Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Laag Holland, een regio net boven Amsterdam. Als ik eerlijk ben, een regio waar ik nog niet eerder geweest was. Eigenlijk wist ik er vrij weinig van. Van de steden/dorpen had ik wel eens van gehoord, maar wat je er kunt doen? Geen idee. Na een kennismaking met de regio ben ik enthousiast geworden. Want je kunt er deelnemen aan veel leuke activiteiten en alle dorpen en steden hebben hun eigen karakter met genoeg bezienswaardigheden. En je kunt er ook nog eens heerlijk eten en drinken. Mocht je ook nog niet eerder in de regio Laag Holland geweest zijn, dan heb ik hier de tips voor een weekendje weg.

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Ontdek Purmerend

De van oorsprong echte marktstad. Waar tot voor kort de koeien nog wekelijks op de Koemarkt stonden, wordt de traditionele weekmarkt nog altijd druk bezocht. Deze Koemarkt is toch wel een beetje het middelpunt van het centrum omringd met leuke terrassen en mogelijkheden om uit eten te gaan. In de binnenstad vind je nog vele historische gevels, dus een rondje wandelen is zeker de moeite waard. Ook shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen met veel kleine speciaalzaken. En voor de cultuurliefhebbers zijn er twee musea en twee theaters te vinden in de stad.

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Actief op het water – Suppen in Laag Holland

Inmiddels zie je steeds vaker mensen op een surfplank over het water glijden: Suppen. Een activiteit die al een tijdje op mijn bucketlist stond, maar die ik nog steeds niet kon afstrepen. Tijdens mijn weekend in Laag Holland stond er Suppen op het programma in Broek in Waterland. Tijd om mijn skills op een surfplank te laten zien! Onder leiding van IkSUP Schermer verkenden we de wateren in Broek in Waterland. Na wat eerste wiebelige meters, ging het eigenlijk best soepel en kreeg ik er plezier in. Heerlijk om actief op een plank bezig te zijn en zo ook nog wat van de omgeving te zien.

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Kaasboerderij Henri Willig

Een leuke stop om meer te weten te komen over het proces van het maken van kaas. Bij Henri Willig kun je het proces van begin tot eind zien. Je mag een kijkje nemen in de stallen waar je genoeg informatie krijgt over de verschillende soorten koeien die er zijn. En natuurlijk laten ze zien hoe kaas gemaakt wordt. En vergeet niet een stuk kaas mee naar huis te nemen.
A: Hoogeldijk 8 / Katwoude

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Genieten met grote snelheid op het Markermeer

Nog zo’n activiteit waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt, maar welke echt een extra ervaring geeft aan je weekendje weg: Rib varen. De meesten hebben wel eens met een boot over een meer gevaren, maar echt op grote snelheid, dat gebeurt niet zo vaak. Met Loungeklipper kregen we de mogelijkheid om met snelheden van 50km per uur over het water te racen. Wat een super ervaring!

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Ontdek Monnickendam

Na het varen over het Markermeer stapten we uit in Monnickendam. Een knus stadje aan het water met veel plekken om over het water uit te kijken. Een wandeling door de stad is een aanrader, want zo zie je de meest knusse straten en schattige bruggen voorbij komen. In de hoofdstraat vind je nog erg leuke boetiekjes voor de stopliefhebbers of neem een kijkje in t museum in de Speeltoren, die gevestigd is in het oudste gebouw van Monnickendam. In Monnickendam bevindt zich ook een theetuin Het Weeshuis die het bezoeken waard is.

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Toeren met lelijke eendjes door de regio

Meer van de regio Laag Holland zien en dat op een leuke manier doen? Dan ben je bij Ducktrail aan het juiste adres. Ducktrail heeft niet alleen een heleboel lelijke eendjes om in de rijden, maar ze hebben ook oog voor detail. Alle eendjes hebben een leuke naam gekregen, je krijgt natuurlijk autodrop mee tijdens het toeren en de sleutelhangers zijn voorzien van een eend. Wat kun je zien tijdens een toer met een lelijke eend? Wij stopten onder andere bij Fort Resort Beemster om daar een kijkje te nemen. Maar we stopten ook in kleine dorpjes als Graft, de Rijp en Broek in Waterland. Natuurlijk konden we het niet laten om nog een kijkje te nemen bij de tulpenvelden die in het voorjaar in de streek bloeien. En wat is er nu lekkerder om met mooi weer het dak open te gooien en te genieten van een mooie omgeving?

Eten en drinken in Laag Holland

Voor leuke eetadresjes ben je op de juiste plek in deze regio. Dat er zoveel leuke plekken te vinden zijn om te eten, wist ik van te voren niet. Een enorme diversiteit aan hotspots kwamen er voorbij tijdens een weekend in Laag Holland. Van theetuinen, Libanees eten, een kaasboekerij en culinaire explosies. Een is een enorme keuze in deze regio. En het leuke is dat het eigenlijk maar op relatief korte afstand is van Amsterdam!
Lees meer: De leukste eetadressen in Laag Holland

Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Een weekend in Laag Holland

In Laag Holland is genoeg te doen om je een weekend te vermaken. Je kunt de drukte opzoeken in de steden, maar je kunt ook heerlijk genieten van de natuur. Lekker eten en drinken kan zeker in de regio, dus een weekend in het gebied net even boven Amsterdam is zeker een aanrader.

Overnachten in Laag Holland

Leuke plekken genoeg in de Laag Holland om te overnachten. Wat dacht je van het pittoreske Broek in Waterland, het altijd gezellige Zaandam of tussen de Nederlandse sterren in Volendam. Opties voor hotels in de regio:

Natuurlijk zijn dit ook opties om vanuit hier een dagje naar Amsterdam te gaan.

Meer lezen over Nederlandse bestemmingen?
– De leukste restaurants in Amsterdam
– 5x hotspots Amsterdam Noord
– City Guide Amsterdam
– De leukste koffietentjes in Utrecht

– Wat te doen in Amersfoort
– Tips om te dineren in Rotterdam
– Mijn favoriete plekken in Rotterdam
– Meer lezen over de Waddeneilanden
– Meer lezen over Groningen
– Meer lezen over Walcheren

 Tips voor een weekendje in de regio Laag Holland

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *