Tips voor het huren van een auto op Gran Canaria

Auto huren Gran Canaria

Tips voor het huren van een auto op Gran Canaria

De Canarische Eilanden verkennen kan het beste per auto. De eilanden zijn heel divers en ook de binnenlanden zijn de moeite waard om te bezoeken. De meeste mensen die Gran Canaria aandoen, verblijven op het zuidelijke deel van het eiland. Logisch want hier vind je de meeste zon uren. Maar wil je meer zien van het eiland? Dan is het huren van een auto op Gran Canaria een aanrader. Tips voor het huren van een auto op Gran Canaria.

Tips voor een auto huren op Gran Canaria

Autohuur Gran Canaria

De Canarische Eilanden zijn perfecte eilanden om per auto ter verkennen. Hoewel de meesten er komen voor een zonvakantie, is het echt de moeite waard om meer te zien van de eilanden. Zo ook op Gran Canaria. Waarschijnlijk heb je een accommodatie in Maspalomas of Playa del Ingles geboekt dus probeer vanaf daar met een auto het eiland te verkennen. Er zijn namelijk vele leuke plekken en mooie natuurgebieden op Gran Canaria om te ontdekken. Het makkelijkste is om direct de auto te huren vanaf het vliegveld. Je kunt de auto het beste online al reserveren. Op het vliegveld neem je direct de auto mee en rijdt bijvoorbeeld al naar La Palma voordat je naar het zuiden rijdt. Zorg voor de juiste verzekeringspapieren, paspoort en zorg dat je de creditcard bij je hebt waar je de boeking op hebt gedaan.

Welke verhuurder kies je op Gran Canaria?

Er zijn talloze verhuurders waarbij je je auto kunt huren op Gran Canaria. Over het algemeen zitten de grote en betrouwbare verhuurders op het vliegveld. Check bij het boeken naar reviews van eerdere huurders en naar de voorwaarden die een verhuurder stelt. Zo zijn er verschillende afspraken over de tank, moet je deze weer vol afleveren bijvoorbeeld.

Ik koos ervoor om via Sunny Cars, een Nederlandse organisatie die aangesloten is bij de ANVR, een auto te huren. Het was op dat moment niet de goedkoopste auto, maar wel degene met het meest complete pakket. En zeker buiten het hoogseizoen waren de prijsverschillen klein. Daarom kozen we voor een all-in autoverzekering. Het wil nog wel eens voorkomen dat je bij de autoverhuurder staat en je allerlei extra opties aangeboden worden. Bij Sunny Cars heb je daar geen last van, want je hebt direct een all-in pakket. Het fijne was dat we eigenlijk een te kleine auto gehuurd hadden, de bestuurder was 2 meter, en we kregen kosteloos een kleine upgrade. Het bedrijf is altijd goed te bereiken mocht er onderweg wat gebeuren.

Wil je een goedkopere auto huren op Gran Canaria? Dan is Easy Terra een goede optie.

autohuur Gran Canaria

Auto rijden op Gran Canaria – de verkeersregels

De verkeersregels verschillen niet veel van de Nederlandse. Het rijdt een stuk relaxter dan in Nederland, want files kennen ze vrijwel niet en mensen rijden over het algemeen rustig. Men rijdt rechts in Gran Canaria, maar in tegenstelling tot in Nederland, heeft rechts niet altijd voorrang. Rotondes zijn vaak tweebaans, dus pak voor de zekerheid de meest rechtse.

Het eiland kent eigenlijk maar één snelweg die het hele eiland rond gaat. Vaak kun je hier 80 km/uur op rijden. De snelheidslimieten vind je netjes op borden terug aan de kant van de weg. In de bergen kan autorijden een uitdaging zijn, zeker in de bochtige wegen in het midden van het land. Deze zijn soms een stuk smaller en onderweg kun je grote touringcars tegenkomen. Je zult vaak te maken hebben met hellingproef in de binnenlanden.

Bij het parkeren dien je vaak parkeergeld te betalen net als in Nederland. De straten zijn voorzien van kleuren en bij een blauwe streep dien je parkeergeld te betalen. Vaak dien je dit nog met cash te doen. Een gele streep betekent niet parkeren.

Route roadtrip Gran Canaria

Gran Canaria wordt ook wel een miniatuur continent genoemd. Je vindt er namelijk verschillende klimaten. Tot 150 meter vind je er nog woestijn, daarna kom je in het deel waar de bananen groeien. Tussen 400 en 800 meter hoogte kom je in het groenste deel van het land en op de toppen van Gran Canaria groeien pine trees. Dit maakt Gran Canaria tot een perfect eiland om te verkennen tijdens een roadtrip, want het landschap verandert continu. Verlaat het toeristische zuiden en zie hoe mooi het eiland is. Verken prachtige steden, natuurgebieden en rijdt over de kronkelige wegen en ontdek Gran Canaria.

Wij verbleven in Playa del Ingles en verkenden vanuit daar het eiland. Hoewel we maar kort op Gran Canaria waren, reden we vier verschillende routes om het eiland te ontdekken. Iets wat ik je zeker kan aanraden. De binnenlanden hebben namelijk veel te bieden.

Route roadtrip Gran Canaria

Meer lezen over Gran Canaria?

autohuur Gran Canaria

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on