Socials

Toeren langs hotspots in Laag Holland

Toeren langs hotspots in Laag Holland

Toeren langs hotspots in Laag Holland

Van leuke eetadresjes op reis word ik altijd heel gelukkig. Op mijn lijstje staan dan ook altijd een aantal hotspots om uit te proberen tijdens mijn reizen. Of dit nou een dagje weg is of een lange vakantie, ik zoek altijd wel een leuke hotspot uit die ik graag wil bezoeken. En ik kan je vertellen dat goed eten je reizen net even wat leuker maken. Dat er in de regio Laag Holland zoveel leuke plekken zijn om te eten wist ik een maand geleden nog niet. Tijd voor een toer langs verschillende hotspots om te lunchen of te dineren in Laag Holland.

Een enorme diversiteit aan hotspots kwamen er voorbij tijdens een weekend in Laag Holland. Van theetuinen, Libanees eten, een kaasboekerij en culinaire explosies. Een is een enorme keuze in deze regio. En het leuke is dat het eigenlijk maar op relatief korte afstand is van Amsterdam!

Theetuin Overleek

Een spontaan bezoekje werd het eigenlijk aan deze theetuin, maar een geluk dat we de theetuin bezochten want wat was dit een fijn plekje. Het zonnetje scheen tijdens ons bezoek, het was heerlijk weer en het uitzicht over de landerijen voor ons was schilderachtig. Op nog geen vijftien minuten van Amsterdam vind je deze theetuin in Waterland midden op het platteland.  Bij Theetuin Overleek kun je niet alleen heerlijke thee drinken, maar ze hebben ook veel zelfgemaakte taartjes en sappen op de kaart staan. En mocht je nog een leuke activiteit willen doen, dan kun je hier ook fluisterbootjes huren.

Toeren langs hotspots in Laag Holland

Theetuin Overleek
Overleek 6a / Monnickendam

Dijks

Nog zo’n fijn plekje aan het water waar je heerlijk kunt eten is restaurant Dijks in Watergang. Het restaurant is relatief kort geleden geopend, maar dat is niet terug te zien in de populariteit. Dijks is een plek voor Bourgondiërs, voor mensen die van Franse en Nederlandse gerechten houden. Smaakexplosies zoals ze zelf zeggen staan op de menukaart bij Dijks. En dat het eten goed is, heb ik zelf ervaren. We werden erg leuk ontvangen met een naambordje en een mooie menukaart voor die avond. We kregen vier verschillende gangen met stuk voor stuk heerlijke gerechten die opgediend werden als schilderijtjes. Dat we afsloten met een kopje thee buiten op het terras met zicht op het water en het platteland maakte de avond compleet.

Toeren langs hotspots in Laag Holland Toeren langs hotspots in Laag Holland

Dijks
Kanaaldijk 119 / Watergang

Brasa

Je weekend beginnen op het terras bij Brasa in Purmerend is niet verkeerd. Op de Koemarkt zijn verschillende leuke terrasjes te vinden en Brasa is daar een van. Uitkijkend op de Koemarkt onder het genot van een wijntje en goed eten, daarvoor moet je naar Brasa. Tijdens onze eerste dag in Purmerend kregen wij een voorgerecht bij Brasa. Een enorme plank met allerlei lekkers kwam bij ons op tafel. Voor mij een perfecte start van het weekend.

Toeren langs hotspots in Laag Holland

Brasa
Koemarkt 25-27 / Purmerend

Fenicie Libanees

Na het voorgerecht van Brasa vertrokken we naar de nieuwe Libanees in Purmerend Fenicie. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit Libanees had gegeten. Dus een diner bij Fenicie was voor mij de perfecte optie om kennis te maken met de Libanese keuken. Hoewel Fenicie nog maar vrij kort geleden is geopend, is het nu al een hotspot in Purmerend. Je kunt er goed eten en drinken in een prachtig pand. En ik kan je zeggen dat mijn eerste kennismaking met Libanees eten zeer geslaagd was.

Toeren langs hotspots in Laag HollandToeren langs hotspots in Laag Holland
Fenicie Libanees
Willem Eggerstraat 143 / Purmerend

De regio goed ontdekken lukt je niet in een dag. Wil je overnachten in Laag Holland? Dan is Europarcs Resort de Poort van Amsterdam een goede optie.

De Stallen

Waar vroeger daadwerkelijk de koeien nog op de Koemarkt voor de Stallen in Purmerend stonden zijn deze sinds enkele jaren verdwenen. Voor De Stallen de reden om te verbouwen in 2016. Twee oude veestallen zijn omgebouwd tot een bar en grill restaurant. En die verbouwing is erg goed gelukt. De oude elementen zijn nog zichtbaar en nieuwe elementen zijn toegevoegd en daarom is het interieur alleen al fotogeniek. Op de menukaart vind je veel vleesgerechten, vis van de grill, broodjes en streetfood. Kortom een fijne plek om te gaan eten.

Toeren langs hotspots in Laag Holland Toeren langs hotspots in Laag Holland

De Stallen
Koemarkt 54A / Purmerend

Kaasboerderij Henri Willig

Niet meteen de eerste plek waar je aan denkt als lunch spot, maar Henri Willig is juist een leuke combinatie van een leuke activiteit en eten. Bij Kaasboerderij Henri Willig krijg je het gehele proces van het kaasmaken te zien. De jersey koeien, waarvan de melk gebruikt worden, kun je zien lopen in de wei en het is leuk om te zien hoe er van hun melk heerlijke kaas wordt gemaakt. In de kaaswinkel kun je verschillende soorten proeven en natuurlijk mee naar huis nemen. In restaurant Jacob kan er gegeten worden (wel met groepen) en kun je dus direct de heerlijke kaas proberen.

Toeren langs hotspots in Laag Holland Toeren langs hotspots in Laag Holland

Kaasboerderij Henri Willig
Hoogeldijk 8 / Katwoude

Meer lezen over Laag Holland? Of over andere hotspots die ik bezocht?

Toeren langs hotspots in Laag Holland

Disclaimer: Dit weekend werd verzorgd door Bureau Toerisme Laag Holland in samenwerking met de hotspots. 

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on