Tips voor een weekend Maastricht

My Travel Diary Maastricht

Vanuit Groningen kun je niet een stedentrip verder weg bedenken. Kies er dus ook voor om een weekend naar het zuiden af te reizen. Niet alleen kun je rustig aan doen, ook leent Maastricht zich prima voor een weekend weg. Benieuwd wat je allemaal kunt doen tijdens een weekend weg in Maastricht? Tips voor bezienswaardigheden in Maastricht. 

Zaterdag – winkelen en burgers

Om vanuit Groningen in Maastricht te komen ben je met de trein zo’n vier uur onderweg. En juist dat weekend maakte de NS er op zaterdag vijf uur van door werkzaamheden. Bij het bestellen van de actie (trein en hotel) besloten we te kiezen voor een eerste klas ticket, niet verkeerd voor een treinreis van minimaal vier uur. Heerlijk om de treincoupes voor jezelf te hebben.

Rond het middaguur waren we in Maastricht Randwyck om het NH Hotel op te zoeken. Ondanks dat het officieel nog geen tijd was om in te checken, mochten we al de kamer in. De locatie van het hotel is niet bijzonder als je gericht bent op het centrum, maar het hotel is verder prima. De bussen naar het centrum stoppen voor de deur en ook lopend is het prima doen. Wij besloten de bus te nemen naar het centrum.

My Travel Diary Maastricht

We hadden voor vandaag nog geen plannen gemaakt en liepen een rondje door het centrum. Gewoon even wat winkeltjes kijken en wat we de komende twee dagen wilden doen en zien. Mams dook gelijk een aantal winkels in, wat ook best lekker is om even te doen. Zo was de Sissy Boy in Maastricht prachtig om te zien, liepen we binnen bij Boekhandel De Dominicanen en bezochten we de VVV. Voor mij was het al een aantal jaren geleden dat ik in Maastricht was en ik kon mij de stad niet meer zo goed herinneren, dus ik wilde graag ook wat meer over de stad te weten komen. We boekten bij de VVV een Kazematten toer om ook eens onder de grond te kijken. Na een lange dag, met veel shoptassen , sloten we af op het terras met burgers bij de Burgerfabiek. Ik heb inmiddels vele burgers geprobeerd, deze smaakten prima, maar niet fantastisch.

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary MaastrichtZondag – Free Tour, Kazematten & Cafe Lure

De volgende ochtend konden we heerlijk ontbijten in het hotel. Nou heb ik wel eens vaker een ontbijt gehad in een hotel, maar dit was fantastisch! Wat een keuze. Na het ontbijt vertrokken we richting het centrum om een bezoekje te brengen aan de Bisschopsmolen, de eerste speltbakker van Nederland. We namen alvast wat lekkers mee voor de lunch. Om 11.30 uur was het namelijk tijd voor de Free Tour en om 14.00 uur hadden we een rondleiding door de Kazematten besproken, drukke zondag!

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary Maastricht

Na de tour onder de grond was het tijd om te genieten van het mooie weer. We struinden een aantal winkels af. Bezochten daarbij ook conceptstore Festen, waar ik een leuke wereldkaart kocht. We kozen ervoor om te eten bij Cafe Lure. Onder het genot van een Aperol aten we een heerlijke pasta. Omdat ik niet helemaal fit was, zijn we daarna terug gegaan naar het hotel om te relaxen.

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary Maastricht

Maandag – Hardlopen, relaxen & Café Zondag

Bij de reizen die ik afgelopen jaar maakte, heb ik een beetje de gewoonte gemaakt om een bestemming al hardlopend af te sluiten. Zo ook in Maastricht. Ik was begonnen met een schema, dus had wel iets minder tijd om af en toe te stoppen en foto’s te maken. Een rondje langs de highlights en over de Servaasbrug was prachtig om te doen. Daarna gingen we aan het ontbijt, dat er na het rondje rennen goed in ging. We zouden pas aan het einde van de middag de trein weer terugnemen richting Groningen, dus dropten de koffers bij de receptie en gingen richting het centrum. Heerlijk even van de zon genieten op een kleedje bij de Helpoort. Keken nog bij een paar laatste winkels en lunchten heerlijk bij Zondag met een aubergineburger. Rond 16.00 uur stonden we op het perron om te beginnen aan de treinreis van vier uur.

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary Maastricht

My Travel Diary Maastricht

 

Meer lezen over Maastricht?
Your Travel Guide van Maastricht
Wat te doen tijdens een dagje Maastricht
Kazematten Maastricht

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Wat leuk! Ooit woonde ik in Groningen en ging ik elk weekend op en neer naar mijn familie in Limburg. Na een tijdje wen je eraan en viel het me reuze mee, die treinreis. Maar als je er niet aan gewend bent klinkt (en is) het idd wel echt ver… Maastricht. Wel echt een hele leuke en gezellige stad, maar inderdaad heel anders dan Groningen.

    1. Wow respect! Ik heb 3 jaar lang, 4x in de week Groningen – Utrecht gedaan. Dat was ver genoeg 😉 Maar ik moet zeggen reizen vind ik niet erg, je gaat alleen niet zo snel naar Maastricht voor een dagje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *