gaat aan het einde van de dag terug naar de vaste wal, bij enkele huisjes van Landal kun je overnachten en een tweetal boswachters blijven achter. Je kunt zelf het eiland verkennen of met een boswachter op pad. Een leuke manier om meer te weten te komen over het natuurgebied.

Op Wadexcursie naar de Engelsmanplaat

Tussen Ameland en Schiermonnikoog vind je de Engelsmanplaat. Een zandplaat dat bij hoogwater grotendeels onder water loopt. Je kunt met de excursie de Engelsmanplaat op wanneer de getijden op het juiste moment zijn. Je vindt hier een klein huisje vanwaar de boswachters de natuur in de gaten houden. Een unieke excursie waarbij je met een beetje geluk zeehonden spot.

Lees meer: Engelsmanplaat

Wandelen in de Oostvaardersplassen

Een enorm natuurgebied vind je tussen Lelystad en Almere. Een natuurgebied waar inmiddels veel wildlife te spotten is. Je kunt zelf wandelen in het gebied op een van de wandelroutes, ook zijn er vele excursies het jaar door. Een prachtig gebied om te verkennen.

Lees meer: Oostvaardersplassen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on