Top 10 blogs van 2018

Solo Travel Guide // New York voor (vrouwelijke) soloreizigers – alleen in New York

Mijn laatste blog van 2018. Een overzicht met de best gelezen blogs van afgelopen jaar. Eentje die natuurlijk niet kan ontbreken in 2018 wanneer je aan het terugblikken bent. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om te zien welke blogs het goed doen. In tegenstelling tot vorig jaar, is het een afwisselende lijst geworden. In 2017 stonden er vooral blogs over Nederlandse bestemmingen in het lijstje, dit jaar meer New York en andere bestemmingen. Benieuwd naar mijn meest gelezen blogs van 2018? Lees dan snel verder.

10. In welk jaargetijde kun je New York het beste bezoeken?

Het lijstje wordt inderdaad afgetrapt met een blog over New York. Ik ben inmiddels drie keer in New York geweest in redelijk verschillende periodes en lees vaak de vraag over welke periode je NYC het beste kunt bezoeken. Het is en blijft een lastige vraag, want de stad heeft in alle jaargetijden veel te bieden. Daarom maakte ik een lijstje met de highlights in de zomer, herfst, winter en lente. Ideaal voor als je nog twijfelt.

Wat te doen in New York op regenachtige dagen?

9. Overnachten // It Aude Kolonyhus Schiermonnikoog

Voor mij een van de verrassingen dit jaar in het lijstje. Vorig jaar in december maakte in kennis met It Aude Kolonyhus op Schiermonnikoog. Mijn blog kwam pas in 2018 online en doet het sinds dien goed in de statistieken. Sinds de eerste keer in It Aude Kolonyhus, ben ik in 2018 nog veel vaker geweest en heb inmiddels vele verblijven voorbij zien komen. De blog heeft dus al wat updates gehad. En hopelijk kom ik in 2019 nog een keer terug!Overnachten // It Aude Kolonyhûs Schiermonnikoog

8. Wat te doen op Coney Island New York?

Toen ik in 2017 in de zomer in New York verbleef, kon een bezoek aan Coney Island natuurlijk niet ontbreken. In de winter en herfst is het hier toch iets minder aantrekkelijk, want je beleeft de wijk in het laagseizoen. Daarom wilde ik graag in de zomer die kant op, om het goed te ervaren. Het is een wijk dat eigenlijk stil is blijven staan in de tijd. Terug in de jaren ’50 gevoel wanneer je de metro uitstapt. En natuurlijk is het strand een welkome afwisseling op warme dagen in NYC.Just like the movies in NYC // Coney Island

7. Overnachten // 4 redenen om bij van der Valk in Hoogkerk te overnachten

In de zomer sliep ik buiten de deur in mijn eigen stad. Ik sliep al eerder een keer bij The Student Hotel en deze keer bij Van der Valk in Hoogkerk. Natuurlijk kende ik dit hotel al een tijdje, maar nog nooit was ik er geweest. Ook niet nodig wanneer je zelf in Groningen woont. Toch opende een nacht in het hotel redelijk mijn ogen. Want hoewel er in de directe omgeving niet super veel te doen is, zag ik een heleboel pluspunten om er te overnachten. Natuur, parkeermogelijkheden, fietsverhuur, P+R naar de stad, dagje Schiermonnikoog, tal van voordelen om hier te overnachten.

Overnachten // 4 redenen om bij Van der Valk in Hoogkerk te overnachten

6. Solo Travel Guide // New York voor (vrouwelijke) soloreizigers – alleen in New York

Een van mijn favoriete steden is New York. En het leuke is dat de stad zich ook perfect leent voor solo reizigers. Die combinatie maakte ik vorig jaar mee. Niemand kijkt raar op als je alleen aan het eten bent of alleen ergens naar toe gaat. Mijn tips voor solo reizen in New York staan dan ook in deze blog.Mijn mooiste vakantiefoto's van 2017

5. Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Het heeft even geduurd, maar eindelijk verzamelde ik alle hotspots uit Stockholm in een blog. Wie mij een beetje kent, weet dat ik het leuk vind om diverse eetgelegenheden uit te proberen tijdens mijn reizen. Ook in Stockholm at ik bij leuke ontbijt en lunch hotspots die natuurlijk niet kunnen ontbreken in deze hotspot guide.

Travel Inspiratie: 12 uur in Stockholm

4. De verborgen parel aan de Baltische Kust: Koerse Schoorwal Litouwen.

Nog een verrassing voor mij in dit rijtje. In 2017 maakte ik een road trip in Litouwen en Letland en bezocht daarbij de Koerse Schoorwal. Een mooi eiland, maar met een geschiedenis dat nog steeds zichtbaar is. Want het eiland is half Russisch en half Litouws. En de grens oversteken gaat niet zomaar. Toch is er genoeg te doen aan de Litouwse kant van de Koerse Schoorwal en het is ook zeker het bezoeken waard.

3. Schiermonnikoog vs Borkum.

Wie wint de battle? Schiermonnikoog of het Duitse Waddeneiland Borkum? Gedurende het jaar wordt de blog 7x doen op Schiermonnikoog veel gelezen, maar deze dateert natuurlijk al uit eerdere jaren. In deze blog vergelijk ik beide Waddeneilanden met elkaar op het gebied van natuur, strand, activiteiten, horeca en praktische zaken. Wie er wint? Lees dan snel de blog.

Mijn mooiste vakantiefoto's van 2017

2. Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington.

Een van de populairste blogs is de dagtrip die ik maakte vanuit New York met de trein naar Washington. In 2015 probeerde ik deze treinreis al te maken, maar de tickets werden naarmate de datum dichterbij kwam steeds duurder. Deze fout maakte ik in 2017 niet nog eens en ruim van te voren had ik dan ook al tickets in bezit voor een dagje Washington. Of het de moeite waard is om voor een dag op en neer te gaan?Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington

1. Hotspots // 17x New York for foodies

De meest gelezen blog van 2018 gaat over mijn favoriete stad New York. Een blog waar ik terecht ook trots op ben. Ik heb altijd lijstjes met hotspots die ik graag wil bezoeken wanneer ik in New York ben en dit lijstje vat ongeveer mijn week samen qua eten. New York is een geschikte stad voor het ontdekken van leuke restaurants en plekken om te ontbijten. Een van de dingen die ik dan ook erg leuk vind om te doen wanneer ik in NYC ben.

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Welke blogs haalden de top 10 net niet?

11. Roadtrip Inspiratie voor twee weken rondreizen in West Amerika
12. Traveldiary / Dagje Haarlem – leuke hotspots en tips 
13. 18 Tips voor mensen die alleen gaan reizen
14. 10 bezienswaardigheden in Central Park New York
15. Rondreizen in de herfst / winter in Canada.

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *